Makale Yaz
telekomarena
Bu haberi yazdır
Gidecekler Kalacaklar
 Nis
30
 2014

Arkadaşlar rezalet bir sezonu geride bırakmak üzereyiz.Çoğu herkes şimdiden kafasından transferleri yaptı.Bende kafamdakileri buraya yazacam umarım hemfikirirzdir.Neden istediklerimi ya da gitmelerini istediklerimi de ayrıntılı biçimde yazacam buraya.Ayrıca takasta kullanması gerken oyuncuları da yazacam.

Önce Serbest bırakılacaklar:

Mancini:İlk geldiğinde biraz kafamda kuşkular vardı trilyonluk City kadrosunda başarısız olan bri bizde ne yapar diye ancak güvendim.Özellikle Juventus maçından sonra gerçekten arkasında durulması gerektiğinni düşündüm ancak sonra oyuncular arasında ayrımcılık yaptığını ve tazminat derdinde olduğunu görünce gerçekten yolların ayrılması gerektiğini anladım.Özellikle sevinçi heyecanı hüznü takımla beraber yaşamaması.İdeal 11i olmaması.Ceyhun gibi oyuncu da ısrar etmesi.Florya içi disiplini sağlayamamsı gerçekten gitmesi için en byüük sebeplerden.

Burdisso:Zaten tanımadığım neden alındığına anlam veremediğim günü kurtarmak üzere yapılan bir transfer olduğunu düşnüüyorum.Gerçekten yaptığı kademe hataları topu oyuna sokamama gibi unsurlar bizim stoperimiz olamayacağını gösteriyor.Zaten kiralıktı geri dönsün Arjantin'e.

Hakan Balta:Büyük umutlarla transfer edildi ancak çok istikrarsız olması gitmesindeki en büyük sebep.Şu ana kadar feneve attığı gollerin kredisi ile kaldığını düşünüyorum ancak artık gitmeli maalesef.Bizim onun hataları ile yediğimiz goller göz ardı edilemez.Özellikle Karpaty Lviv deplasmanını unutamıyorum.

Ceyhun:Mancini'nin vazgeçilmezleri arasında ve gerçekten sahada izleyicileri kanser eden bir oyuncu.Bu kadar yeteneği sınırlı olan oyuncunun nasıl Mancini'nin gözüne girdiğini anlamıyorum.Kaç kere bizde oynayacak kapasitede olmadığını gösterdi ama hala ısrar edildi.Umarım sene sonu direk çıkartırız elimizden.

Hamit:Artık yaşının gelmesi buna bağlı olarak yaşadığı sakatlıklar üstelik eski Hamit'ten eseri olmaması.Oynadığı zamanlar taraftarı kanser etmesi ve en büyük etken aldığı yıllık ücret yüzünden yollar ayrılmalı diye düşünüyorum.Artık eski Hamit gelmez boşuna ümitlenmeye gerek yok.

Aydın Yılmaz:Ağır sakatlık geçirmiş olabilir ancak kapasitesinin kesinlikle Galatasarayda oynayamayacak biçimde olduğunu cümle alem gördü.Geçen sene yollar ayrılmıştı ancak klüp bulamamasından dolayı gerçekten astronomik bir rakama sözleşme yenilenmişti.Aldığı yılık ücret dolayısı ile ve bunla beraber oynadığı kötü futbol yüzünden yollanmalı.

Didier Drogba:Gerçekten alındığında deliler gibi sevinmiştim.Oynadığı ilk Akhisar maçında da tamam artık bu adam ile başarıdan başarıya koşarız demiştim ama maalesef yanıldım.Gerek yaşı buna bağlı olarak maç seçmesi ve buna rağmen dünyanın en fazla kazanan oyuncularından biri olması gerçekten ekonomik açıdan yıpratıyor takımımızı.Sene sonunda kesinlikle sözleşme uzatmak gibi hataya düşmemeliyiz.

