Makale Yaz
demirdogi10
Bu haberi yazdır
Yanlış Tercihler
 Ağu
26
 2014

 Evet arkadaşlar başlığı italyanca attım ki sayın Prandelli'ye derdimizi anlatamadık italyanca anlatırsak belki dikkatini çeker bizi anlar nedeniyle italyanca ( Forvet Forvet Forvet ) başlığı uygun buldum.

 

 Yıllardır takip ediyorum bu Burak nasıl bir oyuncudur anlamış değilim. Bunun alt yapıda ki hocası kimdi çok merak ediyorum bu nasıl bir futbol öğretmedir veya nasıl bir futbol öğrenmedir neresiyle anlamış Burak futbolu. Son süper kupa maçında gördük ki takım zaten defanstan top çıkaramıyo orda sıkıntılar var top zar zor forvete kadar geliyo ama Burak efendi topu tutucağına iki pas yapıp ver kaç yapıp pozisyona gireceği yerde ya rakipe faul yapar ya ofsaytta kalır ya da egoist bir şekilde topu ileri sürer ( zaten çalım yeteneği yok o yüzden topu boşa atıp hızlıca koşar onda da rakip defansa faul yapar ) ve atakları öldürür. Ayrıca bu egoistliğinin üzerinde biraz daha durmak gerekirse, son süper kupa maçı çok güzel örnek oldu. Maçın sonlarına doğru rakip defans iyice yorulmuşken bir kaç pozisyon var ki çıldırmamak elde değil. Olcan, Bruma bomboşken birinde orta açtı birinde faul mu yaptı ne yaptı tam hatırlamıyorum inanın tv başında sinirimden içim parçalandı. 

 

 Bu yüzden Prandelli gel bu defans transferinden vazgeç. Tamam defansta sıkıntılı ama ilerde forvetin yoksa gol atamıyorsan istemediğin kadar gol yeme ne yapacaksın her maç berabere mi kalacaksın böyle bir anlayış olamaz. Yanı başında çok güzel bir örnek gayet düz, özelliği olmayan bir takım olan Beşiktaş'ın Demba Ba transferi ile nasıl değiştiğini herkes gördü aynı etkiyi ben Cardozo transferi ile Trabzonspor'dan da bekliyorum.

 

 Biraz da Selçuk'tan bahsetmek istiyorum. Herkes der Selçuk ilk sezonun da müthişti ondan sonra düşüşe geçti diye istatiklere bakarsak haksızlar çünkü Selçuk en çok pas alan veren en çok oyunda kalan oyuncularımızın başında geliyor ama oyun olarak çıplak gözle izlediğimiz zaman evet Selçuk'ta ki düşüş gerçekten müthiş derecede. Bunun bence ilk sebebi yine Burak'tır. Çünkü Burak geldiğinden beri Selçuk aldığı her topu Burak'a atmaya başladı eskiden topa basar sağına soluna bakar kim boştaysa daha iyi pozisyondaysa oyunu oraya doğru açardı ama şimdi top ayağına gelir gelmez Burak'a doğru uzun pas, bu pasları da Burak ya alamıyor ya da alsa bile bir şekilde kaybediyor, ( ofsayt, rakibe faul) bu yüzden de takım ileri yerleşemiyor Selçuk'un pasları aynı hızda bizim yarı alanımıza geri dönüyor, Selçuk ve Melo'da bizim kalenin önünden ayrılamıyorlar. Yani işin özeti Selçuk kendi ipini kendi çekiyor.

 

 Bence Umut Gündoğan'a burda şans verilmeli, artık zamanı geldi. Umut Gündoğan'ı Bucaspor zamanından takip ediyorum gerçekten yetenekli ve geleceği olan bir futbolcu. Ayrıca Selçuk 30 yaşına geldi yani artık yaşlanmaya başladı bana kalırsa Selçuk'tan maksimum verimi en fazla bir sene daha alırız ondan sonra Ayhan Akman durumuna döner olay, taraftar kendisinden nefret eder. Bu sebeple Umut Gündoğan'ı yavaş yavaş takıma monte etmek gerekir. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum bazı futbolcular ne yaparsam yapıyım yerim garanti olduğu için sıkıntı değil diye düşünüyorlar. Mevkiilerini tapulamış gibi oynuyorlar. Selçuk ve Burak bunların başında geliyor tabi ki. Bu yüzden de şok bir kesikle Umut Gündoğan oynarsa belki Selçuk'ta ben ne yapıyorum diye düşünmeye başlar.

 

 Evet arkadaşlar belki uzun bir yazı oldu ama inanın içimden daha sayfalarca yazmak geliyor o kadar doluyum yani. Özet olarak ben bu seneden ümitli değilim bence bu sene de şampiyonluk yarışından uzak kalıcaz. Daha sağ bek sol bek sıkıntılarımız var onlardan hiç bahsetmiyorum. Açıkcası Prandelli'ye de güvenmiyorum bence devre arası gönderilir yine Lucescu çağrılır o da gelmez sonra da Mancini tarzı ve ayarında bir yabancı hocayla anlaşılır. Yine aynı tas aynı haman yani...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...