Makale Yaz
erciy
Bu haberi yazdır
Artık Yeter
 Mar
19
 2014

     Tüm Galatasaray taraftarı dün gece itibari ile yıkıldı. Ligdeki kötü durumun tek tesellisiydi şampiyonlar ligi. İyi de kura çekmiştik. Şansızlık Chealse nin formunu yükseltmiş olmasıydı. Ama hepizin içinde umudumuz vardı. Şampiyonlar liginde iyi oynayan bir takımımız vardı. Ligde maç seçiliyor diyorduk. Dün şapka düştü kel göründü.

       Elimizde hala matematiksel olarak şampiyon olma ve Türkiye kupası kaldı. Ama mazeretimiz kalmadı. Bu takımın kimsenin nazını çekecek sabrı da kalmadı.

       Artık teknik heyetin ve yönetimin iyi analizler yaparak bazı yanlışları değiştirmesi gerekiyor.Tüm taraftarlar ve yorumcular Mancini ye kızıyor. Fatura teknik heyete çıkarıldı. Peki gerçekte öyle mi? Kulübede bağırma veya sağı solu yumruklama hiçbirşey katmıyor.Bu bir eleştiri nedeni olamaz.

       Futbolun bir takım oyunu olduğunu ve bir sistemin dişli çarkları gibi uyum içinde çalışması gerektiğini herkez biliyor. Bireyler ne kadar kaliteliyse ortaya çıkan oyun o kadar güzel olur. Oyuncular kaliteli de uyum yoksa ortaya bireysel başarıların olduğu bir oyun olur. Eğer uyum yoksa ve bazı oyuncular kalitesizse ortaya dünki tablo çıkıyor.

        Bizde uyumu bozanı bulmak için biraz geri gidelim. Bana göre 2011-2012 yılında oynadığımız oyun herkezin beğenisini kazanmıştır. Maçı kazanmasada göze hoşgelen oyun yapısı rakibi sahasına hapsetmesi sağlı sollu atak yapması büyük keyifti. O yıl kadro nasıldı:

                                             Muslera

                            Eboe     Semih        Ufo         Hakan Balta

                            Engin     Melo        selçuk      Emre çolak

                                         Necati       Elmander

 MÜthiş bir uyum Müthiş bir baskı Her oyuncunun gol attığı her oyuncunun defans yaptığı bir takım. Peki 2012-2013 sezonunda ne oldu bu takıma. Yüz yılın kadrosu kuruldu. Himit Altıntop-Burak Yılmaz-Ceyhun Gülselam- Umut Bulut-Cristian-Rierra transfer edildi. Kadro ilk önce

                                             Muslera

                            Eboe     Semih        Cristian         Hakan Balta

                            Hamit     Melo          selçuk          Emre çolak

                                         Umut      Elmander

olarak değişti ve yaklaşık 5 hafta böle gitti. Burak oyunun son bölümlerinde oyuna girmeye başlamıştı. Peki yenilgisiz yine süper oyun devam etti. Umut 10 gol civarı Elmander yine öyleydi. Taki Burak Umut değişikliği yapıldı olmadı. Burak Elmander değişikliği oldu olmadı. Emre Çolak Rierra değişkliği yine tutmadı ve devre arasında Drogba - Snaijder transferleri yapıldı. Sene sonu takım Şampiyon oldu sevindik kutlama yaptık ama takım artık baskılı futbol oynamıyordu. Malüm 2013-2014 sezonu başladı. yeni oyuncular alındı. Şimdi soruyorum hangisi zevksiz futbolu değiştirdi. Fatih Terim bizim efsanemiz kabul ediyorum ama bu kötü oyun onun zamanında da vardı.

       Şimdi bakıyoruz kötü futbolun ana değişkenleri kimler Elmander-Burak ve Drogba-Necati  gibi gözüküyor. Çünkü Burak gelmeden önce kısa paslarla ilerleyen Selçuk topu ayağına alır almaz ya geri dönüyor yada rakip defans arkasına top atıyor. Selçuktan faydalanamıyoruz. Burak her ayağına topu aldığında bir şekilde eziyor ve kaptırıyor. Bu yüzdende kanat oyuncuları daha maçın başında yoruluyor, ileri çıkmak istemiyor. Selçuk un  gereksiz uzun pasları pozisyon almış kanat oyuncularını oyuna küstürüyor.

      Bu takımı kim sahaya çıkarıyor. Kim yerleştiriyor.Tabiki Mancini.Peki bu adamların yerine kim oynayacak. Umut-Burak-Drogba yı atalım. Yerine oynayacak bir tek adam yok. Sadece MAncini yi suçlamak yetersiz.

     Hadi Galatasay da Mancini suçlu ya Milli takımda Abdullah Avcı- Fatih Terim görmüyorlarmı Burak-Umut ikilisiyle olmuyor. Milli takımda da başarı yok.  İki takım da savunma oyuncuları kendi aralarında güzel paslaşıyorlar. Kanatlar bindirme yapıyor. Ama kötü oyun devam ediyor.Milli takımda Arda bireysel olarak bir şey yapmazsa atak bile yapamıyoruz.

     Eğer bir operayon yapılacaksa bence forvetten başlamak gerekecek. sadece bir hafta Umut ile Burak kadroda olmadan Lukas ile Drogba yı oynatalım veya Drogba tek forvet oynatalım tek bunu denemedik.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Mart (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...