Makale Yaz
gokhandemirhan
Bu haberi yazdır
Ocak Transfer Karnemiz
 Oca
01
 2015

Ocak ayı transferi tüm takımlar için bir umut olarak görülmektedir. Fakat alınan sonuçlar pek de öyle olmamaktadır. Zira takımlar yaz kampında 1 yıllık planlar yapmatalar ve sezon ortasında alınacak futbolcular ya çok büyük bonservis gerektirmekte, ya da takımın as kadrosuna giremeyen stepne topçular alınmak zorunda kalıyor. Galatasarayın son 4 yılda Ocak ayında yaptığı transferlerle ilgili yaptığım bir çalışmayı şimdi sizlerle paylaşacağım. 

2010 Ocak ayında yaptığımız transferler şöyle; Giovanni dos Santos kiralık, Jo kiralık ve Lucas Neil takıma katıldı. Bu sezon Neil'in verdiği katkı vasatın üstü olsa da, Jo ve Santos'un özel hayatlarıyla takımımıza hiç katkı yapamadığını hatırlatmak isterim.

2011 Ocak ayına geldiğimizde ise Hagi yönetiminde yine başarısız bir devre arası transfer dönemi geçirilmiştir. Şöyle ki;Bogdan Stancu, Emmanuel Culio bonservisleriyle alınmış,Colin Kazım kiralanmıştır. Bu 3 transfere ise toplamda 7milyon€ ödenmiştir. Futbolculara ödenen maaş ise dahil değildir. Yapılan transferlerin hiç biri takımımıza katkı sağlamamış ve taraftarımızı hüsrana uğratarak anadolunu çeşitli takımlarına dağılmışlardır.

2012 yılı başlangıcında Galatasaray için farklı bir yıldı. Takımın başına Fatih terim, Hasan Şaş ve Ümit Davala gelmişti. Başkanlık koltuğuna Ünal Aysal oturmuştu. Takımı sil baştan kuran ekip Elmander, Selçuk, Melo, Ujfalusi, Muslera, Eboue, Riera, Engin, Ceyhun gibi isimlerle anlaşmış idi. 2014 yılının şu takımının iskeleti bu başarılı transfer politikasıyla sadece18milyon€ ile kurulmuştu. Ocak ayı da alışılmışın aksine verimli geçirilmişti. Emektar Necati takıma katıldı ve süper final serisinin olduğu ligde şampiyonlukta önemli rol oynamıştı. Bu ocak ayının fiyasko transferi ise 2.5 milyon€ karşılığındaYiğit Gökoğlan idi.

2013 yılına da aynı ekiple devam eden Galatasaray Ocakayında başarılı bir transfer politikası izleyerek İnter'in yıldızıWesley Sneijder ile 7.5milyon€ karşılığında, bonservisi elindeDrogba ile ise yıllığı 5milyon€ karşılığında 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştır. En verimli Ocak transfer dönemimiz olarak gösterebiliriz. Fatih Hoca önderliğinde yıldız oyuncularımızla bu sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştık. 

2014 sezonuna anlamsız şekilde Fatih Terim ekibini dağıtarak başlayan yönetim, Ocak ayında ne yapacağını bilemez şekilde tarihimizin transfer fiyaskosuna imza atmıştı. Sorumsuz yöneticiler ve işgüzar menejerlerin elinde klübün parası adeta sokağa atılmıştı. Şöyle ki; Alex Telles(6.75milyon €), Izzet Hajroviç(3.5milyon€), Salih Dursun(2.75milyon€), Koray Günter(2.5milyon€), Lucas Ontivero(2milyon€), Oguzhan Kayar(700bin€), Veysel Sarı(700bin€), Burdisso(kiralık) kadroya katılmış ve 18milyon€ çöpe atılmıştır. Bugün takıma baktığımızda Alex Telles'in katkısı hâlâ tartışılır sevilerdedir. Diğer futbolcuların ise bazılarının nerede oldukları bile belli değildir. 

Bu sezona geldiğimizde ise geçmişten ders alarak ve bilinçli bir transfer politikası yürütmeliyiz. Özellikle pahalı yabancı transferler yapacak mali durumumuz yok maalesef. Bence ilk olarak kadroyu hafifletmemiz gerekiyor. Katkı sağlamayan 10-12 civarı futbolcu ile yollar ayrılmalı ve nokta transferler yapılmalıdır. Geçmişe bakıp şu yorum yapılabilir; pahalı yabancı transfer yapamayacağımıza göre iş yapar yerli oyunculara yönelebiliriz. Şahsi önerilerim ise fahiş fiyatlar olmamak kaydıyla Bilal Kısa ile ortasahaya dinamizm katabiliriz. 

Kaynak: www.trasnfermarkt.com.tr, wikipedia

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Ocak (1)
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...