Makale Yaz
malcolmx
Bu haberi yazdır
Bruma-Arda-Kolarov
 Ağu
20
 2013

 

Futbolcuların özellikleri:

Bruma: 24.10.1994 tarihinde Bissau şehrinde dünyaya geldi. Şuan 18 yaşında olan yetenekli futbolcu 1.73 boyunda olmasına rağmen yüksek sıçrama kabiliyeti olduğundan hava toplarında da etkili bir isimdir. Ligde çok sayıda golü bulunan Bruma iki ayağını da etkin bir şekilde kullanmasıyla tanınmaktadır.

Arda Turan (d. 30 Ocak 1987 İstanbul) Türk orta saha oyuncusudur. Altyapısından yetiştiği Galatasaray'da futbol oynamaktadır.9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor'da futbola başlamıştır. Burada top tekniği ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekmiş ve 12 yaşında Galatasaray altyapısına transfer edilmiştir. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğü döneminde A takıma alınmıştır. Bu dönemde forma şansı bulamamış ve kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor'a transfer olmuştur.2005/06 sezonunun sonunda Galatasaray'a geri dönmüş ve Şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetmiştir. Takip eden süreçte ilk kez çağrıldığı A millî takım adına, özel maçta Lüksemburg karşında forma giymiş ve A millî takımın sürekli oyuncusu olmuştur. 78 kez genç millî formayı giymiştir.Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilmiştir.Arda Turan üstün top tekniği ile başta Inter Milan başkanı olmak üzere birçok kişiyi mest etmiştir. Oynadığı İtalya-Türkiye maçındaki başarısıyla Inter Milan başkani Massimo Moratti'nin kadrosunda görmek istediği oyuncuların başında gelmektedir. Arda şampiyonlar liginde Galatasaray Bordeaux maçında Jurietti'ye kafa atmıştır.Arda Turan (d. 30 Ocak 1987, İstanbul), Türk orta saha oyuncusu.Kulüp 9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor'da futbola başlamıştır. Burada top tekniği ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekmiş ve 12 yaşında Fatih Terim'in beğenisi ile Galatasaray altyapısına transfer edilmiştir. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğü döneminde 2004-05 sezonunda A takıma alınmıştır. Bu dönemde forma şansı bulamamış ve kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor'a transfer olmuştur.2005-2006 sezonunun sonunda Galatasaray'a geri dönmüş ve Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FK Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetmiştir.Ve dikkatleri üzerine çekti.Kısa zamanda ilk 11'in değişmez ismi oldu.Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilmiştir. Ancak Galatasaray'ın 3-1 mağlup olduğu Bordeaux maçında rakip oyuncu Jurietti'ye attığı kafa ile oldukça tepki toplamıştır.Arda Turan üstün top tekniği ile dikkat çekmektedir.Geçen sezon toplamda 34 maçta oynamış 7 gol atmıştır. Süper Lig'te 24 maçta 4 gol atmıştır.Millî Takımİlk kez çağrıldığı A millî Takımda, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi.78 kez genç millî formayı giymiştir. Arda Turan 20'sı A millî olmak üzere toplam 100 kez millî formayı giymiştir.

Aleksandar KolarovDoğum Tarihi: 10 Kasım 1985Ölüm Tarihi: -Mesleği: Futbolcu, Defans Web: Aleksandar Kolarov 10 Kasım 1985, Belgrad Yugoslavya doğumlu Sırp millî futbolcu. Adının Sırpça Yazılışı:Александар КоларовDefans pozisyonunda Sol Bek oynayan Kolarov, şu anda Premier League ekiplerinden Manchester City'de forma giymektedir.Futbol kariyerine 1999 yılında Kızılyıldız altyapısında başlamıştır.2004 yılında Čukarički Stankom ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalamıştır.Şubat 2006'da OFK Belgrada transfer olmuştur.2007 yaz sezonunda 925.000 € bonservis bedeliyle Lazio ya transfer olmuştur.2009-2010 sezonunda Real Madrid ve Manchester City futbolcuyu transfer etmek istemiş ve transferi 24 Temmuz 2010'da İngiliz ekibi Manchester Citygerçekleştirmiştir.Manchester City bu transfer için Lazio'ya 16 milyon £ bonservis bedeli ödemiştir.

 Bu 3 oyuncunun gelmesi çok iyi olacak Takımımız için. Şampiyonlar ligi için çok iyi bir kadro oluşturma adına . Başkanımızda bunun farkında. Ama işte tff sorunu yabancı sıkıntısı yüzünden el mahkum.Artık iş Elmander ve Rieraya düşüyor ya tirübünde oturup kalacaklar yada takımla mutlu olarak veda edip transferin önünü açacaklar karar onların .Drogba ve Burak Artı Umut varken o kadroya girmek çok zor.yabancı sınırlaması yüzünden Rieranın işide zor 2 side sevdiğim oyuncular ama artık kabul etsinler yaşlandılar ve geleceklerine yön verip yenilere yol açmaları lazım. Madrid maçını hepimiz izledik sol tafartan geldiler hep artı kanatlarımız işlemiyordu.Takımın yaş ortalamasıda yüksek gençleştirme adına iyi olacak bu transferle.Galatasarayımız için her şey iii olması temennisiyle .Dualarımız Aslanla.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...