Makale Yaz
satkomua
Bu haberi yazdır
CESUR VE GERÇEK
 Tem
12
 2015

Bir takım düşünün sezonu şampiyon tamamlıyor. Türkiye kupasını kazanıyor. Şampiyonlar ligine direkt olarak katılma hakkını kazanıyor. Bu takımın rakibi ise ligi ikinci bitiriyor ve şampiyonlar ligi için ön eleme oynaması gerekiyor. Şimdi bu iki takım arasındaki transfer farkına göz atalım.

Birinci takım Türkiye süper liginde ortalam bir oyuncu olan Bilal Kısa'yı alırken diğeri Nani'ye imza attırdı. Birinci takım Fransa 2. ligi şampiyonunun sol bekinin peşinde koşarken diğer takım dünyanın şu an ki en iyi 3 santraforundan birini aldı. Şimdi soracaksınız arada Podolski'yi niye kaynattın diye. Evet bir de o var. Nasıl çıkacağı belli olmayan, acaba kabak aşısı mı vurulmuş yoksa gerçek bir Adana karpuzu mu lig başlayınca göreceğiz. Peki neden transfer yapılamıyor?

Kulübün borcu olduğu için. Peki 4. yıldızı takan ilk kulübün, şampiyonlar ligine direkt katılan kulübünün borcu var da ligi ikinci bitiren kulübün 3 tane ön eleme oynayacak kulübün daha da önemlisi geçen sezon büyük yara almış 4. yıldızı ezeli rakibine kaptırmış bir kulübün borcu yokmu. Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Ve hep birlikte çıkıp tepkimizi ortaya koyalım. Kaç senedir borç borç diye kulübü maskara ettiler. Yeter bu fakir edebiyatı. Türkiye'nin en büyük kulübünü maskara ettiğiniz yeter. Bir tane de başkan gelsin. Adam gibi sahiplensin kulübü. Ama taraftarların yüzünü yere eğdirmesin. Bu taraftar 4. yıldızı bile sizin yüzünüzden unuttu. Yapamadığınız transferler yüzünden.

Daha sonra Galatasaray'lı iş adamları ne işe yarar? Galatasaray'ın ekmeğini yemiş, Galatasaray sayesinde tanınmış iş adamları nerededir. Cüneyt Tanman'ı o göreve neden getirirsin. Transfere para yok deyip Sabri'ye niye zam yaparsın.  Bakın Galatasaray yönetimi bu taraftar sizi göğede çıkarır yerin yedi kat altına da sokar. Siz bu taraftara istediğini vereceksiniz ki kazanan hem siz hem takım olsun. Sen borç borç diye transfer yapmazsın. Her röportajda ağlarsın fakir edebiyatı yaparsın ama sana reçeteni söyleyim.

Taraftarın istediği transferleri yap. Kombine ve forma fiyatları belli miktarda yükselt. Örneğin Robben, Rıbery, İbrahimovic gibi bir oyuncu ya da bunlardan birini al. Forma fiyatı 200 lira yap. Bak bakayım bu taraftar o oyuncunun maliyetini çıkarıyor mu çıkarmıyor mu. Sonra bu oyuncular seni şampiyonlar liginde en az çeyrek finale çıkarır. Ordan gelecek para ile oyuncu kendi parasını çıkarır hatta bir sonra ki sezonda snaa kâr ettirir. Önünde Snejder, Drogba örnekleri var. Sayın başkan sadece cesur, sabırlı ve ileri görüşlü olmak yeterlidir. Ve sayın başkan eğer böyle giderseniz sonunuzda çok açık bellidir. Bu taraftar sizi o koltukta oturtmaz...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Temmuz (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...