Makale Yaz
tony7montana
Bu haberi yazdır
Yabancı Kontenjanı ve 2. Yarı Hakkında
 Oca
25
 2014

Öncelikle herkesi saygı ile selamlıyorum.

İki önemli tespitte bulunma ve bütün renktaşlarımın bu konular hakkında dikkatini çekmek için bu makaleyi yazıyorum.

Öncelikle konu yabancı kontenjanı. Bildiğiniz gibi geçen sene 6+2+2, bu sene 6+0+4 ve seneye 5+0+3 şeklinde uygulanan yabancı kontenjanı, 13 Haziran 2012 tarihinde açıklanmıştır. Bu tarihe özellikle dikkat çekmek istiyorum. Yıldırım Demirören federasyonu 26 Şubat 2012 de federasyon başkanı oldu. Yani göreve geldikten sonra ilk icraatleri(!) yabancı sınırlamasını değiştirmeleri ve 3 yıllık bir plana bağlamaları oldu. Bildiğiniz üzere Yıldırım Demirören, Beşiktaş başkanı iken 2010-2011 sezonunda Beşiktaş kadrosunda 10 tane yabancı vardı. Ve bunlara Nobre ve Aurelio gibi 2 devşirme Türkü daha eklerseniz kadrosunda tam 12 yabancı vardı. Yani yabancıları bu kadar seven bir federasyon başkanı, neden böyle bir sınırlama getirme gereği duydu.

Cevabı oldukça basit. Fenerbahçe'nin şike ve teşvik suçundan 2 ila 3 sene arasında ceza alacağı tahmin ediliyordu. Bu demek oluyordu ki ceza açıklandıktan sonra Fenerbahçe'ye Avrupa'da üst düzey liglerde oynayamayacağı için üst düzey futbolcular gelmeyecek ve Galatasaray ile arasındaki makas 96-00 arasında olduğu gibi çok fazla açılacaktı. Yabancı kontenjanını ben tamamen buna bağlıyorum. Bakın görürsünüz, Fenerbahçe'nin cezası bittiği sezondan sonra herhangi bir planlama yapılmadı ve bu sınırlama kaldırılacak.

İkinci dikkat çekmek istediğim konu ise 2. yarının başlangıcı. Yarın Gaziantep deplasmanında 2. yarıyı kendi adımıza açıyoruz. Umarım sakatlıksız ve sonunda şampiyonluğa ulaşacağımız bir sezon olur. Gaziantep maçı bizim için çok kritik bir maç. İlk hafta Fenerbahçe kendi evinde Konyaspor ile oynayacak ve bu maçtan muhtemelen rahat bir galibiyet alacak. O yüzden bu hafta %100 kazanmamız gereken zor bir deplasmana çıkacağız. Eğer bu haftayı kayıpsız geçersek önümüzün çok aydınlık olacağını düşünüyorum. Bu hafta makasın açılmasına izin vermezsek diğer 2 hafta biz kendi evimizde Bursa ve Eskişehirle oynayacağız ve ben bu maçların Gaziantep deplasmanına göre daha rahat geçeceğini düşünmekteyim. Fenerbahçe ise muhtemelen takılacağı Eskişehir ve Sivas deplasmanlarına gidecek. Yani biz bu 3 haftalık seriyi 9 puan ile bitirebilirsek, Fenerbahçe ile aramızdaki 8 puan bir bakmışsınız 20. hafta sonunda 2 veya 4 puana düşmüş. O sebeple bu maça çok iyi odaklanmalı ve ilk 3 haftayı Şampiyonlar Ligi konsantrasyonunda oynamalıyız.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...