Makale Yaz
23mik23
Bu haberi yazdır
Drogba Tek basina....
 Eyl
23
 2013

Besiktas macinda cikan olaylardan dolayi herkes gibi bende cok üzgünüm. Olaylara bi yakistirma yapmak cok zor.

Yanliz Galatasaray Camiyasi dikkat etmeli. Birileri bu olaylardan dolayi kurban olarak Melo ismini ön plana cikardilar.

Tamam cok gereksiz bir kirmizi kart gördü ve sonrasi biraz sinirlerine hakim olamadi.

Yaptigi yanlis ancak bunu ilk yapan Melo degil. Kirmizi karta tepki göstermis ve sahayi terk ederken Formasini gösterdi. Futbolda bar bunlar!

Futbolcu Forma gösterir ve bazen rakip Taraftara inat Armasini öper ancak böyle durumlarda Taraftar hemen böyle yapacaksa vay halimize ozaman.

Dedigim gibi Melo sadece kurban. Olaylar daha önceden hazirlanmis. Hatta maci iyi takip edenler hatirlayacaklar. Bir ara Besiktas Taraftarlari kendi kendilerine saldirdilar. Tabi BJK Taraftari demek belkide biraz haksizlik olur.

Kisacasi birilieri ortami germek icin derslerini iyi calismislar.

Neyse gelelim maca...

Aslinda iki ayri analiz yapmak gere! Ilk yari ve ikinci yari...

Ilk yari:

Galatasaray yine ayni sekilde sahaya sürülmüs. Dizilis 4-3-1-2. Yine son haftalarda oldugu gibi ne oynadigimiz belli degildi. Sneijder ve Selcuk gibi iki önemli oyun kurucu sahada yok. Mecburen Sneijder sol kanat ve Selcuk sag kanat gibi oynadi yine. Dogal olarak bu ikili Merkezde olmadigi icin ileriye top gitmedi. Drogba tek basina birseyler yapmaya calisti ve bu kezde kaleden cok uzaklasti. Sahada kim ne oynuyor belli degildi. Muslera gününde olmasa herhalde ilk yari hersey biterdi.

Ikinci yari:

Fatih hoca adeta hazirlik dönemine geri gitti. Ikinci yari oyunda Bruma ile devam eden GS dizilis olarak olmasi gereken Tek santroforlu sisteme gecti.

Geri dörtlü devam etti. Selcuk olmasi gereken yere gecti. Sol kanat Bruma, sag kanat Burak, forvet arkasi Sneijder ve nihayet ileri uc tek basina Drogba!!!

Birakin iyi oyunu en azindan ne oynadigimiz belli oldu. Selcuk daha fazla topa sahip oldu. Sneijder serbest kalinca GS daha tehlikeli oldu. Hele Sneijderin Buraka verigi pas üzerine ders verilir diye düsünüyorum. Kanatlar yani sol kanat Bruma ile zaman zaman cok tehlikeli oldu. Drogba rakip ceza sahasinda mutlu bir cocuk gibiydi.

Galatasaray 2 atti ve Burak biraz gününde olsa ikinci yari fark gelirdi herhalde.

Galatasaray bu oyun anlayisi ile devam etmeli!!!

Son haftlarda dikkatimi ceken elestiriler....

Savunma: Tamam yetersiz bir savunma hatti ancak 4 kisi ile savunma yapilamz. Kanatlar bos kalinca bekler orayi kapatmaktan kendi yerlerinde acik veriyorlar. Bu kez oraya stoperler kayinca orta bos kaliyor. Eger Aslan Takim halinde savunma yapma arzusunu artirirsa defans oyuncularimiz bu kadar zor anlar yasamaz.

Wesley Sneijder: Hala idda ediyorum. Alternatifsiz ve cok kaliteli. Ancak dogru yerde ve dogru oyuncular ile oynamali. Bir 10 numara özgürlük ister. Sag ve sol kanatlarinda cabuk oyuncu ister. Bruma girince Sneijderin arzusu arti. Kosmuyor dedigimiz Sneijder zaman zaman tek santrofor gibi pres yapti. Bire birlere girdi, Foul kazandi, cok bitirici paslar atti, zaman zaman adam kovaladi ve en önemlisi sürekli oyunda olmak istedi.

Sneijder konusunda bir sözüm daha var. Sneijder sistemi bozmuyor! Amrabat ve Bruma gibi hücum kanatlari olan bir Takim 4-4-2 oynamaz! Elinde Drogba var ise Dünyada hic bir Takim cift santrofor ile oynamaz!

