Makale Yaz
akselgultekin
Bu haberi yazdır
BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ
 Şub
19
 2013

 

Sadece 20 dakikada Sneijder-Burak-Drogba üçlüsü neler yapabileceğini gösterdi.

Akhisar Belediye - Galatasaray maçının genelinde sarı kırmızılılar topu ayağında tutup sürekli pas yaptı özellikle Sneijder’in ön tarafta ceza sahasına ve kanatlara attığı toplar gol için umutlandırdı ancak gol Drogba’yla gelecekti. Galatasaray’ın ikinci yarının başından 70’lere kadar hücum organizasyonlarında başarısız olması bir taraftar olarak beni hem bu maç için hem de Çarşamba günü oynanacak Schalke maçı için tedirgin etti ancak kamera Drogba’yı gösterdikçe içime rahatlık geliyordu.

            Sneijder’le orta sahada paslaşıp; top sağdaki Burak’a gidene kadar ceza sahası içine koşup dünya üzerinde pek fazla santraforun başaramayacağı bir kafa vuruşuyla golü atan Drogba, 2.golde de yoktan var edip yine Sneijder’le verkaç yaparak güzel bir asistle Burak’a golü attırdı. Hatta 3.golü attıracaktı fakat Burak topa geç hareket edince gol show 2 dakikada bitti.

            Galatasaray’ın Antalyaspor ve Akhisar Belediye’yle oynadığı iki maça dikkatli bakarsak rakibe az pozisyon verip önde basıp top kapan, beklere kanatlara top dağıtan Selçuk-Sneijder ikilisinin takımın oyun ve pres sisteminin oluşmasına bir hayli fayda sağlıyor. Ama birde azda olsa gelişen rakip takım pozisyonlarına bakacak olursak defans hattı pek güven vermiyor, Muslera’nın haklı tepki verdiği Akhisar Belediye’nin taç atışıyla başlayan pozisyonda 4-5 Galatasaray oyuncusunun arasından atılan pas o kalabalıktan nasıl geçiyor, şampiyonlar ligi maçı öncesi kafamda ki en büyük soru işareti. O yüzden orta sahada pas dağıtımını engellemeden bir göbek oyuncusu defansa yakın orta alan – savunma bölgesinin arasından top dağıtımı yapabilir. Defans demişken iki bek Sabri ve Riera’yı unutmamalıyız. Hücum organizasyonlarının neredeyse tümünde sahnede olan hızlı, adam geçebilen, mücadeleyi terinin son damlasına kadar yapan bu iki oyuncu tebriğin en büyüğünü hak ediyor.

Sneijder, Drogba ve Burak’la birlikte hücuma etkili çıkan Galatasaray’da 80.dakika da Hollandalı yıldız oyundan alınınca atak anlamda ki etki azaldı ancak bu oyun stilini çabucak benimseyen Cimbom’un ne canlar yakacağı da görüldü. Türkiye’de şampiyonluk; kalan 12 maçın 7’sinin içerde oynanma avantajıyla birlikte kesinlikle Galatasaray’dan yana.

Şampiyonlar Ligi’nde ki Schalke maçında sahaya çıkacak 11 aslana ve teknik heyete başarılar ve 90 dakikanın goller, güzel futbol, turu Almanya’ya bırakmayacak bir skorla sonuçlanmasını diliyorum. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere, sevgilerle.

 

Aksel GÜLTEKİN

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...