Makale Yaz
sipsili-marpuc
Bu haberi yazdır
Hayır Diyene Futbolcu Yok
 Oca
06
 2012

"58. madde değiştirilmeli mi?" tartışmaları sürerken gözden kaçırılan bir detay işin ne kadar vahim bir boyuta sürüklendiğini gözler önüne seriyor..Hayır değişmesin diyorsan sana futbolcu vermiyoruz...

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının bitmesiyle birlikte Fatih Terim'in istediği oyuncuların kulüpleriyle görüşen yöneticilerimiz "anlamsız" bahanelerle transflerleri gerçekleştiremiyorlar..

Aynı şekilde H.Cuper ile birlikte yeni transferler yapmayı planlayan Orduspor'da Türkiye liglerinden hiç bir oyuncu alamazken,zor günler geçiren Ankaragücü'nün oyuncuları da "masa altı oyunlarıyla" başka takımlara bedelsiz transfer oluyorlar..

Şimdi filmi en başına saralım.. 3 Temmuz gününe dönelim..Şike depremi ve Fenerbahçe başta olmak üzere 9 kulübü zan altında bırakan iddialar.. Şampiyonluk yarışında bulunan Fenerbahçe'nin , Anadolu Kulüpleri diye tabir edilen  takımlarla yaptığı şike görüşmelerinin tapelerini "TFF" hariç herkes görmektedir..

Bu işin apaçık olmayacağını bilen Fenerbahçe'li yöneticiler ise parayı aktarmak için daha "etik" bir yola başvurdular..Astronomik fiyatlarla futbolcularını almak..

Emenike için Karabükspor'a 9 Milyon €, Serdal Kesimal için Kayserispor'a 6 Milyon € değerinde 3 oyuncu+ 2 Milyon €, Orhan Şam için 4.5 Milyon €.. Daha arttırılabilir örnekler..

Buraya kadar her şey olağan ve bilindik olaylar..Asıl işin patlak verme noktası , Kulüpler Birliği'nin 58. madde değişsin mi değişmesin mi demesiyle ortaya çıkıyor..

Değişmeli diyen takımlara bakalım önce;Fenerbahçe,Beşiktaş,İBB,Kayserispor,Manisaspor,Gençlerbirliği,Karabükspor,Gaziantepspor,Eskişehirspor..

Bir ortak noktaları var bu takımların..Birbirleriyle yaptıkları transfer alışverişleri..Astronomik ücretler,birbirini kollama,şike ve karar.. Yazdım,yönettim,oynadım..

Bu onların arasındaki karardır karışamayız demekle bitmiyor iş..Çünkü ucu Galatasaray'a dokunuyor..Nasıl mı? İşte örnekler..

Ambrabat-Kayserispor, Doka-İBB , Alper Potuk-Eskişehirspor , Yiğit Gökoğlan - Manisaspor , Olcan Alın - Gaziantepspor..

Fatih Terim'in ısrarla alınmasını istediği oyuncular..Sonuç? Maddi olarak hiç bir sorun olmamasına rağmen,oyuncular da Galatasaray'da oynamak için can atmasına rağmen saçma sapan bahanelerle gerçekleşmeyen transferler..

Evet öküz altında buzağı arıyoruz..Çünkü TFF karşısında duran öküzü göremeyince kendi çabamızla gizli hesaplaşmalara çeviriyoruz kafamızı..

Şike yaptığı iddia edilen takımlar,şike yapan küme düşürülsün diyen takımlara karşı cephe almış durumdalar.. Transfer görüşmelerinde bile bu hale gelen bir hesaplaşmanın,şampiyonluk yarışı sırasında fiilen saha içerisinde görülmeyeceğinin garantisini kim verebilir..

Türkiye'de bir dava var.. Ama sanık ve hakim aynı kişi.. Suçlu ise sadece dürüst maktüller..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...