Makale Yaz
brossi69
Bu haberi yazdır
Yonetim tamamen iflas etti.
 Mar
24
 2014

Onceki Aysal yonetimiyle simdiki Aysal yonetimin arasinda daglar kadar fark var. Futbol cok guzel bir oyundur ve milyonlari etrafinda kitleleri birlestirip synerci yaratan guzel bir oyundur. Hele soz konusu Galatasrayimiz olunda milyonlarca taraftarin gunluk hayatinin en cok dusunup zeka yordugu bir spordur futbol. Bu kitlelerin sesine kulak verilmezse, o kulup asla ve asla basarili olmaz. Dusunun para kazandiran bir firma, musterilerini bir cogunu kaybederse nasil ayakta durur? Aysal yonetimi mualesef ikinci doneminde hep yanlislari yapti ve bu vesile ile son donemlerde tamamen iflas etmistir. 

Bir onceki Aysal yonetimin icinde Ali Durust, A.Albayrak, Adnan Ozturk gibi futbolu bilen zeki kisilerin olmasi Aysal icin buyuk bir sansti. Aysal once bu caliskan 3 luyu yonetimden atmak icin yeni bir secime gitti ve her ucunude yonetime almadi. Bu hem futbol teknik ekibine hemde diger uyelere bir mesajdi ve sunu demek istiyordu "Ben Bulent Tulun'un futbol bilgisine inaniyorum" diyecek kadar aciz , gaflet ve dalalet icine girmisti, ki ve nitekim, Terim'i asagilarcasina "Eleman" , Sneijder transferini istemeyen Terim'e " Ben Sneijder'i alirim ve oynatacak hocada bulurum" gibi sacma sapan beyanlarla ortami gerdi. Peki niye soyluyordu bunlari? Acaba gecen sezon boyu "13 mac TFF den ceza almis teknik direktorle bile sampiyon oldukmu" diye birileri Aysali doldurusami getirdi ? Terim gibi kesinlikle yenilgiyi hic bir zaman hazim edemeyen ve yenilgiyi asla istemeyen ve gerek saha kenarinda, gerekse turubunde oturmasi bile her futbolcusunu her an atesleyecek bir yapiya sahip oldugunu anlayamadimi? Terim'in gozleri ile temas kuran her futbolcusu, Terim'in ne demek istedigini hepsi cok iyi biliyordu. Aysal ve Bulent Tulun bunu anlayamadi veya kendi egolarini tatmin etmek icin anlamak istemediler. Terim'i basarisiz yapmak icin hem Aysal, hemde Bulent Tulun surekli arkasinda bizans oyunlari oynadilar. Terim'i sevmiyebilirsiniz, calismakta istemeye bilirsiniz bu normal ama adamin isine saygisini ve onun kazanma hirsina, onun Galatasaray sevgisine laf edemezsin. F.Terim'in tecrubeleri ile Dunyanin tanidigi ve saygi duydugu birini itibarsizlastirmak icin Federasyona gidip kendi hocan icin ceza almasini istersen ve bunu Terim duyarsa, orada guven ortami olurmu?

Milli takim olayina gelince: Fatih Terim'in mili takimi ve Galatasarayi ayni anda calistirip tarihe altin harflerle gecmek istiyordu ve bunuda basarabileceginden hic kimsenin suphesi olmasin. Cunki Terim biliyordu'ki Aysal yonetimi onu ne medya karsisinda, nede TFF nezdinde koruyabilecek gucu yoktu. Terim' hem milli takimi hemde Galatasarayi calistirirsam hic olmazsa bu lanet olasi Federasyon uzerime lig maclarinda gelmez hesabi icindeydi.  Aysal sinsice bu olayi, Terim'den kurtulmak icin cok iyi bir firsat diyordu ve nitekim, hocayi her defasinda asagilarcasina laflarla mesaj verip cekip gitmesini istiyordu. Imparator Terim, Galatasaraya tum kalbi ile bagli, taraftarla butunlesmis bir efsanedir. Galatasaray'a asla ve asla zarar verdirmez ve nitekim giderken hic bir kurus tazminat dahi almadan gonderildi.

