Makale Yaz
firat15
Bu haberi yazdır
KULÜPLER KUTUPLAŞIYOR
 Oca
12
 2012

Kulüpler artık yavaş yavaş kutuplaşmaya başlamıtır.Sağolsun M.A.A bunu yapmak için büyüüüüük çaba safetti.Kendisine "teşekür ve tebrik'i" bir borç bilirim.Bunu nasıl başardı,fanatik duygularına yenilerek.Büyük bir çaba eseri ve Feneri kollama istegindeki azim ile bu başarıyı yakaladı.M.A.A ın kişiligini bilmem,herkes düzgün bir adam oldugunu söyler.Lakin ben burada başkanlığını eleştiriyorum.Kendiside belki gelen baskılara dayanamıyor.Yanlız başkan ve lider olmanın özelliklerinden biriside,bu baskılar karşısında boyun egmeden durmak.Dıgıtürk'ün aman para kaybederim baskısı,kulülerin aman Dıgıtürk kaçar korkusu,şike yaptıgı iddia edilen kulüplerin,ya düşersek korkusu,bu baskıların nedenidir.

Ben olsam bu konularda babamı tanımama ama tff'nin Fb'den başka kimseyi tanımadıgını görüyoruz.Bu sürec yönetilemedi ve asla açıklaması olmayacagı çok vahim yerlere dogru gidiyor.Hadi 58. Madde degişti.Kendimizi kandırdık.Güzeeeel ! Peki ya FIFA,UEFA onlar sizce buna ne diyecek.Afferin kendi aranızda halletmişsiniz mi diyecek ? Cevap basit,hayır.Basıcak milli takımına,kulüplerine Avrupa yasagını,peki sonra ne olacak.Bu işde hiç adı geçmeyen ve Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan kulüplerin zararını kim ödeyecek.Hadi onu geçtim milli takımın hesabını kim verecekTaaa baştan beri hep yanlış hamlelerle bu süreç içinden çıkılması güç bir keşme keşe dönüştü.Dönüşmesinin bir sebebide,fb hayranlığı ve futbolun içindeki insanların fikri alınmadan yönetilmesidir.Şimdi sürecin derinliklerine çok girmeyecem,zira içinden çıkmayız ki herkes neyin ne oldugunu çok çok iyi biliyor.Bazıları uyuturuz sansada !    

Şimdi asıl gelelim kutuplaşmaya,şike yapanların gereken cezaları almasını isteyen kulüpler ve bu işi hiç bir vicdan tanımadan halledelim diyenler var.Kulüpler birliginden ayrılanlar oluyor.Galatasaray ve Trabzon devamında ayrılacak kulüplerde var gibi,yinede çogunluk vicdan tanımayanlarda,acı olanda aslında budur.Futbolumuzda vicdan,adil olma gibi kavramlar çıkıyor.Yerine para giriyor.Kutuplaşmanın sebebi,adilane kararlar istemek ve Avrupadan gelebilecek bir cezayı engellemek istemek.Çünkü,kurunun yanında yaşda yansın istemedikleri için,Sayın spor bakanıda,yahu ne olacak affedelim diyor ama,ya kulüplerdeki başlayan kutuplaşma ne olacak.Bu sonuçları ülkemiz adına kötü olur.Bu olay bu işi destekleyen Anadolu kulüplerini yakar.Çünkü,Galatasaray ortak yayından çekilince ne olacak.Diger büyük takımlarda bıakır gider.Sonra,5 milyonluk bütçeyle takım yapmak zorunda kalırsınız.Oysaki ortak yayından gelen gelirler Türk futbolunu tam bir yere taşırken kutuplaşma başladı.Bu kutuplaşmadaki ayrılan takımlar haklı sebeplerden dolayı ayrılıyor.Onuda belirtmek isterim.

Şimdi TFF istifa diyecem,yerine geleceklerden de hiç umutlu degilim.Çünkü,yerine gelecek yönetimide o çogunluk seçecek.Yani hiç bir farkı olmayacak.Yinede hala ellerinde bir şans varken bu işten vazgeçebilmek lazım.Umudum yok o ayrı,ama dogrusu bu işten vazgeçmek.Kutuplaşma Türk futboluna çok büyük zaralar verir.Yahu bir fb sevdası için kopca Türk futbolunu tehlikeye atmanın mantıgını biri bana izahetsin ! Türk futbolu prestij kaybediyor.Çok vahim yerlere ilerliyor.Yok efendim orası bizi alakadar etmez fb düşmesin deniyor resmen ! Çogu fb taraftarı bile biz torbil istemiyoruz.Suç varsa düşürün derken bu yöneticilere ne oluyor.Bu maddenin degişmesini isteyenle aslında resmen kabul ediyorlar bu suçlamayı,bu işler resmen kanıtlandıgında onlarda biliyor.Nasıl kötü duruma düşeceklerini ama işte en azından fb düşmediden yırtmak istiyorlar.

Herkes kendi derdine düşmüşken,Türk futbolunun çıkarlarını koruması gereken kurum,malesef ki görevini baştan beri yapmıyor.Galatasaray uyarı amaçlı,açıklama yapıyor.Direk PFDK'lık oluyor.Lakin Fener,TFF'ye ve yöneticilerine demedigini bırakmıyor.Onlara ceza yok,yahu ayıptır.Bunun adı kulüp kayırmanın en vicdansız yoludur.Sonra çıkıp diyemezsiniz bu kutuplaşmayı Galatasaray başlattı diye,çocuklar bile güler bu duruma,öyle bir hakkınızda kalmaz.     Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok.Bu konu hakkında desten yazarım ama ne düşündügümü kısaca anlatabilmişsem ne mutlu bana,Adaletli ve Vicdanlı olun !     Son olarak.İnşallah Dıgıtürk sözleşmeyi fesih ederde,ortak yayın işi biter.O zaman bakalım görürüz.Eminim ki Galatasaray,parasal olarak çok daha fazla gelire sahip olur.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...