Makale Yaz
malloreon
Bu haberi yazdır
Kapris ve ego'nun yarattığı sonuçlar...
 Eyl
18
 2013

Şunu düşünüyorum Emirates Cup sırasında bu takım tek forvet oynadı ve gayet verimli sonuçlar elde edildi. Günümüz futbolunda hücüm tek orta alandan değil kanatlardan çizgi kullanılarak da yapılır rakip takımın defans bloklarının arasının açılması sağlanır.

Söylemek istediğim ya Sneijder den vazgeçilicek ya da Buraktan. Çünkü ikiside bu baklava sistemde istenildiği kadar verimli olamıyor. Bakın sezon başına yaz aylarında tek santraforlu sistemde Sneijder ne kadar başarlıydı. Ama burağın oynatılmamasının yarattığı sorunlar ve sanki bir kapris yaptığı havasının oluşması bu durumu yarattı ve baklava sisteme yani kanatsız 4-1-2-1-2 li sisteme döndük.

Bu bizi şu sıkıntılara sokuyor kanatlarda sadece beklerin etkinliğine bel bağlamamızı. Alan daralıdığı için Sneijder'in o dar alanda sıkışmasına. Selçuk kanata yakınlaştığı için etkinliğinin azalmasına sebep oluyor.

Ve bu sezon için konuşuyorum Umut gene geçen sene başı gibi formdayken milli takımda kendini göstermişken formsuz Burak yerine gene benim sorun olarak gördüğüm sistemde denenemezmiydi. Her maç Burak'ın 11 başlamasını gerektiren bir anayasa falan mı var? Attığı gollerin yanı sıra gerçekten harcadığı basit pozisyonları Umut harcasa ne kaybederdik? En azından sahada gerçekten Elmander gibi tükenmek bilmeksizin bir enerjiyle varını yoğunu ortaya koyan bir Umut beni, vurdum duymaz Burak'tan daha mutlu ederdi. Derdim ki en azından çabalıyor ama yetenekleri bu kadar. Burak ise ne çabalıyor nede gerçekten Umut'tan yetenekli mi bilmiyorum. Harcadıklarını gördükce attıklarını düşünüyorum zor pozisyonları gole çeviriyor. Ama kaçırdığı basit pozisyonları Umut olsun, Necati olsun, Elmander olsun gole çevirirdi... Attığından cok kaçıran bir Burak, Drogba sahada kalıp kendisi çıkarken kapris yapan bir Burak, Umut'un yarısı kadar çabalamayan bir Burak, kaprisi yüzünden sistemde Sneijder gibi bir yıldızı dar alana hapseden, Selçuk gibi bu takımın en önemli oyuncusunu takımını daha zor yönlendiriceği bir alana hapsetmek zorunda bırakan bir Burak bence bizim için sıkıntı yaratan olgulardan bir tanesi.

Bahsetmek istediğim bir konuda Eboue. Kendisini Arsenal döneminde çok severdim. Hala da çok sevdiğim bir oyuncu. Ama her ikili mücadelede özellikle bizim ceza sahası çevresinde ve içersinde gereksiz faul alma çabası, ayakta kalsa, düzgün pozisyon alsa engelliyeceği durumların golle sonuçlanması. Bu tek Real Madrid maçında yaşanan bir durum değil, malesef bununla sık sık karşılaşıyoruz.

Dany ve Engin ikisinden de çok umutluydum, her hatalarında sonuna kadar savundum ikisinide gerek çevremdeki insanlara karşı gerek burda yorumlarımla size karşı. Fakat Engin'in her fırsatta resmen formayı elinin tersiyle iten oyunu ve Dany'nin bu gereksiz kendine güveniyle, pozisyon alırken yaptığı hatalar bizi kurtardıklarından çok yakan hatalardı...

Son sözüm ise bu takımın frikikçisi Selçuk İNAN'dır. Özelikle Drogba bir daha o topun başına geçmez umarım. Kendisi görmüyormu anlamıyorum 1 frikiki dışında geldiğinden beri hiç biri barajı geçmedi. Hadi kendisi farkında değil ya teknik kadro görmüyor mu ?? Selçuk varken kimse o topun başına geçemez, geçmemeli! 1. tercih Selçuk, 2. tercih ise Sneijder'dir.

Hatalarım olduysa affola, ilk yazımdı.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...