Makale Yaz
demhat
Bu haberi yazdır
İgor Tudor’dan Medya’ya tokat
 Kas
26
 2017

İgor Tudor’dan Medya’ya tokat

Ben İgor Tudor’un teknik direktörlüğünü tartışmak istemiyorum. Ama Türk medyasına vermiş olduğu konferans ve gerçekleri söylediği için günah keçisi kesileceğinden hiç bir şüphem yok.  Tudor’un elbette yanlışları vardır ve olabilir. Ama söyledikleri her cümlesinde gerçeklik payı olduğundan eminim. İgor Tudor’un bugün söylediklerini sosyolojik terimler ile Üniversite’lerde ders olarak verilmeli.

Bunun üzerine söyleyecek birşey yok. Türk medyanın ve basının var olan gerçeklerini söylediği için birçok masa üzerinde yazılan ve çizilen yalan haberleri üreten yarım yamalık gazeteciler, İgor Tudor’u hedef tahtası yapacaklar.

Bu nedenle Galatasaray taraftarı ve yöneticileri dikkatlı olmalı. Kendi Teknik Direktörü ve futbolcularına sahip çıkmalı.  Taraftar ve yöneticiler kendi futbolcu ve teknik direktörünü medya önünde malzeme etmemelidir.

İgor Tudor ve Futbolcularını yuhlayarak bir yere varmayız. Bakın haftalarca Selçuk İnan ve diğer futbolcuları yuhlayarak takıma zarar veririz. Bakın işte bugün hem Selçuk hemde Yasin’e ihtiyac oldu ve Yasin bir gol ve bir de asist yaptı.

Taraftar Galatasaray,ın şampiyon olmasını istiyorsa her haliyle kendi takımlarına sahip çıkmalı ve basında yazılan ve cizilenlere kulak asmamaları gerekir.  Bu rakip takımların işine yarar ve kendi takımımızı şampiyonluktan uzaklaştırır.

İgor’un yanlışlarını elbette söylemeleri lazım. Genç bir teknik direktör ve her zaman yanlış yapabilir. Bunları yaparken düzeyli bir şekilde yapılmalı. Kişiliğine hakaret ederek yapılmamalı. 

Basın bu konuda çok yanlış ve tahrik edici haberler yapıyor. Yüzlerce spor programları ve kontrolden çıkmış bir basın ordusu. Kimi küfür ediyor, kimi hakaret ediyor, kimi hakem oluyor, kimi futbolcu ve kimi teknik direktör oluyor.

Bu kadar çarpık bir medya ordusunun olduğu bizim ülkede tek çara kendi fuutbolcularımıza ve İgor’a sahip çıkarak şampiyonluğa ulaşırız.  Büyük maçlar ise futbolcular pisikolojik ve ruhsal olarak çok iyi hazırlanmalı. Bana göre Galatasaray derbi veya büyük maçlar da bir korkak bir futbol oynuyor diye düşünüyorum. 

Ferzan Beritan





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...