Makale Yaz
bilgeturk
Bu haberi yazdır
Transfer ve hüsran...
 May
26
 2017

Futbolda transfer dönemlerinde yapılacak transferler, ödenecek milyon euro’lar konuşulur durur.  Gazeteler, internet siteleri, spor haber kanalları günlerce takımlarımıza dünyaca ünlü  oyuncuların  transfer olacağı hayalleriyle avutur bizleri.  Dursun ÖZBEK yönetiminin icraatlarına ve geçmiş transfer dönemlerindeki beceriksizliklerini bir hatırlayın. Seçim propagandasında Galatasaraya yıldızlar getireceğinin sözünü verdi, sonra takımı Akhisar Belediyenin arka bahçesi yaptı. Kevin grosskreutz’un transferini yetiştiremedi. Ara transfer döneminde DONK diye bir Kasımpaşalıyı, üstelik sözleşmesinin bitimine 6 ay kalmış bir oyuncuyu 2.5 milyon euro vererek aldı. Oyuncuya da 1.5 milyon euro maaş verdi. DONK’u alırken golcümüzü, Kralımızı yani Burak YILMAZ’ı Çin’e çattı. Koskoca Galatasaray taraftarını Umut Bulut’a mecbur bıraktı. O sezonun sonunda sanki Avrupada, Dünyada forvet kalmamış gibi Eren Derdiyok’u 4 milyon euroya Kasımpaşadan aldı. Yine oyuncuya da yüksek maaş verdi. Bununla da yetinmeyip takımın sol stopere ihtiyacı varken gitti Bursa’dan Serdar Aziz’i 4.5 milyon euroya aldı. Yine oyuncuya da yüksek maaş verdi. Tolga Ciğerciyi aldı. Oyuncuya 2.5 milyon euro maaş verdi. Transfer sezonunun başında Sabri’nin kontratını uzattı, sonra takımda sağ bek eksiği var diyerek Trabzonspor’un göndermek için kara kara düşündüğü Cavanda’yı 1.8 milyon euroya aldı. Oyuncuya da yine yüksek maaş verdi. Takımda sağbek sorunu varsa neden Sabrinin sözleşmesini uzatıldı, sorun yoksa neden Cavanda alındı? Başka oyuncu mu yoktu? Neden Trabzonsporun tazminatsız göndermenin hesaplarını yaptığı oyuncuya bonservis bedeli ödendi? Son kış transfer döneminde Rodriguez alındı. 3.5 milyon euroya. Rodriguezin görev aldığı süreye bir bakın ve bu transferin ne kadar gereksiz olduğunu anlarsınız zaten. Takımda Yasin, Sinan, Bruma hatta Podolski ve Josue varken gidip 6. Kanat oyuncusunu alan bir akla nasıl güveneceksiniz? Pahalı diye Vitor Hugo’yu almayıp Ahmet Çalık ve Rodriguez’e 6 milyon euroyu veren bir anlayışa nasıl tahammül edilecek? Ahmet Çalık'ın da sağ stoper olduğunu hatırlayıp delirmek gayet mümkün. Takımın sol stopere, forvete ve sağbeke ihtiyacı varken gidip 6. Kanat oyuncusunu alan bir yönetimin gerçekten önümüzdeki transfer döneminde iyi işler yapabileceğine inanıyor musunuz?

Görüldüğü gibi Dursun ÖZBEK yönetimi, Galatasarayın formasını ancak maç sonunda forma değiştirmek suretiyle giyebilecek oyunculara milyonları saçmıştır. Bununla da yetinmeyip Ünal AYSAL döneminden kalma kaliteli oyuncuları satmıştır. Telles, Melo, Burak’tan yaklaşık 20 milyon euro kazandı. Hepsini Ünal AYSAL aldı. Dursun ÖZBEK’in alıp da bonservis bedeliyle sattığı Podolksi var hatırladığım. Onu da öldü fiyatına sattılar. Şimdi de Bruma, Sneijder ve Muslerayı satmanın hesaplarını yapıyor. Her fırsatta ekonomik sıkıntıların Ünal AYSAl’ın uygulamalarından kaynaklandığını söyleyen Dursun ÖZBEK,  Ünal AYSAL’ın aldığı oyuncuları parsel parsel satarken hiç şikayet etmedi.

Sevgili Galatasaraylılar, bu yönetiminin Galatasarayı yüksek bir seviyeye taşıma imkan ve ihtimalinin olmadığı ortada. Şayet 1 ay içerisinde yönetim değişmezse önümüzdeki transfer sezonunda ve sonrasında neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz. Bunları ben demiştim demek için yazmıyorum. Umarım ben yanılırım ve Galatasaray başarılı olur, ancak görünen köy klavuz istemiyor. Her şey ortada… Acı son bizi bekliyor.

Dikkate ederseniz ismi geçen oyuncularla ilgili hiçbir değerlendirmede bulunmadım. Çünkü o ismi geçenlerin hiçbirini alamayacaklar. Sonunda gidip Adem BÜYÜK’ü alıp transfer sezonunu kapatacaklar. Bu yönetimden fazlasını bekleyip büyük bir umutla transfer haberi okuyup kendinizi rahatlatabilirsiniz ama işin sonunda Adem BÜYÜK’e razı olmaya kendinizi şimdiden hazırlayın. Ha bir de Deniz TÜRÜÇ mü ne vardı. Ona da hazırlayın kendinizi…

  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...