Makale Yaz
oddokhan
Bu haberi yazdır
Selcuk INAN
 Nis
07
 2014

Selcuk Inan…Turk futbolunun son yillarda yetistirdigi en onemli oyunculardan bir tanesi…Gerek teknigi gerek akli gerekse de efendiligi ile Galatasaray’imizin efsane kaptanlarindan biri olma yolunda ilerleyen o cekik gozlu genc adam… Cok degil daha 2-3 sene oncesine kadar mustafa sarp, baris ozbek, lorik cana gibi taraftarin tahammul sinirlariniz zorlayan orta saha oyuncularini izlemek zorundayken aniden bir sey oldu ve bonservisi elinde olmasina ragmen Trabzonspordan Galatasaryimizi kendisi isteyerek (ezeli rakibimizin her zaman yaptigi gibi astronomik  tekliflerini gormezden gelerek) bir adam geldi…Iste Her ne olduysa bundan sonra oldu ve o Selcuk INAN Turk futbolunda dengeleri degistirdi. Melo ile olan uyumu sayesinde ligin tartismasiz en iyi orta sahasini olusturdular bu iki sene boyunca.Yaptigi Xavi vari asistler,inanilmaz pas yuzdesine bir de olcup bicip attigi o enfes frikikler eklenince bir anda taraftarin gonlunde taht kurdu Selcuk INAN… 2 yilda kazanilan basarilar klubun vizyonunu da yukseltmisti tabii ki…Camia uzerindeki olu topragi atilmis adeta yeniden ayaga kalkmisti.Gectigimiz sezon devre arasinda hepimizi heyecanlandiran o iki transfer bombasi geldi…Drogba & Sneijder… Isimleri bile herhangi bir rakibe karsi 1-0 onde baslamamiza yetiyordu.

Ancak gozden kacan bir sey vardi. Oynadiklari bolgeler itibari ile Selcuk ve Sneijder birbirlerini etkiliyorlardi.O asistleri golleri ara paslari ile tanidigimiz Selcuk artik savunmanin onune mahkum bir oyun oynamak zorunda kalmisti.Kendisinden o bolgede oynayan takim arkadasi Melo gibi olmasi beklenir hale gelmisti adeta.Ancak hic sesi cikmadi.Profesyonelce isini yapmaya devam etti.O cok sevdigi frikikler de artik elinden alinmisti.kazanilan her 10 frikikten 1 tanesini ancak kullanabiliyordu.Bir seylerin iyi gitmediginin farkindaydi. Bu nedenle bir kac kez aciklama yapmis sadece taraftarlardan destek istiyordu baska bir sey degil…Ancak olmadi…O istedigi bekledigi destek bir turlu gelmedigi gibi farkli farkli seslerde cikmaya baslamisti.(sadece burak’a pas veriyor diger arkadaslarina pas vermiyor vs) Hatta sirf bu yuzden en son fenerbahce macinda Burak’in araya cok iyi kactigini gordugu halde ona pas vermek yerine sag kanada Sabri ye pas vermesi bu konusulanlardan istemeden de olsa etkilendiginin gostergesiydi.Tum bunlarin uzerine bir de teknik direktorumuz Mancinin surekli Selcuk u izlemesi ve her yaptigi harekete kenardan tepki vermesi bardagi tasiran son damla olmustu. Duygusal bir yapisi vardi ve sonunda patladi Selcuk.Hirsindan tepki gosterdi once hocasina ve sonra o yuhalamalari duydu kendisine taraftar diyen yaratiklarin,mahlukatlarin agzindan.Ve oyundan cikmak istedi. Artik ne yapsa yaranamiyordu bu zavalli taraftar bozuntularina cunku. Ve belki bir an dusundu… Bu yaratiklar degil miydi kendi alt yapisindan yetisen Turkiyenin nadir yildizlarindan olan Arda Turan’I yuhalayan? Arda ya bunlari yapanlarin kendisine de yapmalari gayet normaldi.Belki de ileride simdi alkisladiklari Semih Kaya’ya da yapacaklardi.

Cunku onlar mustafa sarplara,baris ozbeklere,lorik canalara layikti.Selcuk INAN bu takima degil ama bu taraftar bozuntularina bu zavallilara 1-2 gomlek fazlaydi. O an o formayi aglamakli uzerinden cikardi ve hocasi Tugay ya verdi. Belki de o an karar verdi. En yakin arkadasi Arda gibi aglaya aglaya bu camiyadan uzaklasmaya… Bu yuzden bizler sana diyoruz ki “Git Xelcuk…”  adamliginin , durustlugunun , iyi niyetinin takdirle karsilanacagi , kafan rahat oynayabilecegin , sana saygi duyulan ( en azindan nankorluk yapmayacak) yaptigin tek bir top kaybinda yuhalanacagina Drogba gibi Sneijder gibi 20 top kaybin olmasina ragmen yuhalanmayacagin  hatta alkislanacagin bir takima git.Cunku biz millet olarak reklama cok cabuk aldaniyoruz.Cok calisanin degil cok dolasanin cok konusanin fanatikligini yapiyoruz. git be kaptan...sen zaten buralara cok fazlasin…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Ocak (1)
  2016
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...