Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Büyük Başkan Ünal Aysal ve Galatasaray
 May
27
 2013

Öncelikle tüm Galatasaray taraftarına selam ve saygılarımı sunuyorum,

Arkadaşlar,

Yönetimde yaşanan son olaylar ve gelinen bu noktada aklıselim ile düşünüldüğünde olayların meydana gelmesinin hemen akabindeki düşüncelerimizin ne kadar yersiz olduğunun farkına vardığım için bu makaleyi kaleme alma gereği duydum.

Düşünün takım 2 senedir şampiyon olmuş, Şampiyonlar liginde Çeyrek Final oynanmış ve takımın iskelet kadrosu oluşmuş herşey mükemmel giderken bir anda yönetimin seçim kararı alması ve nerdeyse 4-5 yönetici haricinde tüm yönetimin değişecek olması ilk bakışta biz taraftarlarda karamsar bir tablo oluşturup içimizde veya yorumlarımızda herşey iyi giderken bu da yapılır mıydı dememize neden olmuştu.

Fakat olayları sakin kafa ile düşündüğümüzde,

Sayın Başkan Ünal Aysal’ın 2 sene önce Başkan seçildiğinin hemen ilk günlerinde bir TV programına katılıp “öyle bir profesyonel mekanizma kuracağım ki ben bıraktıktan sonra gelecek yeni başkanlar bile bunu bozamayacak” demiş ve bu yönde çalışmalar yapacağını belirtmişti.

Sürece baktığımızda bu 2 yıllık süreçte bu dönüşümün keskin bir şekilde yapılması hem kendisine zarar verecek hem de 2 yıl öncesinde zaten parçalanmış olan yapıyı iyice bozacaktı. O yüzden Ünal Aysal 2 sene öncesinde camiayı birleştirici bir yapı kurduğu izlenimini vererek tüm Galatasaray camiasından (gelenekçi, liseli, v.b.) kişileri toplayarak yönetim oluşturdu ve bu yönetimin her alanda olduğu gibi başarı kazanması bekledi.

Sonunda 2 yıllık sürede 2 Şampiyonluk, müthiş transferler ve bunun yanında da Avrupada başarı gelince eli güçlendiren Ünal Aysal seçilmesinden sonra söylediği yapıyı kurmak için harekete geçti.

Tüm dünya kulüplerinin uyguladığı bu yapı futbolun futbolu bilenler tarafından şirketinde profesyonel işadamları tarafından yönetilmesi idi.

Düşünün,

Şirketi yönetecek olan elemanlar iş alanında profesyonel olacak takımı yönetecek kişilerde futbol alanında profesyonel olacak. Yıllarca her maç sonunda tv karşısına çıkıp yöneticilerin takım ile ilgili abuk sabuk açıklamalar yapması yöneticilerin futbolu bildiğini zannedip kendi kendilerine kasıntı olma sebebiyleydi ve bu söylemler takıma bazen çok ağır bedeller ödetiyordu. Şimdi oluşturulmaya çalışılan yeni yapıda futbolu bilmeyen profesyonel yöneticiler futbolla değil onun getirdiği paranın değerlendirilmesi ile ilgilenecekler.

Futbolda futbolu bilenlere kalacak. Yani futbolu şuan en iyi bilen kim? Tabi ki Fatih Terim. O yüzden Fatih Terim gidecek, istifa edecek safsatalarına inanmayın.

Başkanımızın sonuna kadar arkasın olmalıyız. Bu mekanizmanın kurulması için gelenekçi kanadın temizlenmesi gerekiyordu. İnşallah hayırlısı ile canavar gibi profesyonel yeni yönetim ve Teknik direktör olarak da Fatih Terim ile beraber uçuşa geçeceğiz.

Siz Medyanın gaz vermesine bakmayın. Onlar şimdi Aziz Yıldırımın verdiği direktifleri yerine getirip takımı karıştırmaya çalışıyorlar.

 

Sağlıcakla kalınız…..

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Kasım (1)
 
Temmuz (1)
  2013
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...