Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Şampiyonluk Hayrımıza Olur Mu?
 Nis
20
 2015

Başlıktaki sorumu cevaplamadan önce Hamza Hocanın Trabzon maçındaki taktiğini analiz etmek istiyorum. Sneijder’in forvet arkası oynadığı klasiğe yakın bir 4-4-2 ile maça çıktık. Sol kanatta Yasin, sağ kanatta Umut ile maça başladık. Hocanın kafasındaki plan maça ileride basarak başlamak ve ilk 30 dakikadaki baskı ile işi bitirmekti. Trabzon’un oyun aklı olan Bosingwa’nın karşısına Umut’u koyup presle durdurmayı düşündü.   

Sol kanatta son haftaların en formda ismi Yasin beklenmeyen bir şekilde çok kötü oynadı. Bu yüzden Hocayı kimse suçlayamaz. Tabi yerine ikinci yarı Olcan’ı alması bence yanlıştı çünkü Olcan çok formsuz ve ciddi kilo fazlası var. Resmen dombili kıvamına gelmiş.

Ne zaman zorluk seviyesi yüksek bir maç oynasak (Fenev, Trabzon gibi) hoca Umut’u sağ kanatta kullanıyor. Umut’u bu maçta da sağ kanatta oynatması bizi ve kendisini bitirdi. Sırf 32 yaşındaki Bosingwa’ya önlem alacağım diye bu yapılmaz. Çok merak ediyorum Umut’ta hangi orta saha ve kanat oyuncusu vasıflarını görüyor da oynatıyor. Umut 5 metreden öteye isabetli pas atamaz, top süremez, çalım atamaz, orta açamaz. Peki ne yapar yedek bekler, girince mücadelesini yapar, başkada bir halta yaramaz.  Yasin’de etkisiz olunca orta sahada 2 kişi kaldık. Sneijder’in geriye gelmesi de çare olmadı. Trabzon orta sahası bizi ilk yarı boyunca oyundan sildi. Takımı oyunda tutan tek oyuncumuz olan Hamit’te sakatlanınca ilk yarıyı ucuz atlattık bile sayılır.   

Burak’ın maça iyi konsantre olmadığı hakeme kızıp pozisyonları bırakmasından belliydi. Nitekim ilk yarının sonunda boş kaleye atamadığı kafa maçın kırılma anlarındandı.  

İkinci yarıda Hamit’in yerine Emre, Yasin yerine Olcan oynadı. Orta dörtlüde Olcan-Selçuk-Sneijder-Emre ileride Umut-Burak’la başladık. Bu yanlış dizilim bile Trabzon’a yetti aslında ve oyunun kontrolünü elimize alıp golü bulduk. Tabi sezon öncesi ve devre arası fiziksel yükleme yapılmadığı için her maçta olduğu gibi takımın 75’ten sonra ayakta duracak hali kalmadı ve Trabzon ikinci golü attı. 3 gol atmadan maç kazanamayan Galatasaray klasik bir 2-1 mağlubiyet daha aldı. Defansif sorunumuzu eldeki oyuncular ile çözemeyeceğimize ve şu an takıma fizik kondisyon yüklemesi yapılamacağına göre skoru bulup 70’den sonra pas oyunu oynamak en mantıklı taktik duruyor. Lakin Hamza Hoca bunu bir türlü uygulayamıyor ya da daha acısı düşünemiyor. Ayrıca maç boyunca hakem tüm takdir haklarını bizden yana kullandı. Telles’in ilk pozisyonu bence net penaltıydı.   

Maça Yasin-Selçuk-Hamit-Emre orta sahası ile başlasak inanın Trabzon’u rahat yenerdik. Yasin-Bruma ve Burak-Pandev değişiklikleri de farka gitmemizi sağlardı. Hamza Hoca dünkü saçma taktikleri ve maç sonu iyi oynadık açıklamaları ile bir kez daha bu takımın uzun vadeli hocası olmadığını göstermiş oldu.

Hamza Hocanın takımın başında kalması için tek şansı şampiyon olmak. Ama biz şampiyon olursak büyük ihtimal Fener Lucescu ile anlaşacak. Belki 4 yıldızı ilk biz takmış oluruz ama bu kadar kalitesiz hocaların çalıştığı dandik ligimizi Lucesculu Fener domine eder ve üst üste şampiyonluk alır. O yüzden Lucescu’yu mutlaka bizim almamız lazım. Zaten mali yapımız yeni takım kurmaya elverişli değil. Mevcut oyuncuların maaşlarını bile zor ödüyoruz. Elimizdeki kazmaları oynatacak ender hocalardan biri Lucescu. O yüzden şampiyon olmak uzun vadede hayrımıza olur mu bilemedim.   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...