Makale Yaz
terimmm
Bu haberi yazdır
TÜP KAFANIN HESABI
 Oca
29
 2012

8-0 dan bahseder kafasına oksijen basmayınca. O yıl 2 Ankaragücü maçında toplamda bizden daha çok gol atmışlardır, kendilerinin getirdiği Zaladı anlatırlar fakat aynı yıl oynayan Büyük Fenerli Sinan ENGİN’ den hiç bahsetmezler.

Feldkamp ve Holman döneminden sonra 3. yılda da Galatasaray Şampiyonluğa gitmektedir. Kokainci Daum’ un bir konuşması vardı “Eğer bu yılda Galatasaray Şampiyon olursa 10 yıl bunları kimse tutamaz” diyordu. Meşhur Samsun-Antep-Antalya maçları oynandı. 0-0 devam ederken maçlar 3 maçta verilmeyen 4 penaltı vardır. Sonu malum Beşiktaş şampiyon. Durduramadılar ama 4 yıl üst üste Türkiye Şampiyonluğu, UEFA ve Süper Kupa geldi.

Yıl 2002-2003 Beşiktaşın 100. Yılı, Sinan Enginle beraber oynadıkları her maç rakip topçulara transfer teklif ettiler. İbrahim Akın bu dönemin topçusudur. Aslında Beşiktaşa yenildiğimiz o maçta kaybetmedik şampiyonluğu. 1 yıl sonra takımları hakemler ve federasyon tarafından doğranırken suçu Lucescu’ ya atıp başkanlarına sırt dönmüşlerdir. Büyük Fenerli olmaya o dönemde başladılar sanırım.

Kulüp Başkanı oldu Tüp Kafa, baba parasıyla. Ne dediyse tutmadı, zoraki bir Şampiyonluk, Türkiye Kupasıyla kurtarılan yıllar oldu. Kulübü kendine borçlandırdı. Çocuğumun parası dedi geri alacağım dedi, rakiplerine gözdağı verdi. Beşiktaş Kulübü Başkanlığı sayesinde yaptığın reklamı Beşiktaşa nasıl ödeyebileceğini kimse sormadı ona. Sonunda bir oyunla ortağınıda safdışı ederek Milliyeti aldı. Parayla kendine çektiği grup artık statta ona düzgün tezahurat yapmayacaktır. Sonu yine yolcu ettiği Başkanı gibi olacak.

Şike iddianamesi ortaya çıktı. Serdar Adalı ve Tayfur Hoca içerdeyken gerekli desteği vermedi. Savcılıkta verdiği ifade ile de Serdar ADALI’ yı sattı. Kulüpler Birliği Başkanı olarak futbolu ve güzide kulüpleri kurtarması gerekirken şahısları kurtarma yoluna gitti, TBMM’ den geri gelmedi. Biz ettik siz etmeyin, şu kanunu değiştirelim, kanunu okumamışız dedi. Bizler neden ceza alıyoruz, biz biletlerini karşılasakta, deplasman giderken araçlarını ve nevalelerini tedarik etsekte, istediğimizin aleyhinde bağırtsakta asıl suçlu taraftardır, maçta olay çıkaran bunlardır demiştir bazende.

Şimdi bu zevat gerekirse hepimiz yanarız, Avrupa’ya gitmeyiz demeye, Aziz Yıldırım ağzıyla konuşmaya başladı. Madem öyle sormazlar mı TÜP KAFA, Bu sezon Avrupa’ ya neden gittin. Takımını çekebilirsin UEFA kupasından, geç kalmış değilsin. Hadi delikanlı ol biraz. Yoksa çocuğunun parasını nasıl alacan Beşiktaştan.

Aslında daha iyi anlaşıldı Galatasaray’ ın Federasyona çektiği ihtar. Oyunu sezmiş bizimkiler.

Fenerbahçemiz derken neden bir kere Serdarımız, Tayfurumuz demedin. Serdar Adalı delikanlı gibi bıraktı aklanınca döneceğim dedi. Tayfur ise gene güce ve paraya fit oldu. Bizimde gözümüzde bitti.

Bir an Avrupa’ ya gitmediğimizi düşünelim 2 yıl. Bu kadar topçuyu nasıl satacaksın, nasıl tutacaksın Tüp. Tüp satarak bu kulüpler yürütülmez, malum Doğalgaza geçme vaktimiz gelmedi mi. Bir nevi kulüpler size daha bağımlı hale gelecek, sanırım düşünceniz bu. Beşiktaş Demirören Aile Şirketleri Kulubü, Nato Mütahitleri Fenerbahçe Spor Kulübü gibi.  Taraftar olmasa ne güzel yönetilirdi bu kulüpler değimli. Bence Arap Sermayesine satın kulüpleri, malum Manchester City örneği varken.

NE ŞAMPİYONLUK KUPASI NE KÜME DÜŞME NE PUAN SİLME NE UEFA' NIN VERECEĞİ CEZA

TÜRK  FUTBOLU TÜP KAFALILARDAN ARINMADIĞI SÜRECE, TÜRK FUTBOLU: ŞİKE YAPAN VE TEŞEBBÜS EDEN KİŞİLERE ÖMÜ BOYU CEZA VERMEDİĞİ SÜRECE, TAPELERDE BİRBİRLERİNİN ARKASINDAN ANA AVRAT KÜFÜR EDEN YÜZE GÜLÜMSEYEN YÖNETİCİLERDEN VE FEDERASYON GÖREVLİLERİNDEN KURTULMADIĞI SÜRECE, YANLI HABER YAPAN, SATILMIŞ KALEMLERDEN AYRILMADIĞI SÜRECE, YAYINCI KURULUŞA GEBE KALDIĞI SÜRECE DÜZELMEYECEKTİR.

MAALESEF SON FEDERASYON GENEL KURULUNDA BUNLAR KONUŞULMAMIŞTIR.

SAYGILARIMLA

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Ağustos (2)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...