Makale Yaz
mertali92
Bu haberi yazdır
Transfer Sezonu
 Haz
18
 2013

 Merhaba arkadaşlar,

    Bu benim buradaki ilk yazım olacak. Bu yüzden bir hatam olursa affedin.

    Transfer sezonları her zaman taraftarları heyecanlandıran, meraklandıran bir periyottur. Taraftarlar duydukları isimlerin alınmasını ister. Medyanın da sırf satışları arttırmak için yaptığı bazı gerçek dışı haberlerin de bunda katkısı vardır. Tabii transfer yapılırken bir çok kriter vardır. Bunlar aslında 2'ye ayrılabilir. 1. si kulüp içi faktörler. Nedir bunlar? Mali durum, oynadığınız sistem ve kadrodaki ihtiyaç. Almak istediğiniz oyuncu bu şartlara uyuyorsa sizin açınızdan bir sıkıntı olmaz. Bir de kulüp dışı faktörler vardır yani oyuncu, kulübü ve oyuncunun ailesi. İşte bütün bu faktörler bir araya geldiğinde bir transfer yapılabilir. Konunun buraya kadar olan kısmı biraz sıkıcı olabilir ama bunlarsız da olmuyor bir transfer.

    Şimdi de transfer edilen ve gündemde olan bazı oyuncular hakkında birşeyler yazacağım.

   Aurelien Chedjou: Defansta geçen sene Ujfalusi'nin eksikliğinde sıkça hissedilen lider oyuncu, kağıt üstünde bu transferle giderilmiş gibi görünüyor. 

  Erman Kılıç: Sivasspor'un yıllardır hücümdaki en etkili ismiydi. Belki Galatasaray'da banko 11 oynayamaz ama uzun maratonda çok iyi bir alternatif.

  Carlinhos: Brezilya dışında hiç oynamadan Avrupa'ya gelen oyunculara karşı hep bir önyargım olmuştur(Neymar bile buna dahil). Ama Fatih Hoca bu kadar ısrarla istiyorsa bir bildiği vardır. 

 Kerim Frei: Yaşı çok genç ve çok yetenekli bir oyuncu. Alınması durumunda Galatasaray'a uzun yıllar hizmet eder ve iyi paralarda kazandırabilir.

 Obi Mikel: Söylenen bonservis bedelleri çok fazla yaklaşık 15 Milyon Euro lardan bahsediliyor. Obi Mikel yerine takımı bilen bir Melo tercih edilmelidir.

 Gökhan İnler: Obi Mikel gibi onun da bonservisi için çok yüksek rakamlar telafuz ediliyor. Melo'ya göre en büyük artısı Türk olması. 

 Benim kendi düşüncem ise değişen yabancı sınırlamasıyla birlikte Gaziantepspor'dan Serdar Kurtuluş'un alınmasıdır. Beşiktaş'tan transferi sonrası bayağı bir gelişim gösterdi. Milli takıma kadar yükseldi. Melo ve Umut Bulut'un bonservisleriyle alınması ve sözleşmeleri biten Engin ve Gökhan Zan'la sözleşme yenilenmesidir. Ama bütün bunlar sezon başı çalışmalarına yetiştirilmeli.

   Bu ilk yazım belki biraz uzun olmuş olabilir. Ama affınıza sığınıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Mayıs (1)
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...