Makale Yaz
ugurcan13
Bu haberi yazdır
Wesley Sneijder : Bekleyin ve Görün
 May
20
 2013

İstanbul'a geldiğinde takvimler 21 Ocak'ı gösteriyordu.Havaalanında onu karşılayan binlerce taraftar ve o çok mutlu görünüyordu.Ben bütün bu olanları televizyonda izliyordum.Çok değil iki buçuk sene önce İnter'de ve Dünya Kupası'nda izlemeye doyamadığımız adam Galatasaray'a gelmişti.Galatasaraylılığımı bir kenara bıraktım ve kendimi onun yerine koydum.Kariyeri için yanlış bir karar aldığını düşünüyordum ve onun adına çok üzülmüştüm.Onun üst düzey liglerde futbol hayatına devam etmesi gerektiğini düşünüyordum.Artık öyle düşünmüyorum.Galatasaray şu an onun futbol oynayabileceği en iyi yerlerden biri.Belki şu anda takımın en önemli oyuncusu değil ama göreceksiniz zamanla o, takımın en önemli oyuncularından biri olacak.Daha şimdiden onu silen taraftarlar önümüzdeki yıllarda onun oynamadığı maçlarda çok üzülecekler.

Sneijder'in Galatasaray'ın elinde patladığını düşünen arkadaşlar sizi rahatlatacak cümleyi söylüyorum.Sneijder elimizde patlamadı.

Şimdi sizlere Sneijder'in neden elimizde patlamadığını açıklıyorum.

1-Sneijder'in bonservisi 10 milyon euroya değil 7,5 milyon euroya alındı.Bugün Alper Potuk için bile 6 milyon euro+2 oyuncu istenirken Sneijder gibi bir oyuncuya verilen bu bonservis bedeli çok makul.Sneijder için İnter'e daha iki sene önce MANU 30 milyon euro önermişti.Bu adam hala aynı kalitede ve hala Hollanda milli takımının kaptanı.

2-Sneijder bu sene asıl mevkisinde oynamadı.Asıl mevkisinde oynadığı Madrid maçında neler yapabileceğini gördük.

3-Çok maç eksiği var kabul ediyorum.Ama asıl mevkisinde oynamadığı halde ve bu kadar maç eksiğine rağmen takımda fazla sırıtmadı.Bir Hamit kadar takıma katkı sağladığını düşünüyorum.

4-Sneijder tam bir takım oyuncusu.Kendisi için değil takım için oynuyor.Gol atmayı da gol attırmak kadar seviyor.Biri gol attığında kendi gol atmışcasına seviniyor.

5-Açıkçası o geldiğinde takımın havasını bozar diye düşünmüştüm ama yine yanıldım.O egolarından arınmış bir oyuncuymuş.Fatih Terim'e ve takım arkadaşlarına saygı duyması ve takım için oynaması onun yerini özel kılıyor.

6-Sneijder gördüğüm kadarıyla çok duygusal bir oyuncu.Karısı için mezhebini değiştirebilen bir adamdan bahsediyorum.Böyle bir adam takıma alıştığı ve bulunduğu ortamı sevdiği taktirde Galatasaray'a müthiş bir katkı sağlar.Hatta bir röportajında şöyle birşey demişti.''Mourinho bana çok önemli bir maçımızdan önce izin vermek istedi.Ben böyle bir şeyin olacağına inanamadım ama o ısrar etti ve ben de birkaç günlüğüne ailemin yanına tatile gittim.Geldiğimde Mourinho'nun bana yaptığı bu iyiğin karşılığını vermek için sahada elimden geleni yapıyordum.''.Gerçek Sneijder'i izlemek için onun takıma tam olarak adapte olmasını beklemeliyiz.

7-Sneijder oyunu çok çabuk oynayan bir oyuncu.Top ayağına gelmeden kafasında oyunu kuran bir oyuncu.Ama maalesef takımda ona ayak uyduracak çok fazla oyuncu yok.Belki şu anda Dortmund ve Barça gibi bir takımda oynasa takımına daha fazla katkı yapan bir Sneijder izleyebilirdik.

Yazımı sonlandırmadan önce Sneijder ile ilgili hala kafasında soru işareti olan arkadaşlara sesleniyorum:Bekleyin ve Görün.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...