Makale Yaz
samiyenruhu
Bu haberi yazdır
Küçük maçların büyük takımı!
 Ara
03
 2017

   Ligin ilk yarına ait tabeladaki bütün büyük maçları tamamladık. Çok üzülerek belirtmeliyim ki, tahminimde yanılmadım. Görünen köy kılavuz istemez. Tudor'un kanatları olmayan kaos futboluna oyunu okuma beceriksizliğide eklenince bu sonucu tahmin etmek zor değildi.

   Tudor hucum anlamında takıma hiç bir karakter katmadığını görmek için nispeten zayıf takımlara karşı oynadığımız bol skorlu maçlardaki atakları incelemek yeterli idi oysa.

   Hucumda tam anlamıyla kanatlar rodriguezin bireysel becerileri ile zayıf stoperlere karşı oynayan gomisin yıpratıcılığı haricinde oyunu kabul ettirmeden çok uzak görüntü sergiliyordu. kanatları oldukça niteliksiz kalan takımda kanat organizasyonunu mariano ve oynadığı süre zarfında linnes üstleniyor. bütük maçlarda bu işlemez. karşınızda çocuk takımı yok. 

  Dün gece stoperlerimizin ne kadar ağır olduklarını anlamak için verdiğimiz kaleci ile karşı karşıya pozisyonları saymaktan ben yoruldum 14 tü sanırım bıraktım saymayı. 

   Tüm bunlara birde anlamlandıramadığım şekilde taktik icabı mıdır  diye sorgulayıp yadırgadığım fernandonun yarı sahayı geçmemekteki ısrarı oyunu orta sahada tek yönlü bir kişi eksik korkak oynamak beni iyice çileden çıkardı.

   Antalma maçından sonra tudorun bu takımda yerinin olmadığınu derbi kazanamayacağını öngöründe bulunmuştum, bu öngörümü yaparken gol atmasının çok zor olduğunu hücum yönünün ne kadar kötü bir takım olduğundan bahsettim ama itiraf edeyim ben bile kazanmayı beklemesemde Başakşehirden 5 Beşiktaştan ise bir tarihi farkı kıl payı kaçırmalarını beklemiyorum. hucumunun zaten kötü olan bir takımın defansının da bu derece kötü olmasını tahmin edemedim. 

   Bunların izahı yok, Tudor korklaklığını takıma hissettiriyor, takımın kalitesinin özellikle hucum hattının yeterli düzeyde olmadığımı kabul ediyorum ama alınan skor ve sahaya yansıtılan futbol bu kadonunda çok çok gerisinde. hem piskolojik olarak takıma kenardan özgüven aşılamıyor sürekli bir defans etme durumu hemde üstüne takımda çıkmaması gereken tek oyuncu rodriguezi çıkararak oyunu okuyamıyorum ben diye bizlere pankart açıyor. selçuk dün gece belhandadan daha iyi takımı toparladı en azından vites komtrolü yaptı çok eleştirdiğim selçuk belhandadan gözüme iyi görünüyorsa belhandadın durumunu varın siz düşünün.

   Netice olarak, yinelemek isterim ki Tudor derbi kazanamaz, küçük maçlarıda zaferi de zaten Tudor değil olmayan taktik kaos futbolu ile futbolcuların bireysel kalite üstünlükleri sağlıyor. ben dediğimin arkasındayım aynı cümlemi tekrarlıyorum isterse yine seri yapsın Tudor bu takımdan gitmelidir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...