Makale Yaz
sayginersan
Bu haberi yazdır
Amaç Günü Kurtarmak Mı Geleceğe Yatırım Mı
 Haz
15
 2012

Öncelikle herkese merhabalar,

Transfer döneminin açıldığı bu günlerde gene hergün bir oyuncu geliyor takımımıza sonra diğeri gönderiliyor. Aslında bunlar doğal çünkü balon haber bile olsa bu işten para kazanan insanlar var. Lakin buraya yorum yapanda dahil birçok kişinin gözden kaçırdığı birşey var oda federasyonun yeni çıkarttığı yabancı oyuncular ile ilgili düzenleme. Önümüzdeki yıldan itibaren takımlardaki yabancı oyuncu sayısı kademeli olarak azaltılacak ve 3 yıl sonunda 5 yabancıya kadar düşecek. Böyle bir durumda Galatasaray'ın yapması gereken bence kadrodaki yerli oyuncu kalitesini yükseltmektir.

Takımımız transferin bu hareketli günlerinde ilk olarak oyuncu almak yerine elindeki sözde geniş kadroyu temizlemelidir. Pino-Stancu-Baroş bu oyuncuların en başında geliyor. Serdar Kurtuluş'a ben şahsi olarak şans tanınması gerektiğini düşünüyorum çünkü oynadığı maçların hiçbirisinde kötü oynamadı. Riera'ya yapılan eleştiriler ise biraz acımasız. Evet istediğimiz gibi bir kanat oyuncusu olamadı ama onun oyun yapısı daha farklı. O topla süratli, adam eksiltebilen yapıda bir oyuncu değil. Bileklerine daha hakim, oyun zekası yüksek bir oyuncu. Ayrıca kendisi sezon içinde yedek kaldığında takım içerisinde sorun yaratmamış, sol bekte görev verildiğinde bile elinden geleni yapan bir oyuncu. Riera konusundaki sıkıntı yukarıda bahsettiğim yabancı kısıtlaması ve aldığı yüksek ücret. Kendisi ile görüşülüp eğer aldığı ücrette indirime giderse bence 1 yıl daha şans verilebilir.

Transfer konusuna gelirsek bunu mevki mevki incelemek istiyorum.

Kaleci: Muslera tartışmasız dünyanın sayılı kalecilerinden ama bence takımımız Sinan Bolat yada Onur Kıvrak'ı takıma katıp önümüzdeki yıl şampiyonlar liginde iyi bir hava yakalarsa Muslerayı 25-30 milyon Euro gibi bir fiyata elden çıkartabilir. Böylece olası bir teklifte kalemiz gene emanette olur. Ben Ufuk'a Hagi döneminde bir Bursa maçında Vederson'dan 35 mt'den gelen şutta gözünü kapalı gördüğümden beri güvenmiyorum. Bir kaleci hatalı gol yiyebilir ama bence gözünü kapatma hakkı yok o mesafeden gelen şuta.

Defans: Aslında bizim en sorunlu bölgemiz diyebilirim. Bu bölgede oynayan oyuncularımız (Semih Kaya hariç) 30 yaşa yakın yada üstünde oyuncular. Öncelikle savunmanın göbeği için Ömer Toprak yada Serdar Aziz çok başarılı ve takımın ileriki belkide 10 yılını garanti altına alan bir transfer olur. Sol bek için ise Hasan Ali Kaldırım en iyi tercih ama burada kayseri ile ilişkilerimizi mutlaka düzeltmeliyiz. 

Şimdilik bu kadar yazıyorum geri kalan bölgeleri ve takımımızın anlaştığı oyuncuları ise ileride değerlendireceğim herkese iyi hafta sonları.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Kasım (1)
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...