Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Şampiyonlar Liginin Havası Başkadır
 Haz
04
 2015

Sezonu 3 başkan ve 2 hoca değişikliği ile bitirdiğimizi düşünürsek, 2 kupayı birden almamız aslında büyük bir sürpriz oldu. Ama sonuçta 4. yıldızı takan bu ekip saygıyı ve sevgiyi sonuna kadar hak etti.  

Sezonun geneli hakkında detaylı bir değerlendirme yapmak istemiyorum. CL’de ezilen bu kadro ligimize fazla bile geldi. Peki Galatasaray’ın seneye hedefi ne? Eğer hedef CL’de başarı ve en azından gruptan çıkmaksa işimiz bu kadro ile çok çok zor. Ciddi transfer yapmamız lazım.

Bence as kaleci, 10 numara, ve orta sahanın göbeği hariç her yere transfer olabilir. Tabi hepsini yapmak mümkün değil. Ama yabancı kontenjanı da kalkığına göre mutlak ihtiyacımız olan 5 bölge transfer kaçınılmaz.

Forvet: Snejder ile oynamayı becerebilecek, ona duvar olabilecek, top kontrolü iyi, adam geçebilen ve gol vuruşu yapabilen bir oyuncu şart. Yani Drogba gibi, Elmander gibi komple bir forvet oyuncusuna ihtiyacımız var. Herkesin gönlünden İbrahimoviç geçiyor ama bence imkansız. O yüzden Gignac hem kaliteli hem de alınabilir bir oyuncu olarak ilk seçenek olmalı. Burak diyenler artık anlamlı Burak CL’de tek forvet oynayacak kapasite değil.            

Stoper: Mutlaka tecrübeli ve kaliteli bir isim gelmeli. Semih çok sakatlanıyor, Chechu bence vasat bir isim. O yüzden mümkünse İngiltere liginden bir isim olmalı.

Sağ ve Sol Bek: Sol bekimiz yok, Telles sezonun en kötülerindendi ve artık bir ilerleme göstermeyeceği belli oldu. Sağ bek Sabri ise CL için çok kısa ve kademe hatası çok yapıyor.

Kanat: Hücumcu bir kanat oyuncusu şart, Yasin bu sene çok iyiydi ama CL’de ne yapar meçhul. O yüzden uygun fiyata olursa 2 tane bile alınabilir.

Yerli oyuncu transferine karşıyım. Çünkü Ozan Tufan dâhil beş para etmez adamlar hepsi. Hedef CL ise o seviyede oyuncu transfer etek lazım.

Hamza Hoca bu lig için iyi bir seçim ama hedefi CL ise yabancı dilini ve vizyonunu genişletip yabancı oyuncu ağırlıklı bir kadroyu yönetebilir hale gelmeli. Çünkü yerli oyuncuların seviyesi CL’den çok uzak.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...