Makale Yaz
Bu haberi yazdır
R.Madrid maçından sonra…..
 Nis
05
 2013

Merhaba arkadaşlar,

Şu son 1 ayda olanlar, 3-0 yenildiğimiz R.Madrid şampiyonlar ligi maçı, rövanşı ve ligde kalan maçlar ile önümüzdeki seneyi düşündükçe bu makaleyi yazmaya karar verdim.

R.Madride 3-0 yenilmişiz. Gerçi maçtan önce içimde bu maçla ilgili gel gitler oluyordu. Bi gün yok yok biz bu maçta gol atar yenilsek bile tur için umutla Arenaya geliriz diyordum başka bir gün yok yaa koskoca R.Madrid takımını nasıl eleyelim adamlar bizi 5’lik 6’lık yapmazlar inşallah diyordum. Böyle günler geçe geçe maça geldik. TV’den maçı izledik adamlar o kadar ahım şahım oynamadan UEFA’nın da sitesinden verdiği istatistiki bilgilere de baktığımızda bu görülüyor doğru düzün top oynamadan haketmediğimiz 3-0 lık bir skorla yenildik. Bundan hakem müsveddesinin de rolü çok büyüktü. Maçta ince ince tüm takdir haklarını R.Madridden yana kullandı. Üstüne birde Burağın 78. Dakikada yüzde yüz penaltısını vermediği gibi Burağa’da hakemi aldattığı gerekçesiyle sarı kart gösterip cezalı duruma düşmesine sebep oldu. Bu seviyeye gelen bir turnuvada böyle çapsız hakemlerde kadro kalitesi olarak güçlü olan takımın yanında olunca yenilgi kaçınılmaz oluyor.

R.Madrid maçında çıkan kadro çok riskliydi. Fatih Terimi her ne kadar çok sevsemde  bazen çıkardığı kadrolarda yanlışlıklar yaptığı kanaatindeyim. Sen Şampiyonlar liginde Çeyrek Finale çıkmışsın üstüne üstlük R.Madrid gibi kupanın favorisi 2 takımdan biri ile deplasmanda oynuyorsun.  4-3-1-2 gibi çok uçuk bir kadro ile oynuyorsun. Tamam İ.B.B, Mersin veya F5 ile oynarken bunu anlarım onlar alt düzey takımlar ama çıkıp R.Madrid gibi bir takımla bu taktikle oynanmaz kaldı ki eğer bu taktikle oynayacaksan ilerideki oyuncularının çok koşması ve orta saha çok yardım etmesi gerekir. Maçı izliyoruz Sneijder piyasada yok Drogba kendi çapında Burak desen yoğun markaj arasında eridi eeee sen ilerdeki 3 oyuncuyu eksik say kalan yük 8 oyuncuya kalıyor. Böyle olunca da 3-0 oluyor. Haa birde şu var maç 2-0 olunca dedim aha 5 olacak herhalde ki R.Madrid ikinci yarı fazla asılmadı maça.

Artık bu maçı geride bırakmalıyız. Bazı medya organlarını görüyorum hala bir gaz peşindeler. Yok 4-0 olabilir yok bilmem ne gibi. BU saatten sonra R.Madrid o maçı 4-0 bize vermez haa ne olur prestij için oynayıp en azından bir galibiyetle elensek hiç fena olmaz ama bizim için asıl önemli olan artık Lig.

Önümüzdeki sene de direk Şampiyonlar Liginde mücadele edebilmek için Ligi kesinlikle almalıyız. Kalan 7 haftada çok iyi mücadele edip Şampiyonluğu almalıyız.

Haa bu arada R.Madrid maçı bize şunu gösterdi. Hedefleri büyük tutup Şampiyonlar Ligi kupasından bahsedebilmek istiyorsak ve her sene çeyrek finale de kalsak yarı finale de kalsak bu derece üst düzey takımlarla oynamak için kadromuzdaki zaafları çok iyi oyuncularla kapatmalıyız.

Önümüzdeki sene için transferlerin şimdiden yapılması gerekiyor.

Dünya çapında bir stoper, çok iyi bir sol bek ve orta saha çok iyi bir oyuncu gerekiyor. Yoksa çeyrek finale kadar gelir ordan elenir dururuz.

Saygılarımla.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Kasım (1)
 
Temmuz (1)
  2013
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...