Ondan sonrasi malum, Bulent Tulun Floryaya geri gelecekti ve Mancini ile beraber olacaklardi, ki taraftar Bulen Tulun icin zehir kusmaya basladi ve taraftar biliyorki bu isleri arka planda organize eden, Aysal ve Terim'in arasini acan kisi Bulent Tulun'du. Ve ilk hafta hatirlarsaniz Bulent Tulun Mancini ile beraber Manisada Akhisar deplasmaninda otobusun on tarafina oturmus, taraftarin buyuk tepkisini cekmisti. Aysal bakti Bulent Tulun'u taraftar sportif director olarak istemiyorm planini degistirdi, ondan sonra Lutfi Aribogan gibi futbol fukarasi birini CEO diye atadi. Oysaki Aysal bilmiyorduki, Floryada futbolculari birlestiren, onlarla bir takim olan, bir butun olan Hocalari yoktu ve boslugu dolduracak candan, guvenilir yoneticiler A. Albayrak ve Ali Durust gibileri coktan gitmisti.  Koas'un gelecegi, Terim'in ilk gitti gun belliyidi. Ustelik Terim ve ordusu BJK yi duman etmis derbiyi deplasmanda guzel bir oyunla almisti. Aysal'in mactan once Dragba ile prim pazarligi yaptigini Terim mactan sonra ogreniyor ve mactan sonra sadece "Futbolculari kutlarim" diyen Aysal resmen kendi mezarini kazmis oluyordu.

Evet, Aysal iflas etmistir, cunki kendisi futbolu bilmiyor ve yaninda yardimcisi/danismani Bulent Tulun'un akli ile futbolu yonetecegim diye ugrasiyor. Aysal kumar oynadi, kaybetti, artik gitme zamani geldi.  Yeniden secime gidip yonetimin yenilemesi veya adam olup ben bu isi yapamadim, hata yaptim deyip butun Galatasaray camiasindan ozur dilemelidir. Galatasaray baskanligini cok daha iyi yapacak cok degerli uyelerimiz, abilerimiz var. Benim tavsiyem bir an once secim karari alinmasidir. Galatasaray ancak boyle duzluge cikar. Su an taraftar bolunmus durumda ve cogunluk Aysal'in bu isi beceremedigi yolunda. Her ne kadar Aysal parali kisilerle web sitelerine yorum yaptirsada, cogunluk Aysal'in gitmesinden yana Yeni bir yonetim, Haluk Ulusoy gibi yillarca Turk futbolunu basari ile yonetmis tecrubeli birinin liderliginde olabilir. Haluk Ulusoy futbolu cok cok seven birisidir. Cocuklugundan beri futbol ile yatip, futbol ile kalkan biridir Haluk Ulusoy  hemde cok iyi bir Galatasaraylidir. Haluk Ulusoy etrafindan guclu bir yonetimle Galatasaray cok cok buyuk basarilara uzanacagindan hic kimsenin suphesi olmasin. Ali Durust efendide bu isin icine dahil olmalidir, agir basliligi ve futbol bilgisi ve yonetim tecrubesi ile Haluk Ulusoy yonetimi icinde cok cok basarilar gelecektir. Keza Abdurrahim Albayrak, sadece floryada futbolcularla beraber olup onlarin sorunlarini en iyi sekilde cozen ve onlara herseyini verip mutlu etmek isteyen bir Galatasaray hastasi bey efendi ile Galatasarayimiz en kisa zamanda eski gunlerine cok daha guclu bir sekilde geri donecektir. 

Allah, Galatasarayimizi korusun esirgesin ve Baskanliga layik insanlari getirmeyi nasip eylesin.

Saygilar Butun Galatasarayimiza gonul verenlere. 

Sonsuz tesekkurler'de webaslan ekibine ve bizim duygularimizi paylasacagimiz bir siteyi tarafsiz bir sekilde yonetlerine.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...