Makale Yaz
sayginersan
Bu haberi yazdır
Ara Transfer Dönemi
 Kas
25
 2013

Merhaba sevgili Galatasaraylılar

Yazımın başlığından da anlaşılacağı üzere ana konum ara transfer döneminde takıma kazandırılması gerektiğini düşündüğüm oyuncular olacaktır ama öncelikle sezon başında bana göre Fatih hocanın yaptığı çok büyük bir yanlışlığı eleştirmek istiyorum. Bu takımdan sezon başında Erman Kılıç ve Kazım'ı göndermek takıma yapılan en büyük kötülük olmuştur. Bu 2 oyuncu mevcut durumda özellikle Hamit-Hakan Balta- Semih Kaya gibi direk oynayabilecek 3 yerli oyuncuğumuzun sakatlandığı durumlarda yabancı sınırlaması göz önüne alınarak çok iyi yerli alternatifleriydi. (maliyetleri ve tecrübeleri bakımından). Örneğin dün akşam Sivas'a karşı oynayan takım pek ala

Eray-Eboue Chedjou Dany Riera- Kazım Melo Selçuk Erman- Umut Burak

olabilirdi ve bu takımda bence rakibe karşı mücadele gücü ve temposu yüksek oynayabilirdi hatta dany yerine GÖkhan Zan tercih edilip Bruma'dan da ilk 11de faydalanılabilirdi. Geçmişi artık değiştiremeyeceğimiz için en azından önümüze bakmalı ve bu sene Ocak ayını maksimum verimle geçirmeliyiz.

Kale- Eray her ne kadar oynadığı maçlarda sırıtmasa da gerek önümüzdeki yıl devreye girecek olan yabancı oyuncu kuralı (5 sahada 3 tribünde) gerekse Muslera'nın takımdan ayrılmak isteme ihtimalinden dolayı ben kaleye Trabzon'dan Onur'un alınması gerektiğini düşünüyorum. Onur'un yüksek maliyeti durumunda ise adayım bu sezon başında bedava olarak Porto'ya giden, elimizden kaçırdığımız Sinan Bolat'tır.

Savunma- Sol bek ihtiyacımız avazı çıktığı kadar bağırmaktadır sevgili Galatasaraylılar. Sol beke mutlaka tecrübeli bir yabancı oyuncu almalıyız zira Türk milli takımında bile sol bekte sol açıktan devşirme bir oyuncu kullanıyoruz. Sol beke alınacak yabancının haricinde ayrıca yerli bir alternatifte mutlaka yaratılmalı. Sol beke alınacak en iyi yabancı olarak ben hocanında yakından tanıdığı Kolarov'u öneriyorum. Yerli olarak ise maalesef herhangi bir öneride dahi bulunamıyor ve ümit milli takımdan Tugay Hoca'nın seçeceği bir oyuncuya güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sağ bek olarak Eboue gayet kariyerli ve başarılı bir oyuncu olsa da gerek yabancı kuralı, gerek ülkemizde bana göre başarılı sağ bek oyuncuları bulunması, gerekse de yaşadığı konsantrasyon kayıpları dolayısı ile kendisine teşekkür edilmeli ve yollar ayrılmalı. Bu bölge için adaylarım ise Rize'den Koray ve Eskişehir'den Veysel Sarı. Özellikle Veysel hem farklı bölgelerde oynayabilmesinden dolayı, hemde sözleşmesindeki maddeden dolayı (2 milyon Euro'ya serbest) benim 1. tercihim.

Stoper olarak ise ilk adaylarım ucuz olacaklarını düşündüğümden dolayı İbrahim Toraman ve Giray. Bu oyuncular hem büyük takım tecrübesine sahip, hemde kaliteli oyuncular. Ömer Toprak'ın türkiye'ye geleceğini pek düşünmüyorum, bu yüzden onun ismini dile getirmiyorum, ama sezon ortası yada sonu Serdar Aziz mutlaka takıma kazandırılmalı diye düşünüyorum.

Orta Saha- Orta sahada bizim yerli kanat oyuncularına ihtiyacımız var (maalesef) Hamburg'dan Hakan alınabilirse çok iyi bir transfer ama oyuncunun kendisi de ayrılmaya niyeti olmadığını açıkladı. Bu bölgede Eskişehir'den Erkan Zengin yada Jimmy Durmaz kadro derinliği açısından faydalı olabilir. Ayrıca orta saha için Reading'den Jem Karacan mutlaka takıma kazandırılmalı. Reading ile kardeş kulübüz, bu bağlantıyı mutlaka kullanmalıyız. Eğer Hamit'in futbol hayatı bittiyse yada daha uzun süre aramızda olmayacaksa, tecrübesiyle takımımıza katkı yapabilecek olan, uzun yıllardır Türkiye'de ismi unutulmuş Gökdeniz Karadeniz'de maliyeti uygunsa tercih edilebilir. Bunların dışında zaten eğer savunmada yerli oyuncuya dönebilirsek, Amrabat ve Bruma'dan da ligde daha fazla faydalabileceğiz.

Forvet- Şu aşamada forvet transferini mantıklı bulmıyorum sevgili Galatasaraylılar. Elimizdeki Umut Bulut'u yeterince kullanamıyor, şans veremiyorken tribüne yapılacak bir forvet transferini yetersiz buluyorum.

Herkese hayırlı haftalar diliyor, Çarşamba akşamı sonuç ne olursa olsun Galatasaray gibi oynamamızı umud ediyorum.






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Kasım (1)
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...