Makale Yaz
emrtskn
Bu haberi yazdır
Podolski = ?
 Eki
03
 2011

Bu yazıyı yazmak için bi süredir bekliyordum ama artık yazmanın zamanı geldi. Yeni sezonda yönetiminden sağlık ekibine kadar geniş çaplı bir yenilenmeye giden GS'de Fatih hoca ilk hedef başarı, kadro bunun üzerine kuruluyor demişti.Bu sezon yapılan transferlere bakınca hemen hemen hepsi cok dogru hamleler. Bazıları şimdiden takıma oturdu, bazıları ısınma aşamasında, bazıları ise daha yolun çok başında.

İşte benim kafama takılan husus da burayla ilgili.Sezon basında yapılan transferlerin hemen hepsi çok doğru, evet. Ama benim itirazım Podolski'nin bu takıma kazandırılamaması. Oyuncu gelmek istemese ya da kulüp bırakmasa tamamdır ama yakın kaynaklar oyuncu ve kulübüyle her konuda anlaşıldığını ama Fatih hoca ve Ali Dürüst'ün maliyetini fazla buldukları gerekçesiyle bu oyuncudan vazgeçildiğini ifade ettiler.Yerine alınan oyuncu İspanyol Riera ise taraftarları ikiye bölmüş durumda.

Şu ana kadar takımın en zayıf halkası görünümünde olan oyuncu için şahsen ben de pek iyimser düşünmüyorum. Alışma evresini tamamladıktan sonra dahi bu oyuncunun Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir oyuncu olmadığı kanaatindeyim. Yani bu takım Avrupa'da ciddi başarı istiyorsa ilerleyen yıllarda Riera'nın bölgesine mutlaka takviye yapılacak. Kaldı ki Riera çok da genç bir oyuncu değil, bunu da unutmayalım.Bir diğer transfer Eboue de bence Podolski'yi maliyetli oldugu için transfer etmeyen bir kulüp için lüks bir oyuncudur. Şunu kabul etmeliyiz ki sağ bek mevkii bir takımın şampiyonluğunu -direkt olarak- etkilemez, bir kaleci kadar önemli değildir örneğin. Bugüne kadar Sabri'yle bir şekilde idare ediliyor bu mevki. Sadece Türkiye'de yarışacağınız bir sezon için Eboue'nin alınması çok mantıklı gelmiyor bana, kaldı ki adam zannedildiği gibi bir joker değil, bildiğin sağ bek!

Yabancı kontenjanında olması da cabası..Şimdi çok basit bir hesap yapalım. Riera, 3 Milyon Euro bonservis bedeliyle, Eboue de 3.5 Milyon Euro bedelle takıma kazandırıldı. Yani bu iki oyuncunun sadece bonservis maliyeti 6.5 Milyon Euro. Podolski için kulübüyle 8M Euro, kendisiyle 3M Euro'ya anlaşılmıştı. Hücumda üretkenlik&tempo sıkıntısı çeken bir takımın hücum hattında Podolski gibi bir oyuncunun olması sizce de daha iyi olmaz mıydı?

Bekte Sabri, solda Podolski'nin oldugu takım mı yoksa sağda Eboue solda Riera'nın oldugu takım mı sizi daha çok heyecanlandırırdı?Kısaca yönetim maliyetten kaçınarak kısa vadede belki tasarruf etmiş gibi görünebilir fakat -eğer bu yapılanma süreklilik kazanırsa- 1-2 sene sonra bu mevkii için elini cebine atmak zorunda kalacak, hem Riera'dan kurtulmanın yolunu arayacak hem de kaliteli bir hücum oyuncusu için kesenin ağzını açmak durumunda kalacak..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...