Gökhan Zan:Artık yaşının geldiğini düşünüyorum.Yaşına bağlı olarak çok sakatlanmalar başladı.Bundan sonra bize fayda sağlayacağını düşünmüyrum.Teşekkür ederek yollanmalı.

 

Sıra geldi satılacak oyunculara

(Onur alınırsa) Muslera:Biliyorsunuz Mondragondan sonra ilk defa kalemizi adam gibi bir kaleciye teslim ettik ve bundan gurur duyuyorum.Gerçekten kalemizin bu kadar sağlam olacağı aklıma gelmezdi.Ama biliyorsunuz her ne kadar Galatasaray'ı sevse de her röpörtajında hayalinin İngiltere devinde forma giymek istediği biliniyor.Malum 2 sene kaldı kontrat bitmesine.Bu sene en uygun koşulalrda elimizden çıkarmalıyız en az 15 milyn euro ya.Eğer seneye satmaya kalkarsak son senesi olacağı için klüplerde bunu bilerek bize eğer satmazsanız seneye bedavaya alıırız der ve gerçekten Muslera gibi kaleciden para kazanamzsak ekonomik açıdan kötü olur.

Chedjou:Nasıl Fransa'da yılın defansı seçildi gerçekten şaşırtıcı.Hücum da hava toplarında etkili olsa da maalesef defansta adam geçirme çalım yeme ve kademe hatası yapmakta üstüne yok.Üstüne Lille bu sene Chedjou'yu yolladı ve defansta altın yılllarından birini yaşıyor.Monaco'nun Chedjou ile ilgilendiğini duymuştum.4 5 milyon euro gibi bir rakama dirk pazarlık bile yapılmadan hangi klüp olursa olsun bırakılmalı.

Eboue:Gerçekten ilk sezon muhteşemdi.Hele Yoboya attığı o çalımı unutamam.Ancak heralde medya şişirmesimidir,havalanmasımıdır yoksa yaşlanmasımıdır bilmiyorum ancak son 2 sezon gerçekten hayal kırıklığı.Geçen sezon ilk sezonun kredilerini yedi ancak bu sezon kredilerinin hepsini çoktan tüketti bile.Adam ne kadar kötü olursa olsun şuan transfermarktta değeri 4 milyon 750 bin euro.1 veya 2 milyon euro gibi bir rakama Arabistan'a ya da Rusya'ya verilirse gerçekten iyi para kazanırız.

Burak Yılmaz:Gerçekten 2 sezondur attığı şansa gollerle takımda tutunuyor.Gerçekten Galatasaray formasını taşıyacak düzeyde forvet değil.Ne çalım atar ne iyi bitiricilik tek iyi yaptığı iyi takipçilik.Özellikle sene başında avrupaya satılmadı diye yönetimi nitekim kaçırdığı gollerle sahada çabalamaması ile protesto etti ancak kendini sonra taraftar baskısı artınca düzeltti ancak düzelmiş halinden de bu kadar oluyor işte.Burak Yılmaz en önce Galatasaray forması giydiğini fark etmeli.Real maçında oyundan çıkarken taraftarlarımıza ettiği küfürleri Arena'da Rizespor maçında kaçırdığı bir sürü pozisyonlardan sonra trübün tepkilerinde el kol hareketi yaparak atamıyorum ne yapayim demeisni unutmadım.Geçen sezon 15 milyon veya üstüne rahatça elimizden çıkartırdık ancak bu fırsatı kaçırdık.Bu sezon elimizden çıkarmamız için son şansımız aksi halde bir daha hiç çıkaramayız.7 8 milyona elimizden çıkarılmalı.Zaten avrupa klüpleri 1 sene sonra bedavaya geri yollamak isteyecek.

 

Kiralanacaklar:

Eray İşcan:Alt yapımızdan yetişen bir kaleci bu yüzden kolay kolay harcamamlıyız.Üstelik Real maçından sonra çok üstüne gidildi.Kardeş kolay değil o yaşta Real gibi takıma karşı oynamak.Bence 1 sene anadolu klübne kiralanmalı.

