Makale Yaz
uamacel
Bu haberi yazdır
Başımız Dik. . .
 Nis
04
 2013

 

İlginç bir maç oldu dün.İlk yarı bittiğinde sanki maç 0-0 mış gibi bir hava vardı.Zaten ortada Real Madrid ağırlıklı bir oyun yokken ve doğru dürüst pozisyon yokken nasıl 2 gol oldu , anlamış değilim.Bu da heralde bizim defansımızın becerisi.

 

Galatasaray ilk yarı iyi oynadı aslında.Öyle önemli 2-3 pozisyon var ki , böyle düzeydeki bir maçta bunları atamayınca kahroluyor insan.Hatta bir de pozisyonlardan bir tanesini atamayan adam Drogba gibi bir adam olunca şaşkınlık ve hüzün daha da artıyor.Real Madrid gibi bir takıma karşı deplasmanda böyle pozisyonlar bulabilmek çok önemli ve sevindirici bir şey ama atamazsan bir işe yaramıyor.

 

İlk yarıda yediğimiz iki gol çok ilginç gollerdi.Ortada Real Madrid’in baskılı oyunu yokken , ciddi bir sekilde topa sahipken ve pozisyonlar da buluyorken garip bir biçimde yedik golleri.Defansımız heralde Avrupa’nın en ilginç defanslarındandır.Tek tek isim olarak bakınca çok iyi oyunculara sahibiz o mevkide.Eboue mesela , yıllarca Arsenal’de oynamış , bu seviyede bir sürü maç yapmış çok tecrübeli bir oyuncu.Semih çok genç ve tecrübesiz ama onun o soğukkanlı oyununu geçen yıldan beri izliyoruz.Dany de soğukkanlı ve vücudunu iyi kulanabilen bir oyuncu.Burda belki Riera’yı , bir sol bek olmadığı için kenara koyabiliriz ama diger oyuncularımıza tek tek baktığımızda hava topları dışında bir eksiklikleri yok.Fakat ilginç bir biçimde , bir araya geldiklerinde hata yapıyorlar ve genelde de  golle sonuçlanıyor.Yani şu an bir transfer yapsak , hangisini yedek bırakacağına karar veremeyebilir Fatih Hoca.Önemli hatalar yapıyorlar ama çoğu zaman da o kadar kritik müdahalelerde bulunuyorlar ki şaşırıyoruz.Dany mesela , dün bir pozisyonda vücudunu kullanarak Ronaldo’dan topu kurtardı,golde hatası var ama genelinde iyi oynadı.Yani yedek bıraksan bırakamazsın , bırakmasan ayrı dert.Öyle garip bir defans.

 

İkinci yarıda gole ihtiyacımız olduğu için daha baskılı ve istekli bir oyun bekliyordum.Bu nedenle daha ilk dakikadan Sneijder ile Gökhan değişikliğine hiç anlam veremedim.Belki sakatlık olmuştur diye düşündüm ama öyle bir şey olsa bile niye bir stoper girsin ki oyuna.Amrabat (her ne kadar hala yeterli bir kanat oyuncusu oldugunu düşünmesem de ) girebilirdi.O beklediğim baskılı oyun oynanmadı ikinci yarı, hatta ilk yarıdan daha pasif kaldık.3. golden sonra zaten yapacak bir şey kalmadı.

 

Çok şey beklediğimiz Sneijder ve Drogba’nın hala tam performanslarına ulaşamaması da bir etken  (gerçi kızmaya da hakkımız yok , bu kadar kısa sürede performanslarını arttırmalarını bekleyemeyiz )  ama bence genel olarak takımımız Real Madrid’in ismine yenildi.Hafta boyunca yapılan açıklamalardan da yola çıkarak ben daha istekli ve arzulu bir oyun bekliyordum ama sanki takımda ‘nasıl eleyelim biz Real Madrid’i ’ havası vardı.Yenilmek bir yana , gerçek oyunumuzu oynayamamamız daha üzücü olan şeydi.

 

Tabi bir hakem faktörü de var.Bana göre verilmeyen net 2 penaltımız var.Ayrıca Madrid’in 3. golünde de faul olduğu tartışılır.Gruplardaki ilk Manchester maçında da hakemden canımız yanmıştı.Ama gruptan çıkınca unuttuk gitti , dünkü hataların telafisi yok maalesef.Tabi hakeme kızmak,eleştirmek bir şeyi değiştirmeyecek.Ama umarım Cüneyt Çakır’ı eleştirmeyi bilen Avrupa basını dünkü hakemle ilgili de bir şeyler söyler.Pek sanmıyorum ama. . .

 

Bu seneki hedefimiz gruptan çıkmaktı.Biz daha da ileriye gittik.6 yıldır şampiyonlar liginde oynayamayan ve ilk 11 indeki çoğu oyuncusunun bu düzeyde tecrübesi olmayan (Muslera,Semih,Dany,Selçuk,Riera)  (hatta Drogba ve Sneijder transferlerinden önce onların yerinde oynayan Umut , Emre , Amrabat gibi oyuncuların da tecrübesi yok ) bir takımın Avrupa’da nisan ayını görmesi büyük başarıdır.Real Madrid takımının da dünya standartlarının üstünde bir takım olmasını göz önüne alırsak , moral bozacak bir şey yok.Kalan haftalarda ligdeki  maçlarımızı kazanıp , rakiplerle aradaki puan farkını açıp şampiyon olmak ve seneye de şampiyonlar liginde oynama hakkını kazanmayı başarmamız gerek.Sezon sonunda başta sol bek , stoper ve kanatlar olmak üzere eksik bölgelere transfer yapılarak çok daha güçlü bir takım haline gelebiliriz.Zaten Drogba ve Sneijder de hazır hale gelirler.

 

Her yıl çeyrek final gören istikrarlı bir takım olabilirsek ancak o zaman finalden ve kupadan bahsedebiliriz.Bu yıl bize bu gururu yaşatan oyuncularımıza teşekkürler , eminim ki sezon sonunda şampiyon olup bizleri üst üste 2. yılda da sokaklara dökecekler ve seneye yine böyle önemli başarılar kazanacaklar.  

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Nisan (1)
 
Ocak (1)
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...