Makale Yaz
erdu35
Bu haberi yazdır
Galatasaray ve Şampiyonlar Ligi
 Nis
10
 2013

32 takım arasından son 8'e kalma başarısını gösterip , o aşamada dünyanın en iyi takımlarından Real Madrid'e gururlu ve onurlu bir şekilde elenen takımımızı , teknik heyetimizi , yönetimimizi ve taraftarımızı can-ı gönülden kutluyorum.

 

Galatasaray'ın şampiyonlar liginde ki bu başarısının takımımıza her açıdan çok büyük getirileri olmuştur. Öncelikle avrupa sahnesinde tekrar boy gösterip kendi kimliğimizi , kuruluş amacımızı hatırlamış olduk. Daha sonra Manchester United , Real Madrid gibi devlerle bu arenada boy ölçüşüp ismimizi bu sene için Avrupa'ya tekrardan ezberlettik. İşin maddi kısmının getirisi zaten tartışılmaz.

Son olarak çeyrek finalde Real Madrid'i 3-0'ın rövanşında 3-2 mağlup ederek elenmemiz bizi başka bir boyuta getirdi.

1- Önümüzde ki sene organizasyonda yer alacağımızı düşünürsek psikolojik olarak güçlendik ve birşeyleri başarabileceğimizi hem kendimiz tekrar gördük hem Avrupa'ya gösterdik.

2- Bizimle eşleşecek takımların bizim kolay lokma olmadığımızı görmesini sağladık ve onların bize duyacakları saygının temellerini çok daha sağlam attık.

3-1. torbadan gelecek takımın grupta favori olduğunu düşünürsek eğer 2. torbadan gelecek takımın bizden ciddi manada çekinmesini sağlamış olabiliriz bu eşleşmede ortaya koyduğumuz karakter ile.

4-Galatasaray taraftarı takımını nasıl desteklediğini , Arena'yı cehenneme nasıl çevirdiğini Avrupa'ya tekrar göstermiş ve tescillemiş oldu Real Madrid eşleşmesi ile.

5-Ayrıca başı dik olarak elenen takımımızın bu durumunun lige farklı yansıyacağını ve bu organizasyona seneye tekrardan direkt katılmak için ligde kalan 6 maça bütün dikkatlerini ve performanslarını vereceğini düşünüyorum.

Tabi başka bi' açıdan bakarsak ligimizin İspanya , İngiltere , İtalya gibi liglerin aşağısında olduğunu düşünerek bu organizasyonun bize futbol anlamında ne kadar çok şey kattığını görebiliriz.

 

Antrenörler futbolcularına bazı şeyleri ne kadar anlatsalar bile saha içinde bazen futbolcuların tecrübesizliği ve organizasyonun büyüklüğünden ötürü şampiyonlar ligi arenasında her takımda aksaklıklar olabiliyor.

Örnek olarak ;  Arena'da ki Schalke maçında yediğimiz golden önce Danny - Melo - Semih hatalar zinciriyle yediğimiz golün anlatılarak öğretilecek değil yaşanarak , o golü yiyerek öğrenileceğini görmüş olduk.

Veya her 2 maçta da Schalke'li oyuncuların birbirine ne kadar yakın oynadıkları sahanın heryerinde üçgenler kurduklarını görüp oyuncularımız bunlardan kendileri adına da pay çıkaracaktır.(Bu tespitim Schalke'den daha iyi oynayıp turu hakettiğimiz gerçeğini gözardı etmiyor kesinlikle sadece oyunun basit kısımlarının ne derece önemli olduğunu söylemek amaçlı verdiğim bir örnek.)

Başka bir mesele örneğin ; Braga'nın bizi Arena'da 2-0'la geçtiği maçta oynadığı kontra futbolunun örnek alınması gerektiği.Fatih Hoca elbette bunları bizlerden kat kat iyi biliyor ama dediğim gibi bazı şeyler futbolda anlatılarak çözülemiyor zaman zaman yaşayarak öğreniyorsunuz bu tarz durumları.

 

Futbolcularımızın bu maçları tekrar analiz ettikleri zaman kendilerine pay çıkarıp , eksiklerini giderip , önümüzde ki sene inşallah Şampiyonlar liginde vereceğimiz mücadele de daha pozitif işler yapacaklardır.

 

Kendi görüşüm olarak şampiyonlar liginin takımımıza maddi açıdan çok manevi getirilerinin daha fazla olduğuna inanıyorum.Hem saygınlık açısından hemde futbolumuzu ileriye taşımak açısından bizim için çok önemli bir seneydi.İnşallah seneye ve ondan sonra ki senelerde devamı gelir diyelim.

 

Tekrardan bizlere bu gururu yaşatan takımımıza , teknik heyetimize ve yönetim kurulumuza sonsuz teşekkürler. 

Bu yolda takımımızı Avrupa'nın neresinde olursa olsun destekleyen Galatasaray taraftarına da ayrı bir teşekkür gerekiyor mutlaka.Yapılan görsel şovlar , 90 dakika büyük efor sarfedip takımı destekleyen Galatasaray taraftarı bu başarıda büyük pay sahibidir.

 

Ali Sami YEN'in zafer yolunda , yüreğimizde ki Metin OKTAY ruhuyla durmayıp daha nice zaferlere imzamızı atıp , tarihe yeni sayfalar eklemek umuduyla.

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...