Umut Gündoğan:Orta saha da tekniği ile çalım atabilmesiyle tam bir genç yetenek ancak hala farkına varılabilmiş değil.Yedek tutarak Türkiye için takımımız için olan genç yeteneği harcıyoruz bu yüzden süper lig tecrübesi alması adına bir süper lig takımına kiralanmalı.

Hajrovic:Transferini en çok isteyenlerdendim ve alındığına pişman değilim.Kesinlikle yetenek var.Tekniği sol ayağı 10 numara ancak adam düzenli forma şansı bulmadıktan sonra ne yapsın.Bence kendini kanıtlaması adına anadolu klüplerinden birine kiralanmalı ya da üst düzey liglerin orta sıralarında veya alt sıralarında olan takımlardan birine kiralanmalı.Özellikle inşallah Lucescu gelirse onla beraber parlayacağını düşünüyorum.

Lucas Ontivero:Bence yeteneği olan gençlerimizden bir tanesi ancak adam da yedekte harcananlardan bir tanesi.Bence en az 2 sene kiralanmalı diye düşünüyorum.Sürekli oynayaarak fizik gücü yerine gelecektir ve kendine güveni artacaktır.

Oğuzhan Kayar:Gerçekten çok yetenekli bir oyuncu muhteşem bir sol ayağı var.Gelecekte çok teknik bir oyuncu olabilir ancak bu sürekli oynamasına bağlı.En az 2 olmadı 3 sezon kiralık oynamalı ve süper lige alışmalı.

Berk İsmail Ünsal:Altyapımızdan gelen ve altyapımızda gerçekten coşturan bir oyuncu.Artık profosyonel oynama zamanı geldi diye düşnüüyorum ancak yedek bekleterek çok iyi olmasını bekleyemeyiz.Bir anadolu klübüne kiralanmalı ve orada kendini iyi gelitşrimeli diye düşünüyorum

Başka kiralancaklar oyuncular:Emrecan Coşkun ve İbrahim Coşkun

Takasta Kullanılacaklar:

Umut Bulut:İlk sezon gerçekten iyi oynadı özellikle ilk yarıda sonra ancak geriye kalan zamanalrda birşey oldu ve iyice pintileşmeye başladı.Özellikle bu sezon rezaletti.Ben kesinlikle Galatasaray kalitesinde olduğunu düşünmüyrum.Onur Kıvrak mutlaka alınması gereken bir kaleci ve bir miktar para karşılığında Umut Bulut önereceğimiz oyunculardan biri olmalı.

Aykut Erçetin:Zaten hala bu zamana kadar neden kaldığını anlamadığım kaleci.Eskiden iyi yedekti ancak artık eski performansında değil.Onura karşılık teklif edilecek oyunculardan biri olmalı.Üstelik kalelerine de bir kaleci vermiş oluruz.

Dany:Trabzonun gerçekten Dany'i ne kadar istediğini biliyoruz.Beşiktaş ta bile oynayamadığına göre gerçekten Galatasaray'da hiç oynayamaz.Resmen saatli bomba ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Trabzona Onur karşılığında teklif edilecek oyunculardan biri olmalı.

Salih Dursun:Geldiğinde biraz umudum vardı ancak maalesef beni haksız çıkardı.Kesinlikle bizde oynayacak kapasite de değil.Geleceği parlak olduğunu zannetmiyorum.Zaten onu geçtim Kayseriden alınan hiçbir topçunun mayası bizde tutmuyor.Misal Ali Turan Amrabat.

 

Gelecekler:

Lucescu:Zaten Galatasaray'da neler yaptığı ortada.Real Madrid'i devirdi Süper Kupayı aldı.Dar kadro ile takımı şampiyon yaptı ancak Fatih Terim yüzünden yollandı.Her ne pahasına olursa olsun takımın başına Lucescu yardımcılığına da Hamza Hamzaoğlu getirilmeli.

