Makale Yaz
ayhandayan
Bu haberi yazdır
Aziz Bey'e hatırlatma
 Eki
26
 2015

AZİZ BEYE HATIRLATMALARLA CİMBOMA TEŞEKKÜRLER

Bir derbi daha geride kaldı. Futbolda fanatizmin bu denli tırmandırılmasında son yıllarda en etken rol oynayan Aziz Yıldırım her zamanki gibi yine yapacağını yaptı ve maçın bir gün öncesi ortalığı bulandıracak sözler sarf etti, ortamı gerdi. Belki kendi futbolcularını maça daha iyi motive için yaptı bilemiyorum ama artık her yönüyle itici olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Çünkü kullandığı dil, üslup pek çok yönden tepki gördü. Sanki hapse atılmasına rakipleri vesile olmuş gibi bir tutum içine girdi. Başka kulüplerin de iç içlerine laflar etti.

            Kendisi 18 yıldır Fenerbahçe Kulübü başkanlığı yapıyor. Bu süre içinde lig tarihine bakarsanız en başarıl takımın Galatasaray olduğunu açık biçimde görürüz. Bir deli saçması, şeytan uydurması, züğürt tesellisi tutturmuşlar, neymiş efendim şu kadar yıldır sahalarında Galatasaray’a yenilmiyorlarmış. Olabilir, böyle bir şart da olmadığına göre bu kendilerini aldatmanın, saptırmanın, Galatasaray’ın başarılarını gölgelemeye çalışmalarının bir başka saplantı biçimidir. Dün akşamki son maçta bal gibi ofsayttan attığınız golü saymayın işte skor ortada GS: 1 FB: 0

Size bir örnek daha vereyim. Ünlü Real Madrid İspanya Ligi’nde tam 19 yıl boyunca Deportivo La Coruna’yı deplesmanda yenememiştir. Bu durum, büyüklüğünden ne kaybettirmiştir?  Son derbi akşamı televizyondaki spor programında bakın Erman Toroğlu konuyla ilgili şunu söyledi:

“20 sene yeneme abi ne olur? Şampiyonluktur hedef olan. İnsanlar birbirlerini aldatıyorlar.  Galatasaray senin sahanda şampiyon olmuş, siz neyden bahsediyorsunuz ya?”

            Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde Galatasaray’ımız 8 lig Şampiyonluğu,  5 Federasyon Kupası,  4 Süper Kupa, 2000 yılı UEFA Kupası, 2000 yılı Avrupa Süper Kupası kazanmış, soyunma odasının duvarlarına Şampiyon Cimbom yazdırmış, geçen sezon sonunda dilinize çok doladığınız ve engellemeye çalıştığınız ama almamızı engelleyemediğiniz dördüncü (****) yıldızı bağıra bağıra takmıştır. Yine kendisinin başkanlığı döneminde Fenerbahçe’nin lig şampiyonluğu 6’dır. Öyleyse genel anlamda başarılı olan Fenerbahçe’si midir yoksa Galatasaray’ımız mıdır?

     Bir de 6-0 var dilinize çok doladığınız. Kuruluş tarihiniz 1907 ise 1911'deki maçta Papazı Çayırında(deplesman) yedi kişiyle 7-0 yenildiğinizi niye dile geitmiyorsunuz? Görünen o ki keser gibi hep kendi tarafınıza yontmayı adet edinmişsiniz. 

Geçmiş iki farklı yıllarda oynanan son Denizli ve Trabzonspor maçlarında berabere kalarak şampiyonluğu kaybetmeniz içinizden hiç atılmayacak derin bir yaranın izlerini taşımaktadır. “Souness şanlı Galatasaray bayrağımızı stadınızın çimlerine dikmiş sen neden söz ediyorsun arkadaş?” diye sorarlar adama. Galatasaray Saraçoğlu’nun duvarlarına “Şampiyon” yazdırdı, sen yazdırabilecek misin? Asla böyle bir şey olmayacak. Üstelik bu durum senin şu kadar yıldır bizi sahamızda yenemiyorlardan daha kesin…

Şöyle bir bakıyorum, adınız şikeyle özdeşlemiş ama hiç ağzınız kapanmıyor. Bir tek nedeni var, kıskançlık, fesatlık, çekememezlik… İlle de geride kalmayacak, eh tamam da hani Avrupa maçların, yıldızlar takımı dediğin takımı sidik zoru ilerliyor, şansına…

Kusura bakmayın ama siz futboldan elinizi çektiğiniz gün bu Türk futbolunun kurtuluşu olur. Hiç değilse bu fanatizm ateşi söner, insanlar eskiden olduğu gibi birlikte maç izlerler. Mayısta bırakacağım diyorsunuz ya hiç bir konuda değil ama sizi bu konuda içtenlikle destekliyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2020
  2019
  2018
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...