Makale Yaz
merakli72
Bu haberi yazdır
BİZE RAĞMENMİ BİZLE Mİ?
 Eki
02
 2011

Dün ezeli rakibimiz Belediyeyi'de yenerek 5 maçta 4. galibiyetini almayı başardı. Galatasarayımızın maçı ise bugün henüz oynanmadı. Ankaragücü maçının sonucu ne olursa olsun görüşüm değişmeyeceğinden özellikle bu yazıyı maçtan önce yazmak istedim.

Senelerdir ilk defa ezeli rakibimizden gerek futbol takımı, gerek kenar gerekse idari yönetim olarak daha iyi bir takım kurduk. Bizden iyi olduklarına inandığım tek yönleri ise taraftar destekleri, üflesek yıkılacakmış gibi duran bir camiayı ısrarla ve inatla çengelli iğne gibi bir arada tutuyorlar en azından şimdilik. Bu desteği küçümsemek büyük hata olur futbolcular aynı zamanda bu destek sayesinde sahada para dışında birşeyler içinde oynamaları gerektiğini hatırlıyorlar.

Oysa biz senelerdir bu desteği veremedik bir türlü birlik ve beraberlik sağlayamadık Trübünlerin bir kısmının alkışladığını bir kısmı ıslıkladı yönetimin bir kısmının ak dediğine diğer kısım kara dedi. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerdede başarı olmaz son yıllara bakarsanız bu çok açık aralara sepiştirilmiş bir kaç şampiyonluğumuzda bizim becerimizden ziyade rakibin beceriksizliğinden geldi. Oysa biz trübünler olarak bunu sağlayabiliriz bu konudaki tavrımızı ve desteğimizi net olarak ortaya koyabilirsek ne yöneticiler nede takım arasında çatlaklar olabileceğine inanmıyorum.

Bu yazıyı yönetimin yada hocanın fanatiği olduğum için yazmıyorum lütfen ama lütfen sağduyulu olarak düşünün arkadaşlar "deniz bitti artık" bu senede şampiyon olmazsak bir sonraki şampiyonluk için Trabzon kadar beklememiz gerekebilir. Bu sene tabiri caizse tek atımlık barutumuzuda kullandık bu yönetime ve hocaya sahip çıkmaz ve bunlarıda gönderirsek önümüzdek seneler küçülmek zorunda kalacağımız çok açık. Bir aradaşın güzel bir yorumunu okumuştum webaslanda manaca şöyleydi "Beni bilen bilir ben aslında xxxx'ciyimdir ama Eskişehir maçında en çok imparator Fatih Terim diye ben bağırdım" işin özü bu artık hepimizin şucu bucuyu bırakarak bu yönetim ve hoca etrafında kenetlenmemiz ve sonuna kadar onları desteklememiz gerek.

Şimdiye kadar çok sabırsız davrandık 4-5.haftalarda hoca futbolcu ıslıklamaya başladık bir çok yönetim, hoca, futbolcu gönderdik ne oldu başarı geldimi. Ne olur arkadaşlar bakın zaten 4 haftası geçti en azından bu sene sonuna kadar kayıtsız şartsız destek olalım takımın yönetimin hocanın arkasında duralım sene sonunda hala bir başarı, takımda bir ışık yoksa ben hepinizden çok eleştireceğim söz veriyorum ama lütfen bu sene sonuna kadar heskes destek olsun.

İçimizde furboldan çok iyi anlayan, yorumlayan futbol bilginlerininde olduğunun farkındayım ama bu arkadaşların düşüncelerinide teknik heyete ulaştırmanın başka bir yolunu bulalım. Çünkü bilgi uzmanından benim gibi sıradan kişilerin eline geçtiğinde mana değiştiriyor. Mesela 4-4-2 konusunda uzman arkadaşların yorumlarını okuyan benim gibiler bunu ne kadar forvet okadar gol ve pozisyon şeklinde yorumlayıp 4-5 forvetli takımlar kurup/kurulmasını istiyor, boyle kurulmamış bir takım sahaya çıkıpta başarısız olunca anlamsız bir eleştiri furyası başlıyor oysa aklı başında hiçbir hoca antreman maçında bile boyle bir kadro kurmaz. Yine bu uzman arkadaşların performansında dolayı eleştirdiği bazı futbolcuları benim gibiler beyinlerine kötü futbolcu olarak kazıyor ve iyi oynadıkları bir maçta bile eleştirebiliyorlar. Maçı seyretmeden yorum yaptıklarını söyleyemem ama önyargı ile seyrettikleri çok açık. Futbol asla bir matematik değildir doğru şeyler yapmak her zaman size kısa vadede istediğinizi vermez, bazende yaptığınız bir yanlış sizi istediğiniz hedefe bile götürebilir, onun için maç sonuçlarından ziyade hedefe kilitlenelim sene sonu geldiğinde ne yaptığımıza yada ne yapamadığımıza bakalım.

Bazı arkadaşların ise şu şurda oynasın bunun yerine şu oynasın şeklindeki yorumlarınıda hiç anlayamıyorum yapmayın arkadaşlar antremanlar bunun için bahsettiğiniz denemelerin antremanlarda yapılıp sonucun olumsuz olmadığını nerden biliyorsunuz, bunun olmadığını sırf sizede göstermek için maçlardada denemek biraz riskli olmazmı?

Çok kırgın, çok kızgın olabilirsiniz bunun için takımı desteklemek içinizden gelmeyebilir bunu anlayabilirim ve size saygı duyarım ama bu takım madem sizin olduğu kadar da bizim lütfen sizde bize saygı duyun desteklemek içinizden gelmiyorsada en azından sene sonuna kadar eleştirmeyin, birlik ve beraberlik ruhuna aykırı davranışlar içinde bulunmayın . Arkadaşlar trübün desteğini küçümsemeyin biz birlik ve beraberlik ruhuna ayağa kaldırabilrsek bu takımada yansıyacaktır.

Eğer yazıyı buraya kadar okuma sabrını gösterdiyseniz sizden bir ricam daha olacak lütfen herkes elindeki savaş baltasını en azından sene sonuna kadar çıkarmamak üzere gömsün, çünkü bugün Ankaragücünü yensek bile yeni kurulan bir takımız önümüzdeki haftalar saçma beraberlikler ve mağlubiyerler alabileceğimiz aşikar. Bu haftalarda hemen baltaları gömdüğümüz yerden çıkarmadan desteğimizi arttırarak sürdürmemiz gerekiyor. Bana katılanlar lütfen söz versin.

Unutmayın bu takım hepimizin ve deniz bitti, bu sene başarılı olmaya MECBURUZ. Buda ya bizle olacak yada bize rağmen





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
 
Ekim (1)
 
Eylül (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...