Makale Yaz
slhhrl
Bu haberi yazdır
Riekerink kazandı, Riekerink kaybetti...
 Eyl
25
 2016

Bir gerçek var ki bazıları zaman zaman havalara girse de bu ülkede futbolun başroldeki oyuncusu hep Galatasaray olacaktır.

Beşiktaş her ne kadar şampiyonluğa oynasa da, hatta şampiyon olsa da onlarca yıldır olduğu gibi hep Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin gölgesinde kalacaktır.

Önce bu tespiti bir yapalım.

--------------------------------

Levent Nazifoğlu’nun sözlerini ise onun heyecanına vermek istiyorum. Çünkü biliyoruz ki Galatasaray asla rakiplerinin karşısında bir beraberliğe razı olarak mücadele etmez.

Galatasaray her zaman sahaya kazanmak için çıkar.

Bir Galatasaray yöneticisinin bunu bilmemesini yadırgadım açıkçası.

--------------------------------

Maça gelince,

Riekerink Galatasaray’ı maça ‘KAZANAN TAKIM BOZULMAZ’ ilkesi çerçevesinde bir önceki maçın onbiri ile sahaya sürmüştü.

Ben bu sözlere oldum olası karşıyımdır.

Çünkü bazen rakibe göre kadro ile ve başka bir oyun sistemi ile oynamak gerektiğini çok gördük bu alemde. Öyle olması gerektiğine inanalardanım.

Evet, Galatasaray maça çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını sahada gösterdi. Yaptığı presle özellikle ilk yarıda rakibe oyun kurdurmadı ve çaldıkları toplar ile hücuma kalktılar.

Herkesin kabul ettiği gibi maç ilk yarıda 3 hatta 4 farka taşınabilirdi. Beşiktaş’ın geri dönme ihtimali bile olmayabilirdi.

Olmadı ve ilk yarı sonunda soyunma odasına Galatasaray 2-0 gibi bir farkla girdi ki aslında bu bile Galatasaray için çok iyi bir sonuçtu. Güzel oyununun karşılığı idi.

 

2. yarı beklendiği gibi başladı.

Beşiktaşın baskısı artacaktı ve arttı.

Beşiktaş değişiklikler ile saldıracaktı saldırdı.

Ve Riekerink yine en büyük hatasını yaptı. Ve bu hata Galatasaray’ın beraberliğe düşmesine sebep olan en büyük nedendi.

Hep şikayet ettiğimiz en büyük eksikliği OYUNU OKUYAMAMASI VE ZAMANINDA OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMASI bu maçta da nüksetti ve yorulan futbolcuları zamanında hamle yaparak değiştirmedi ve Beşiktaşın maçı Galatasaray yarı alanına yıkmasına sebep oldu.

Oysa başta Yasin olmak üzere bazı futbolcuların yorulduğu, Sabri’nin rakiplerinden çok kolay çalımlar yemeye başladığını bir türlü görmedi Riekerink.

Hamlesini yaptığında da çok geç olmuştu.

--------------------------------

Şu anda açıkça görüldüğü üzere bu takımın en büyük eksikliği defans bölgesinde. Şu ana kadar ligde yenilen tüm gollerin BARİZ defans hatasından, defansın zamanında müdahele edememesinden, rakipleri seyretmesinden kaynaklanması da bunun en açık göstergesi. 

Mesela şu anda Tolga Ciğerci’nin yanında Selçuk’un daha ciğerlisi olması lazım. O zaman orta sahada problem kalmaz. Ya da 3-4 sene önceki Melo olsa. Ya da iyi bir Nigel de Jong olsa. Hiç problem kalmayacak orta sahada.

Sağlam bir Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson takıma katıldığında forvette bir derdimiz kalmayacak, kafaya takacak bir şeyimiz olmayacak. 

Oynadığımız oyunun her geçen gün daha iyiye gideceğine şahsen ben inanıyorum.

Riekerink’in hatalarında ders alacağına da inanıyorum. Yani dilerim öyle olur.

Çünkü haftalardır oyuna müdahele edemediğini, oyuncu değişikliklerinde kesinlikle çok geç kaldığı konusunda artık herkes hemfikir.

Riekerink bu eksikliğini giderdiğinde ve takımına biraz daha kondisyon kazandırdığında şampiyonluğun en büyük adayı olacağımızı düşünüyorum.

--------------------------------

Hakem’e gelince;

Hakem çok çok büyük, maçı direk etkileyecek bir hata yapmadı ama özellikle başta Caner olmak üzere Olcay, hatta Cenk Tosun’a göstermediği sarı kartlar vardı.

Yani açıkça söylemek gerekirse sadece Caner’in bu maçta 3-5 tane sarı kartlık hareketi vardı.

--------------------------------

Neticede bir futbolsever gözü ile bakılınca çok çok güzel bir maç oldu. Ama bir Galatasaraylı gözü bakınca ve de deplasmanda 2-0 ‘ı yakaladıktan sonra maçı berabere bitirdiğimizi düşününce insan üzülüyor.

Beşiktaş’ın ise tabi ki sevinmesi çok normal.

Neticede Vodafon Arena açılalı beri Galatasaray’a kaybetmemiş oldular. :)) 

Bu arada son olarak şunu söylemek isterim. Yönetim Bruma ile yeni bir sözleşme yapmayarak çok şeyler kaybediyor ve Galatasaray’a da kaybettiriyor. Çünkü, bu Bruma eğer şımarmaz ve gerçekten aynı çalışmaya devam ederse Galatasaray kendisinden çok büyük paralar kazanabilir.

Büyük futbolcu olacak vesselam…

Neticede Riekerink kazandı ve yine Riekerink kaybetti…

 

https://twitter.com/SalihBrs

 

Sevgi ve Saygılarımla,

Salih HÜROL





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...