Makale Yaz
special-one
Bu haberi yazdır
Sosyalistlerin İmparatorlarla İmtihanı
 Eyl
22
 2013

Tüm Türkiye'nin nefesini tutup merakla beklediği maç bu akşam seyirci rekorunun kırılması beklenen Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak.

Havanın belki de bugün ilk defa hem takımları hem de seyircileri zorlayacak şartlara ulaşması enteresan sahnelerin yaşanması adına bu sezonun ilkleri arasına girecektir. Bilic'in takmını sosyalistler diye adlandırmasından sonra bu akşam Fatih Terim'in önderliğindeki imparatorların takımı, bu akşam belki de Olimpiyat Stadı'nın gerçek yüzünü göstermesiyle sahneye konulması düşünülen bir filmin yönetmeni olmak için daha da zorlanacaklar.

Klasik olan Bilic-Terim,Drogba-Almeida,Selçuk-Fernandes ikililerinin mücadeleleri ön planda olacaktır.Ama bence bu akşam tam anlamıyla bir taktik savaşının olacağı ve kazananın futbolun aklının kazanacağını düşündüğüm bir maç olcaktır.Olası rüzgar her iki takımın da oyununu kesinlikle etkileyecektir.Rüzgar olması durumunda oyuna direkt etki edecek futbolcular Muslera,Tolga,Almeida ve sakatlık sonrası son antrenmanı yarıda bırakan ve oynaması şüpheli olan Drogba sonuca direkt etki edecektir.Çünkü iki takım da uzun forvetleri ile oynamaya artık alıştı.

Orta sahadaki sinir savaşından üstün çıkan tarafın maçın genelinde hem sahaya hem de topa hakim olan taraf olacaktır.Oğuzhan'ın yokluğunda oynaması en güçlü aday olan Veli'nin kapacağı topları Fernandes'e nasıl aktaracağı soru işareti olarak kafalarda yer ediniyor.Melo ile saha içindeki agresif hareketleri de maçı tamamlama adına kendisi için bir kriter olacaktır. Galatasaray doğal olarak büyük takım refleksi göstererek hem takım üzerindeki karabulutları dağıtmak isteyecek hem de Real maçının kötü izlerini biraz da olsa üzerinden atmak isteyecektir.Selçuk-Melo-Sneijder üçlüsünün kendi standartlarına yakın bile olsalar yeterli olacağı bir karşılaşma olabilir.

Saydığımız üçlüye BJK'nin Fernandes-Veli-Atiba üçlüsü kalite olarak biraz aşağı gibi gözükmesi gayet normal. Sosyalistlerin kazanma vaktinin geldiği mi? yoksa İmparatorların buraların hakimi biziz ve hep öyle kalacak ! mı diyecekleri bir derbinin fragmanı tüm hafta boyunca BJK lehine dönmeye devam etti.Son sözümüzü daha söylemedik diyen İmparator ve aslanları bu akşam isyan edip eski filmlerinden bir kesit sergileyeceklermi ?  Bekleyip göreceğiz...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...