Doumbia:Tam aradığımız forvet tipi.Hızlı çalımı olan bitirci ve gece hayatına düşkün olmayan disiplinli bir oyuncu.Fenevdeki Sow ve Emenike'ye taş çıkarız.İnşallah gelir olmazsa Bony e yönlenmeli.

Onur Kıvrak:Gerçekten ender çıkan muhteşem yerli kalecilerimizden.Yapacağımız en zor transfer olur ancak yapacağımız en iyi transfer olur bence.7 milyon euro üstüne yukarıda yazdığım teklif ettiğim oyuncular verilirse bence uzlaşırız gibime geliyor.Taffarel ile kendini gerçekten çok geliştirir.Üstelik yabancı kontenjanı varken muhteşem transfer olur.

Tarık Çamdal:Beşiktaşıın devreye girmesi ve Eskişehirsporun fiyat yüksetmesi yüzünden alamamıştık ancak bu yaz ısrarcı olunmalı.Gerçekten Gökhan Gönül tarzı bir bek üstelik hem sağ bek hem de sol bek oynayabiliyor.İnşallah Lucescu gelirse onla beraber uçar.

Ömer Toprak:Performansı ile herkesin takdirini kazanmış milli takımın değişmez defansı olan bir oyuncu.Üstelik bu sezon şampiyonlar ligi tecrübesi de oldu bayağı da katkı sağladı takımına.Alırsak Semih'in yanına gerçekten muhteşem bir iş yapmış oluruz.Takımımızın banko oyuncusu olacağı kesin.

Kaan Ayhan:Kendisni fazla izleyemedim ancak çok kaliteli ve geleceği sağlam olan bir defans olduğunu duydum.Kesinlikle alınmalı.Alman alt yapısı olan defanslar gerçekten muhteşem oluyor bknz Koray Günter.Alman milli takımı yerine Türk Milli takımını da seçtiririz.

Douglas Costa:Shaktar da gerçekten inanılmaz bir oyuncu.Lucescu yanında getirecek diye haberler duyuyorum umarm doğrudur bu sene Shaktarı taşıyan en önemli isimlerden bir tanesiydi.Zaten Lucescu parlatmıştı.Lucescu alın dediyse mutlaka vardır bir bilidği kesinlikle alınmalı.

Muhammet Demir:Gerçekten çok yetenekli olduğunu düşündüğüm ancak harcanan bir forvet olduğunu düşünüyorum.Bize attığı gole gerçekten hayran kalmıştım.Bence kesinlikle iyi alternatif olacağını düşünüyorum bize.

Mevlüt Erdinç:Fransa'da gerçekten çok iyi oynayan ancak sürekli yedek kalan bir forvet.Milli maçlarda da çok iyi oynayan bir forvet.Bence Muhammet Demir ile beraber iyi yedek olurlar.

 

Seneye kadromuz

             Onur

Tarık Ömer Semih Telles

Costa Melo Selçuk Bruma

             Sneijder

             Doumbia

 

Yedekler:Ufuk,Kaan,Koray,Veysel,Mevlüt,Amrabat,Yekta

 

Seneye oyuncularımız:

Kaleciler:Ufuk Ceylan,Onur Kıvrak

Defans:Tarık Çamdal,Veysel Sarı,Kaan Ayhan,Koray Günter,Ömer Toprak,Semih Kaya,Alex Telles,Sabri Sarıoğlu

Orta Saha:Wesley Sneijder,Selçuk İnan,Yekta Kurtuluş,Nordin Amrabat,Felipe Melo,Bruma,Douglas Costa,Emre Çolak,

Forvetler:Seydou Doumbia,Mevlüt Erdinç,Muhammet Demir

21 oyuncu 7 yabancı 14 yerli





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Mayıs (1)
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...