Makale Yaz
cihanfx
Bu haberi yazdır
Transfer
 Ağu
15
 2014

Galatasaray stopere kesinlikle adam almalı sırayla sağbek solbek en son olarak forvet transferine bakmalı. Bazıları forveti neden sona koyduğumu anlamayacaktır nedeni basit cebinizde benzin paranız yokken araba sahibi olmak lükstür yani arkada defans hattı yüzünden birsürü gol yiyorsan önde messi bile olsa fayda etmez ayrıca oyun arkadan öne doğru kurulur öne uzun top at devri çoktan bitti yani çok gol atmak istiyorsan en başta defans hattının iyi olması lazım ve bu bölgede sadece semih ideal oyuncu gerisi tırt tellesin iyi bir solbek olması çok zor ama iyi bir sol açık olabilecek potansiyeli olduğunu gösterdi gelelim veysele  onunda hücumu çok zayıf  en başta pozisyon bilgisi zayıf arkaya kaçmayı başaramıyor kaçsa bile iyi orta kesemiyor.Dany herkezin bildiği gibi sakar ahmet el bonbasından farkı yok Chedjou ağır ve hantal hızlı oyunculara ancak refakat edebilir bana göre Chedjou iyi kapanan takımların ideal stoperi Lucesku daha önce Galatasaray a oynattığı futbolun ideal stoperi ama Galatasaray hücum oynadığı için hızlı çabuk ve iyi pozisyon alan bir adam alması şart.

  Yani Galatasarayın en başta 3 defans adamı alması lazım. Şu an Galatasaray ın almayı düşündüğü adamlar balanta yı yada doria izlemedim doğal olarak şüphelerim var .Helede Güney Amerika kıtasında gelen oyuncuların çoğu patlıyor malum sebeblerle ya uyum yada sıla sorunu yada futbolun çok farklı oynanması gibi nedenlerle. Herneyse bazıları tahtadan olsun ama yabancı olsun g.. yerim ayağında olabilir ama adamların yüksek ihtimalle tırt çıkması muhtemel örneğin chedjo veya dany gibi şimdi olsa bu adamlara 1 milyon euro bonservis  verip almaz yönetim zaten alanda yok elde patladılar ikisine toplam 10.5 milyon euro bonservis verildi maaşlarınıda saymıyorum bile. Sonuç olarak  zar atmak için 10.5 milyon euro para harcamak en hafif şekliyle çok aptalca geliyor bana. Sonuç olarak formül belli 1 yıl kiralık+satış opsiyonlu almak en doğru olanı adam tutmazsa postalarsın gider zararında önemsiz bir miktarda kalır. Adamı alabilmek için satış opsiyonunu yüksek tutabilirsin örneğin balantayı 6 almaya çalışacaklarına 1 yıl kiralık 1 milyon euro+7-8 satış opsiyonu önerirsin dahada arttırılabilir sonrada adam tutarsa pazarlık eder opsiyonu düşürürsün olur biter akıllı olmak lazım milyon eurolar ı havaya saçmak saçmalık en hafif ifadeyle. Yönetim illede yabancı defans almak istiyorsa  ABD li omar gonzalez e bakın derim abd hep hücum futbolu oynadı bu oyuncuyu bütün maçlarda oynadı ve son belçika maçında maç 120 gidince yorulan abd yıkıldı. Bu stoper hızlı çabuk hava toplarında iyi yani ne ararsan var yaşıda 25 bonserviside 1 milyon euro gibi komik bir rakam.

Neyse başka oyuncularda var örneğin Bursalı Serdar Aziz ve Şener Özbayraklı  23 yaşında oyuncular.  Şener bence telles ve veysel den 2 gömlek daha iyi bir bek hücum ve defansta 2 sinden daha iyi,  hızı çabukluğu var arkaya kaçabiliyor Serdar a gelince Terim çok istemişti bursa vermedi. Peki bu iki oyuncuyu Galatasaray en akıllıca nasıl alır. Bence formül takas+para burda Bursanın takımda eksik yerlerine futbolcu önerilmeli 2 tarafında memnun kalacağı bir takas. Benim gördüğüm Bursa nın net bir sağ açık ve forvet proplemi var. Burda 2 öneri getirilebilir. Birinci önerim Eboue+Sabri+Gökhan Zan+kiralık ontivero+1yada 1,5 milyon euro para Bursa  Eboue sağ açıkta arkasında sağbek sabri oynatırsa  Bursa nın sağ tarafı süper olur gökhan zanda ballı kaymak  1milyon euro parada eboue maaşının yarısı olur. Galatasaray da 1 taşla 3 kuş vurmuş olur takımda düşünülmeyen 4 oyuncunun yerine 2 ideal oyuncu takas etmiş olacak artı  iki yabancı kontenjanı açılmış olacak ne ala. İkinci önerim Umut Bulut+Ontivero 1-2yıllık kiralık verilir mantıklı fakat bu durumda mevlüt erdinç i almak şart olur. 5-6 alınabiliyorsa buda çok makul düşünsenize 5-6 ya 3 ideal oyuncu alınmış olacak hepside yerli.

Gelelim solbeke ishak doğan kaçtığına göre geriye elde sadece Tarık Çamdal kalıyor tarık hem sağda hem solda iyi oynuyor yani ideal bir oyuncu hücumda ve defansta var arkaya sarkabilen genç bir oyuncu. Eskişehir oyuncuyu Erkan Zengin le beraber 6 ya veriyordu Galatasaray tuttu yasini aldı. 18 e girmesi düşük ihtimal olan bir oyuncu ama Erkan banko oynayabilecek bir oyuncu yasin 2.5 ediyorsa sadece Erkan 6 eder. Herneyse 6 dan 2.5  çıkarsan geriye 3.5 Tarık a vermiş gibi olacaktı Tarık için gayet normal bir rakam . Şimdi bu 6 yı bu yönetim vermez artık elde yasin var. Bence Yasin+ontivero kiralık+3.8milyon euro  gibi rakam önerip ikisi birlikte alınmalı . Yada 2 side 1yıl kiralık+7-8 milyon satış opsiyonlu+ontivero kiralık önerilebilir  hatta makul olan öneri bu olur neden çünkü bu oyuncular  takımda kalmak için varını yoğunu ortaya koymak zorunda kalır bilmem anlatabildimmi.

En son olarak forvet e gelelim eğer forvet alınacaksa Burak ı kesmeye değecek çapta bir forvet olmalı.  Galatasaray Campell düşünüyor ama pek emin değilim. Campell ın ideal mevkiside sağ açık forvet değil yani ama sağ açık olarak süper olabilir araya kaçabilen iyi şutları olan hızlı bir oyuncu ama forvet  olarak tırt. Bence ideal oyuncu yine arsenal den Yaya Sanago bu oyuncu Olivier Giroud bile daha iyi olabilir. Galatasaray ikisinide kiralık+satış opsiyonlu almaya çalışmalı . Podolski bakmasınlar bile yaşı ilerledi uzun zamandır yedekten oyuna giriyor son beş on dakikalarda bizim semih gibi önde tek forvet olarak tırt olur. Sol açıkta oynarsa 13 milyon euroluk yatırım buruma ne olacak iyi düşünülmeli.Benim ilk tercihim yaya sango sonra campell ikiside olmazsa mevlüt erdinç kesinlikle alınmalı.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...