Makale Yaz
uakadirua
Bu haberi yazdır
Türk futbolu için ne yapmalı
 May
15
 2013

Her derbiden sonra yine aynı görüntüler yine aynı senaryolar... Değişen ne var ? değişen hiçbir şey yok... arda- semih kapıştı, volkan lincoln e tekme salladı, emre nin davranışları sonunda başlıklar hep aynıydı.. yeter artık! tarihi cezalar verilmeli! sonuç : bir sonraki derbi yine aynı şeyler! peki son derbide noldu? bir kulübün başkanı kendi taraftarınla şirin görünmek için şampiyonluğu kaybetmenin acısıyla diğer kulübe ağır sözler sarfetti. bu öfke saha dışında birkaç taraftarın ırkçı hareketlerine sebep olurken saha içinde volkan emre meireless sabri melo riera spor harici görüntülerle gündeme geldi ve yine futbol izleyemedik. 

Peki çözüm ne? çözüm şu: spor bakanı iç işleri bakanı bir çağrı yapacak. Hakan şükür, haşmet babaoğlu,fatih terim, aykut kocaman,mustafa denizli, şenol güneş, atilla gökçe vb gibi isimlerle bir kurul oluşturulmalı. tff nin başına gelecek isimlerden kurullarına seçilecek isimlere kulüp başkanlarından kulüp yöneticilerine kimlerim seçilmesi gerektiği bir plana programa bağlanmalı. yaptırımlar uygulanabilecek yaptırımlar olmalı ki bu yaptırımlar kimsenin gözünün yaşına bakılmadan yapılmalı. hiçbir kulüp başkanı kendinden başka bir kulüp hakkında konuşamamalı konuşursa cezası belli olmalı. öyle göstermelik 30 gün hak mahrumiyeti falan değil daha caydırıcı bir ceza. aynı şekilde yönetici kulüp çalışanları teknik direktör ve futbolcular sadece kendi takımları hakkında yorum yapmalı. bu en büyük sorun... başka..

tribün olayları.. stadta küfür var stad kapatılsın. hayır.. küfür etmeyenin günahı ne? kim küfür ediyorsa kim sahaya madde atıyorsa ceza o kişiye verilmeli. en basitinden o muzu gösteren adam bir daha sahalara salonlara girmemeli. yanında adam gibi takımını destekleyen taraftarın suçu ne? 

bir genç hayatını kaybetti. daha ötesi yok. aziz yıldırım o kadar şey konuştu herkes her söylediğini tartışıyor ama bir kulüp başkanı stadımızda uyuşturucu var dedi kimseden bu konuda çıt çıkmıyor. başbakan, spor bakanı, iç işleri bakanı neden susuyorsunuz? artık gerçekçi bir adım atalım. zamanı geçtikçe gencecik çocukları kaybediyoruz. bugün o çocuğun annesi babası kardeşi ağlıyor. yarında bizimkiler sizinkiler ağlamasın...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...