Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Sınırlayan yabancılar
 May
01
 2013

Arkadaşlar bu yazımda şu an kadromuzda bulunan yabancılardan bahsedeceğim. Elbette bizim bu işi yönetenlerden daha iyi bilecek halimiz yok ama sadece görüşlerimi paylaşmak istedim ve sizlerin ne düşündüğünü merak ediyorum. Şu anda kadromuzda Muslera,Ujfalusi,Danny,Eboue,Riera,Melo,Amrabat,Sneıjder,Elmander ve Drogba olmak üzere 10 yabancı futbolcumuz var. Sözleşmeleri ne durumda bilmiyorum ama ben gitmesi gerektiğini düşündüklerimi sebebleriyle şu şekilde belirtmek istiyorum. 

*Ujfalusi- Fazla yoruma gerek yok zaten futbolu bırakıyor.

*Dany- Ne kadar Avrupa'da dahil olmak üzere bir çok maçta kritik müdahelelerde yapsa topu ayağına aldığında herkesin yüreği ağzında oluyor. Şamp. Ligi gibi bi seviyede başarı istiyorsak ayağı yere daha sağlam basan deneyimli bir stoper şart.

*Riera- Danny için yazdıklarımın çoğu Riera içinde geçerli. Ne kadar iyi niyetli oynasada hem klasik bir solbek olmaması hemde gerekli kaliteye sahip olmaması nedeniyle yerine orjinal bi solbek alınmalı.

*Eboue- Birçok kişi takımda kalması gerektiğini düşünebilir. Ama ben Eboue'nin Galatasaray'da görevini tamamladığını ve artık takıma zarar verdiğini düşünüyorum. Kendini kolayca yere bırakması ve şova yönelik haraketleride bence takıma zarar veriyor. Hamit,Sabri veya bir yerli transferin sağbek bölgesine yeterli olacağını düşünüyorum.

Amrabat ve Elmander'in ise uzun periyotta ilk 11 oyuncuları olmasada iyi birer alternatif olarak değirlendirilebileceğini düşünüyorum.

Melo'nun ise yeni sezon yaz kampı başlamadan kesinlikle bonservisini almalıyız diye düşünüyorum. Çünkü ön libero takımın omurgası ve Selçuk onunla oynamaya alışmış durumda.

Muslera ne pahasına olursa olsun takımda tutulmalı. Yıllardır takımımıza gelen yerli yabancı kalecileri düşünürseniz bana hak verirsiniz. Zaten Muslera'yı değiştirmek büyük risk olur.

Sneijder ve Drogba için ise yorum yapmaya gerek yok. Böyle büyük dünya yıldızları hem takımımıza hemde Türk futboluna çok şey katıyor.

Yazımı okuyan tüm renktaşlarıma saygılarımı sunuyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Şubat (1)
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...