Makale Yaz
kaankoray
Bu haberi yazdır
Yasakçı Zihniyetimiz
 Tem
06
 2014

Merhabalar Sevgili Renktaşlarım

Yıllardır devam eden yasaklar üzerine kurulmuş zihniyetimiz ne yazıkki nüfusu 80 milyona yaklaşmış bir ülkeyi futbolda bir adım ileri götürmüyor. TV ekranlarında spor programlarında yorumcu arkadaşlar Brezilya, Almanya, Fransa, Hollanda, Arjantin ve Belçika gibi vs.  takımları yorumlayıp gece geç saatlere kadar konuşabilmektedirler. Oysa bu ülkenin futbolunun neden içler acısı olduğunu konuşmazlar, neden Dünya Kupasında Kosta Rika, Yunanistan ve Honduras gibi takımlar varken biz yokuz demezler. Türk Futbolunun içler acısı halini konuşmak yerine başka ülkerin başarıları ile övünüp duruyoruz. 

Renktaşlarım,  makalemin başlığındanda anlaşıldığı gibi Türk Futbolunun geriye götüren zihniyet yasaklardır, yapılan tüm çirkin olayları hasır altı etmekle açıklanabilir. Gerek şike olaylarında, gerek GS-FB basket takımının final serisindeki haksız saçmalıklar gösteriyor ki biz bir yere varamayız. Türk Futbolunda 5 yabancı sınırlaması tam bir saçmalıktır, fiyaskodur. Başkan Aysalında dediği gibi siz elde olan bu verilerle bu ülkeye büyük kupaları getiremezsiniz. Ancak Real, Barcelona Manchester ve Munihin başarılarını alkışlarısınız. Mayıs ayında GS veya FB takımlarının yarı finallerini, finallerini izleyemezsiniz. Bu ülkede yıllardır süregelen şey hep yasaklar ve yasakçı zihniyetlerin bu ülkeye verdikleri zararlardır. Önemli koltuklarda oturupta bu ülkenin menfaatlerine zarar veren insanları vicdansızlıkla ve hainlikle suçluyorum. 

Arkadaşlar kimse hayal kurmasın. Türkün türkten başka dostu yok dünya yüzeyinde. Dünya ülkeleri elinden gelse bizleri bir kaşık suda boğar. Arapların düştüğü hale bakın birlik olamadıklarından hep birileri itip kakıyor ve başkalarının kuklası olmaya devam edecekler. Çünkü zihniyetleri mikrop dolu ve hastalıklıdır.

Biz ülke olarak bu ülkede bişeyleri istiyorsak her alanda yasakçı zihniyetlere son verip, elimizdeki materyalleri iyi eğitmeliyiz. Daha dün GS futbol takımı başındaki Sayın İmparator Fatih Terim bile birden yabancı sınırlamasını destekler hale geldi. GS başındayken karşıydın neden şimdi destek veriyorsun. Federasyon kararıdır deyip geriye çekiliyorsun.  Milli Takım başına geçerken bu pisliği temizlemeliydi. Neden desteklemesin ki GS Prandelli veya başka hoca ile CL kupasını getirirse kendisi bir alt katagoriye düşüecek GS takımında unutulacağını düşünüyor. Hiç bir zaman Fatih Terimi sevmedim egoist olduğundan dolayı. Sadece kendi başarısını düşünen bir adamdır. Bununda ispatı Türk Futbol tarihinin en başarılı takımı olan 2000 GS takımını satıp Fiorentinaya gidişidir. Kalsaydı bu ülkeye CLig kupası gelecekti. Fakat o gitti avrupaya hizmeti tercih etti. Ordanda kovuldu. Çünkü adamların derdi Fatih Terimle başarı değildi kendisini GS dan koparıp Türkiyeye CL kupasının gelmesini engellemek ve Türk Futbolunun ilerlermesini önlemekti. Arkadaşlar şu an Futbol dünyadaki en etkin iletişim aracı olmuş durumdadır. İnsanlar üzerinde muazzam bir etkisi vardır. Düşünsenizi Türk Milli Takımı hep başarılı, külüp takımları hep başarılı, Avrupa bunu ister mi? Hayır.

Renktaşlarım eğer bir şeylerde başarı istiyorsak sadece çok çalışmalıyız. Bunun çözümü yasaklar değildir. Almanyayı kendimize futbolcu bulma merkezi olarak seçmişiz. 80 milyonun yaşadığı ülkeden 22 adam çıkartamıyoruz milli takım için. Çok yazık. 

Sevgilerimle





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Temmuz (1)
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...