Makale Yaz
dizzyboy
Bu haberi yazdır
Moraller yerine geldi
 Mar
07
 2017

Galatasaray bu sezon ilk kez üçlü defans ile başladı maça. Defansı sağlam tutmak istedi Tudor. Takım ilk 45 dakika önde iyi bastı, Antalyaspor hücuma çıkmakta zorlandı, Chedjou’nun hatasıyla bulunan gol pozisyonundan başka ciddi pozisyonu yoktu Antalya’nın. Galatasaray ilk pozisyonunu önde yaptığı baskı sonucu kazandığı top ile buldu.

Hücum üretkenliği zayıf Galatasaray’ın. Hücuma çıkarken forvet ve orta sahanın pas kombinasyonları yok denecek kadar az. Sezon boyunca Sneijder ve Podolski bu pas trafiğine katkıda bulunmuşlardı. Bu ilk kez yapıldığında gol geldi. Bruma-Josue ikilisinin yaptığı bu verkaçları Eren, Tolga, Selçuk da yapmalı.  Dün gece Carole ve Yasin’in bu kombinasyonlara katılma şansı azdı çünkü koşu mesafeleri fazlaydı, defansif rolleri öncelikliydi. Verkaçlar yapılamadığı, ileriye top taşınamadığı için Galatasaray pas hatası çok yaptı ve genellikle takım savunmaya, kaleciye dönmek zorunda kaldı. Kaleden, defanstan ileriye atılan uzun topların çoğu, belki yüzde sekseni  başarısızdı. Uzun toplar çok az oranda Eren ile buluştu, olumlu kullanıldı. Galatasaray gibi bir takımın bu kadar fazla uzun top hataları yapması kabul edilebilir bir durum değil. Antalya takımı beraberliği yakalamak için bastırdığı sırada açık alan buldu Galatasaray ve Eren bu fırsatı çok güzel bir gol ile değerlendirdi. Antalya’nın golü ise takımın sistemiyle alakalı olmayıp bireysel bir hatadan dolayı geldi.

İkinci yarıya istekli, hırslı başlayan takım Antalyaspor’du. Sol kanatta Zeki etrafında toplanan oyuncular arkaya sarkan Danilo’yu unuttular. Belki de Tudor’un tribüne yollanmasıyla kenardan oyuncuları ikaz edecek birinin eksikliği Antalya’nın ikinci golüne sebep oldu. İkinci yarıdaki takımın hırs, istek eksikliği de buna bağlı olabilir. Takımın pozisyon üretkenliği zaten azdı ve Bruma atıldıktan sonra da bunun düzelmesi imkansızdı. Son dakikalarda gelen gol ile yapılan faulün hızlı kullanılması, doğru kişiyle buluşturulmasının önemini bir kez daha anladık. Antalya üçüncü golü ararken hazırlıksız yakalandı ve Rodrigues’i ancak faul ile durdurdu. Eren ceza sahası içinde rahat, boş bırakılmasını iyi değerlendirdi ve topu ağlara yolladı.

Hakemin Tudor’u tribüne yollaması doğru muydu? Bana göre verilen bu yanlış karar Galatasaray’a yapılan bir operasyonun bir parçası. Bu olayı ve diğer olayları başka bir yazımda dile getireceğim. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...