Makale Yaz
gokhann
Bu haberi yazdır
Bugünün yarını...
 Tem
31
 2013

Galatasarayın bu yılki en büyük problemi bu yılki elde olan veya olmayan nedenlerden dolayı yapılamayan transfer olarak göze çarpıyor. buna rağmen verşmli geçilrilen hazırlık kampından sonra sezona en hazır takım görüntüsünün altında yıl içerisindeve gelecek sezonlarda  gün yüzüne çıkacak problemlerin temeli atıldı.

Fatih Hoca başa geçtiği sezon takım buhran içerisinde idi ozaman takıma katılır katılmaz katkı sağlayacak takımı zirveye oynatacak tecrübeli ve yetenekli oyunculara yönelmesi en doğru hamleydi. Fakat maddi ve sportif olarak büyük başarılar elde edilen iki sezonun  ardından artık 3. sezonun planı yapılırken hem başarıları bir üst seviyeye taşıyacak takımı hemde bundan sonraki sezonlarda başarının devamını sağlayacak takımın planlamasını göz önünde bulundurmak lazımdı.

Yöneticilerin bu sezon ardına sığındığı yabancı uygulaması ve bu sıkıntıya rağmen hala tranferde tembel davranmaları rakiplerin GALATASARAY'ın ligdeki ambargosuna karşı mücadele sezonunlarında (FENERBAHÇE -BEŞİKTAŞ -TRABZON - KASIMPAŞA- BURSA - KAYSERİ) hiç umulmadık sıkıntılara yol açabilir ve 4. yıldıza ramak kala şampiyonluk rakip takımlara kaptırılabilir.

UMUT BULUT : Bu yılki en kötü transferimizdi yaşı 30 bitiricilik yok top konrtolü yok şut yok sırtı dönük oynayabilme yok hava topu yok rakibe baskı yapmak günümüz futbolu heleki hedefi buyük olan GALATASARAY için yeterli bir forvet profii değil burak yılmazı bile kesebileceğini düşündüğüm yerine her iki ayağnı kullanabilen daha bitirici rakip defansla daha fazla boğuşan ve daha güçlü olan en az umut kadar pres yapabilen ve yaşı 22 olan CENK TOSUN tercih edilmeliydi. ayrıca cenk tosunun Drogbadab öğrenecekleri ile türk futboluna çok sağlam bir forvet kazandiracağıda aşikarken. kulübe için yapılmış bir transfer malesef ben katacaklarından çok aldığı maaşla sadece kulübede 3 yıl oturacağını düşünüyorum gelecek için yeri yok

ERMAN KILIÇ : Bu yılın kulubeye yapılmış transferi sadece kupa maçlarında süre alabileceğini düşündüğüm (oda en fazla yarı finale kadar) sadece ve işler kötü giderken oyuna genişlik kazandırmak için kullanılacak bi futbolcu alınma amacı itibariyle fazla maliyetli olmaması itibarı ile  kulubeye yapılmış bir transfer kullanım ömrü kulube için 2 yıl erman kılıç yerine elazığdan 25 yaşındaki aydın karabulutu düşünmek daha mantıklı olurdu ermandan daha çabuk, daha seri adam eksiltebilen çizgiye daha çok inendaha tehlikeli orta kesebilen  11 daha fazla zorlayıp rekabeti arttıracak aydın kulübe için ve zaman zaman 11 için daha uygun olabilirdi.

FELİPE MELO : yaşı ve maliyeti dikkate alındığında acaba sorusunu akıllara getirsede bu yılki en olumlu hamlemiz. iyi bir melo bölgesinde kalbur üstü fark yaratan oyunculardan bitanesi. defansif yönde sert top kapma yetisi yüksek oyun kurma becerisi olan uzun ve isabetli pas atabilen zaman zaman ani ileri çıkışlarıyla gol arayan tüm bu özellikleri birarda barındıran nadir ön liberolardan ayrıca agresif yapısı ve takımı ve taraftarı ateşlendiren maskot oyuncu olmasıda artıları. en az iki sezon üst düzey futbol oynayacak ve üç yıl o mevki ile ilgili sıkıntı çıkartmaycaktır.

CHEDJU : ujfalusinin yerini dolduramayacağı (DEFANSIN LİDERİ OLMA)gerçeği dışında her yorum için biraz erken lafı gelmişken sadece bu sezon değil önmüzdeki uzunca bi süre İÇİN BİG CHIEF 'İ çoook özliyeceğimiz kesin

Bu yılki transferleden ilk 11 için sayabileceğimiz geçen yıldaki takıma ek olarak sadece performansı soru işareti olan chedju yani galatasaray geçen yıla göre kanayan bir yarasını kapatmadı. Üstelik yapılanhamleler geleceğede ışık tutmuyor. sadece ve sadece kulubeye 30 yaşına merdiven dayamış birkaç oyuncu alınmışken transfer sozonunu iyi geçirdik demek kendimizi kandırmak olur hemde hatırı sayılır bir yıllık maaş ve bonservi ücreti ile.

bunlara sebep olarak sadece tffnin yabancı sınırlamasını ileri sürmek birazcık şark kurnazlığına kaçmak demektir. kadroda yabancı şişkinliği varken yabancı transferi yapmak tabikide pek mümkün değil  ama bu yabancı oyunucu alamıyorsun diye kulubeye yapılan iki transferle transferi kapatacaksın ve kaderine mahkum olacaksın anlamına gelmiyor. 

1- bu yabancı sınırına neden ocak ayında değil nisan ayında değilde haziran ayında alper potuk elden kaçırılınca itiraz edildi 

2-  zaten geç yapılmış bir hamlnin telafisi kadere boyun eğip tüm sorumluluğu karşı tarafa yüklemek midir hiç yerli planı yok mu kimsenin

son dişli iki rakipde (MALAGA,NAPOLİ )bariz bir şekilde ortaya çıkan defansif problemler için sadece 19 yaşındaki emre can mıdır çözüm. Emre'ye lafım yok başarabileceklerine çok ihtimal vermesem de gelmesini çok istediğim futbolculardan ama sadece emre can transferi kadrodaki yerli derinliği problemi çözülecek gibi durmuyor mesela Veysel sarı alınamaz mı rakibine göre veya form durumuna göre Ebue tribünde otursa Amrabata yer açılabilir zaman zaman ebue sola çekilebilir (Rieradan savunma anlamında daha iyi olacağı kesin ayrıca yabancı sol bek için zaten yabancı sayısı yetmiyor)kupada ebue dinlendirilebilir ve veysel ilerde Ebueden bayrağı devralabilir yaşı daha 25. Bu ve buna benzer alternatif transfer politakısı izlenebilirdi. ama transferde sadece yabancı sınırına sığınıp yerli alternatifler yaratmamak geleceği düşünmeden günün şartlarına uyum sağlayamamak yönetimin sadece Alper Potuk planından başka planının olmadığını yönetimin transfer konusunda sınfta kaldığını gösterir.

Bu sezon yerli kadro başımıza gerçekden sıkıntı olancak fakat asıl korkutan 4. Yıldıza giderken hevesimizin kursağımızda kalması.olacaktır bu sezon yapılan birkaç hamlenin Gelecek sezonlar içinse yetrsiz kadro kalabalığı olacağı ve ilerde kadro revizyonu ihtiyacını doğuracağı gün gibi aşikarken. 2-3 yılda bir kadro revizyonuna gitmek hiçbir zaman sürekli başarıyı getirmez. Buda dilimize doladığımız avrupada sürekli başarı ve ilk 10a girme hedeflerimize kendimizin vurduğu bir darbedir.

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Temmuz (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...