Makale Yaz
elazig
Bu haberi yazdır
4.YILDIZ
 May
24
 2014

Öncelikle gectiğimiz sezon ligin en iyi kadrosu bizde olmasına ragmen drogba ve snejderi alınca 6+0+4 denilen saçma "yıldırımlar" kuralı icat edildi, bu yuzden şampiyon olamadık. Cunkü sadece umut, burak, semih, selçuk ve hamitten olusan 5 tane kaliteli yerli oyuncumuz vardı. Hamittende ne yazık ki faydalanamadık. Kaliteli yerlimiz olmadığı için oyuna girip maç çevirecek umut dışında kimsemiz kalmadı.

Bu yıl 5+3 bence kötünün iyisi. +3 bize oyun sıkıştığında bize Bruma ile hamle hakkı verecektir. Ayrıca gecen yıl kanat oyuncularımız iyi değildi bu nedenle çoğu zaman snejderi sola, yektayı sağa aldık olmadı. Hem snejderin performansı düştü, hemde selçuk ve meloya alternatif sadece ceyhun kaldı.

2014-2015 sezonunda 3 cephede mücadele edeceğiz. Fenerbahçe sadece lige asılıp 4. Yıldızı takmak ve uzun yıllar sonra tekrar şampiyonlar ligine gitmek isteyecektir. Buda demekki bu yıl çok çetin gececektir. Mancini kalsın mı gitsin mi tartışmalarına girmek istemiyorum. Gönlümdeki hocamı asla değil. 9-10 milyon euru tazminat verilip gönderilmeli bilemiyorum. Onun hesabını sayın baskan yapsın. Cunkü bir basarısızlık olursa hesabı kendisinden sorulacaktır.

ister mancini olsun isterse baska birisi futbol iyi oyuncularla ve 11'e 11 oynanır. Tek kulvarda basarı istiyorsan 8-9 tane, 3 kulvarda basarı istiyorsan en az 14-15 tane çok çok iyi oyuncuların olması lazım.

Bizde kimler var: Muslera1, Semih2, Hamit3, Telles4, Melo5, Selçuk6, Snejder7, Burak8, Umut9, Bruma10. Demekki sadece türkiye liginde oynasak bu kadromuz şampiyon olabilir. Ama çarşamba-pazar maç oynayıp ligi domine etmemiz için en az 4-5 tane kaliteli oyuncuya ihtiyacımız var (hajroviç, burdisso, hakan balta, salih dursun ayarında değil). 4-2-3-1 taktiğiyle, snejderin forvet arkası ve serbest oynadığı sistemi ideal olarak düşünüyorum.

Kalecimiz: MUSLERA, müthiş bir yetenek, iyiki var. Çünkü ufuk, aykut ve eray aynı kaleyi bekleseler biz yinede gol yeriz. Yabancı kontenjanını harcıyor ama başka çaremiz yok. Tek alternatifi ONUR KIVRAK. TS Onuru vermeyeceğine göre kalede MUSLERA.

Sağbek: HAMİT ve VEYSEL, burayı götürür. Sabri, Salih yetersiz, Eboue yabancı kontenjanından gönderilmeli.

Solbek: ALEX TELLES iyiki geldi, Hakan yeterli değil. Hakanın yüzünden az gol yemedik. Bu bölgeye alternatif alınabilir.

Stoper: SEMİH ve KORAY'a güveniyorum. Chedjou, 5 milyon Euro veren olursa gönderilebilir, kaladabilir. Ama bizim Sol Stopere ihtiyacımız var. CHİELLİNİ, ASTORİ, BALANTA, DORİA, SERDAR AZİZ, ÖMER TOPRAK veya SERDAR TAŞÇI.

Ön Libero: SELÇUK ve MELO müthişler. Ceyhun GİTMELİ. YEKTA ikinci alternatif olarak KALMALI. Bu bölgede bir yerli isme MUTLAKA ihtiyaç var. GÖKHAN İNLER, NURİ ŞAHİN veya EMRE CAN.

Sağ Açık: GÖKHAN TÖRE MUTLAKA alınmalı. BRUMA ile beraber sağ açıkta sorun yaşamayız. Aydın, Hajroviç yetersiz gönderilmeli.

Sol Açık: OLCAN ADIN MUTLAKA alınmalı. Alternatif olarakta Amrabat, Endoğan Adili, Onterivo veya Oğuzhan'dan sadece biri kalmalı. Emre çolak ve diğerleri gönderilmeli.

10 Numara: WESLEY SNEJDER. 10'un gibisini bulmak çok ama çok zor. Dünyada 10'un gibi kaç tane varki. RİVALDO, ZİDANE, HAGİ ve MESUT. Gelecek için olursa HAKAN ÇALHANOĞLU olmazsa gerek yok.

Santrafor: BURAK ve UMUT iyi bir takımda toplam 30-35 gol atarlar. Alternatif olarakta BERK İSMAİL var. BENZEMA, BALOTELLİ, İBRAHİMOVİÇ, DZEKO, BONY gibi biri alınacaksa Umut veya Burak birisi gidebilir.

yazmak için çok emek verdim. İnşallah yayınlanır. Fikirlerimi beğenen ve beğenmeyen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. Herşey ŞANLl GALATASARAYIMIZ İÇİN.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...