Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Ocağa kadar ...
 Eyl
15
 2011

Arkadaşlarımızın yazdıkları yazıları her harfine kadar okudum. Birçoğumuz oynatılan sistemden şikayetçiyiz.Birçoğumuz da 4-4-2 oynatılmasından yanayız.Ben de bu konu hakkındaki düşüncelerimi söylemek istedim ve Fatih Terim’e yapılan haksız eleştirinin önüne geçmek istedim.Çünkü Fatih Terim çok sevdiğim bir futbol adamıdır ve bana göre EN İYİ TÜRK TENNİK DİREKTÖRDÜR !

Öncelikle ben de şu anda Galatasaray ın oynadığı sistemden yana değilim. Ancak Fatih Terim’in oynatmak istediği sistemden yanayım. İmparator takımı top bizdeyken 4-3-3 rakipteyken 4-1-4-1 oynatmak istiyor. Ama Galatasaray’ın bunu en azından ilk maçta yapamadığını gördük. Adım gibi eminim ki birkaç haftaya hatta belki de bu hafta düşüncesini oynatabilecek İmparator.

Gelelim neden Galatasaray bu sistemi oynayamadı? Bunun birçok nedeni var sırayla yazalım;

 1)      Arda Turan: Gerçekten çok önemli bir eksik gerek oyun yapısı gerek yerli olması, topu ayağında tutması topla beraber ileri kat etmesi… Onun yerine alınan Riera yı daha göremedik. Belki bu hafta görebiliriz ve bu sorunu bi şekilde halledebiliriz. Yani sol kanat sorunumuzu…

2)      Sabri Sarıoğlu: Buradaki sorunu Sabri diye yazmamın nedeni o bölgede sabrinin oynatılmasıdır. Sabri Terimin istediği gibi çift yönlü bir orta saha oyuncusu değil ve olamaz da orada oynatılmamalı…

3)      Kazım Kazım: Canı istediğinde gerçekten müthiş işler yapan ama bazen saha da silinip giden bir oyuncu… Yani İstikrarsız!

Gelelim benim kafamdaki sistem ve oyun yapısı;

Hücumdayken 4-3-3 ; Muslera, Eboue – Ujfalusi – Servet – H.Balta, Selçuk – Ceyhun – Melo, Kazım – Baros – Riera

Top rakipteyken 4-1-4-1 ; Muslera, Eboue – Ujfalusi – Servet – H.Balta, Ceyhun, Kazım – Selçuk – Melo – Riera, Baros

Şimdi gelelim alternatiflere: Baros un yerine Sercan ve Elmander oynayabilir. Riera’nın yerine Engin ve Sercan oynayabilir. Kazım’ın yerine Eboue çekilip Sabri sağ bekte oynayabilir. Orta sahanın ortasının alternatifleri arasında Yekta ve (mecburiyetten) Sabri olabilir. Sağ bek Eboue’nin yerine Sabri oynayabilir veya Ujfalusi sağa çekilip Gökhan Zan veya Semih defansın göbeğine alınabilir. Defans ortasında ise Gökhan Zan ve Semih alternatifler… Sol bekte ise Çağlar.

Bu yazdıklarımın hepsi olabilir maçın gidişatına göre… Ancak yazdığım 11 ler asıl 11 olmalıdır. Ocak transferine kadar en azından… Ocak transferinde de yazdığım 11 de Melo’nun oynadığı yere oyuncu alınmalı ve Melo asıl yeri olan Ceyhu’nun oyadığı mevkii ye geçmelidir.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
 
Eylül (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...