Fatih hoca gecen yil resmen Kaka ismi verdi. Eeee Kaka nerede oynayacakti. Herhalde sol veya sag kanat icin istemedi hoca. Peki Sneijder nasil bozuyor ozaman sistemi? Sneijder diye bir mevki varda ben mi bilmiyorum? Fatih hoca hangi siraya yazdi Transfer öncesi ama bir 10 Numara isted!!! Hoca cok iyi biliyor 4-4-2 ile olmadigini ama Burak icin bir türlü istedigini yapamiyor.

Birakin Fener Medyasinin gazina gelmeyi. Eger Sneijder forvet arkasina gecerse cok önemli isler yapar.

Burak Yilmaz: Bana göre Tek santroforlu sisteme gecis icin tek engel!!!!!!! Fatih hoca israr ediyor ve vazgecmiyor. Kesinlikle anliyorum. Burak son iki yilin gol makinasi ve bu kadar kolay vazgecilmez. Ikinci yari Burak sag kanat oynadi. Tamam ileride daha etkili ama bu sekilde GS Takim olarak daha etkili. Belki biraz asiri ofansif oldu ama GS hangi Formation olursa olsun zaten cok ofansif. Ancak bu sekilde en azindan ne oynadigimiz belli.

Bruma: Cok genc ve cok yetenekli. Tecrübe kazanmasi ile cok büyük isler yapacak. Yetenekli oldugu kadar cokta akilli. 18 yasinda bir oyuncu fizik gücünü ancak bu kadar iyi kullanir. 45dk. korkmadan sürekli oyunda olmak istedi. Ileriye heycan getirmesinin yaninda savunmaya sürekli yardim etti. Sneijderi oyuna dahil etti. Cok güzel bir assist yapti ve GS bu yarista bende varim dedi.

Ancak dikkat etmek gerekir. 18 yasinda bir cocuk iyi oynar. Ama sakin onu kurtarici ilan etmeyelim. Sonra düsüsü cok cabuk olur!

Selcuk Inan: Sürekli Sneijder ile rakip gibi gösteriliyor. Alakasi yok. Aslinda tam birbirilerini tamamlayan oyuncular. En güzel örnek. Xabi Alanso-Mesut, Xavi-Iniesta ikililerinden örnek veririsek ne demek istedigmi herkes daha iyi anlar. Selcuk oyunu geriden kuracak ve Sneijder gizli forvet gibi hücum hattina destek verecek.

Drogba: Cok acik ve net!!! Herhalde yaz döneminden bu yana her ay iki Makale yazdim. GS 4-4-1-1 veya 4-2-3-1 oynamali! Drogba tek santrofor olmali. Örnekler artiyor. Gecen yilki Real M. rövansi, Emirates Cup, Fenerbahce ile Süper Kupa maci ve Ligin ilk Derbisi BJK! Iki duran Topun basina gecti diye adami yerden yere vurdular. Drogba yillarca Chelsea formasi giydi ve Taraftarlar ile arasi hic acilmadi. Burada iki duran Top vurdu diye adami yerden yere vurdular. Dünyada baska Drogba yok. Yasi kac olursa olsun o Galatasaray da. Tadini cikartalim!!!

Duran Toplar demisken: Selcuk iyi Frikik kullaniyor ve kullansin. Ancak artik su Snejdere bir Frikik izini cikmali. Adam Dünyanin en iyi Frikikcileri arasina ancak hala 25 Metreden vurdugu birtane yok.

Kabul etmeyenler biraz zaman ayirsinlar ve bir kac golünü izlesinler. Bakin bakalim hangi Kalecilere ne goller atmis. Haaa iki tanede Muslera ya atmis zamaninda kimse kizmasin. Izleyin ve nelerden mahrum oluyoruz görün.

Fatih hoca: Milli Takim yüzünden cok elestiri aldi. Ancak bu tarz kritik kararlarin bedelleri olur. Bunu hocamiz kabul etmek zorunda. Kendini tekrar Galatasaray vermeli. Ve islemeyen Sistemde israr etmemeli. Bu aksam en dogrusunu yapti. Ilk yari 4-3-1-2 ile basladi ve ikinci yari 4-2-3-1 ile devam etti. Umarim böyle devam eder.

Ünal Aysal: Hoca hakkinda ne düsünür bilmem ama artik büyüklügünü göstermeli. Birilieri GSyi düsürüyor ve Baskan engel olmali. Bu kadar önemli ve Vizyonlu bir Lider GS düsmanlarina malzeme vermemeli. Galatasaray cikarlarini herseyin önünde görmeli.

Saygilar...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...