Makale Yaz
deepteki
Bu haberi yazdır
Matematikte Böyle Bir Formül Yok
 Tem
05
 2013

Bugün bir umutla bekledi 17 süper lig kulübü, taraftarları ve yöneticileri federasyonun yabancı oyuncu kararında değişiklik yapmasını. Ama yıllardır milli takımlar düzeyinde başarısı olmayan bir ülkenin nedense ev sahipliği yaptığı U20 organizasyonunda U20 Türk Milli Takımı sanki şampiyon olacaktıda bunu Türkiye'de oynayan yabancı oyuncular engelledi. Ayrıca federasyonumuz, AB statüsü fikrinede Avrupa Birliğinde olmadığımızı bahane göstererek kabul etmiyor. Biz neden yıllardır Avrupa kupalarında mücadele ediyoruz o halde. Asya ligleri bizim gibi bağnaz yöneticilerle yönetilen ülkelerin daha başarılı olabileceği bir alan olabilir. Çok düzeysiz bahaneler bunlar.

6+0+4 kulüplerle resmen dalga geçmektir. Matemetiğin hiçbir seviyesinde böyle bir formül olamaz. Zaten takımlarımz uluslararası organizasyonlarda mart ayını zor getirmekteler. Kaç takımımız Avrupada sekizden fazla maç yapabiliyorki. Şimdi hangi takım dört yabancı oyuncuyu tribünde oturtmak için alır. Bari şu +0 ve +4 ü formülden çıkarında daha samimi görüntü ortaya koyun.

Komplolar dünyasının büyük bir parçası olan ülkemizde bu saçma formülün nedenini bir komplaoya bağlamadan yapamıyacağım. Zaten birçok taraftarda aynı fikre sahiptir. İki güzide takımımız UEFA dan önemli cezalar almıştır. Ancak Beşiktaş aldığı bu cezaya rağmen ne hedefinden ne de transfer politikasından vazgeçmiştir. Çünkü Beşiktaş yurtiçinde de başarıya oldukça aç bir camiadır. Dolayısıyla yeni stadına şampiyon girebilmek ve Galatasaray ve Fenerbahçe ile yarışabilmek için önemli transferler hedefindedir. Yani Beşiktaşta bu kararın değişmesini istemekteydi. Ancak bu kararın değişmesini istemeyen bugünkü federasyon başkanını o makama atayan tek kulüp Fenerbahçe'dir. Çünkü aldığı cezalar kendilerine hem sportif hem de ekonomik olarak büyük darbe vurmuştur, vuracaktır. Zaten Galatasaray ile arasına sportif ve ekonomik fark her geçen yıl artmaktayken ve Galatasaray her yıl şampiyonlar liginden ciddi paralar kazanırken bu kazançları en az iki yıl elde edemeyecek Fenerbahçe Galatasaray'ı sürekli karalamanın yanında bunun gibi basit formüllerle de durdurma çabasındadır. Bu kararın, Türk futbolu menfaatlerine değil Fenerbahçe'nin menfaatlerine hizmet ettiğini herkes çok net bir şekilde bilmektedir.

Futbolda tarih şampiyonlukları, kupaları ve onların mimarlarını yazar. Basit oyunları ve basit oyuncuları değil.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...