Makale Yaz
antrax10
Bu haberi yazdır
Bir iki kelam...
 Şub
04
 2013

Degerli Galatasaraylilar.....

Transferler,polemikler,karsilikli söz düellolari derken ikinci yari basladi ve Bursa deplasmaninda iyi oynamadiginiz bir mactan 1 puan aldik.Gerek Terimin beyanatlari gerekse yönetimin deklare ettigi vaz gecilmez otoritesi iki cenap arasinda bayada bir gerginlige yol acmadi degil.."Eleman" sendromundan tutunda,transferlerdeki icraat yetkililigi konusunda baya bir zitlasmanin cerayani altinda ikinci yariya girerken takimin ve teknik ekibin konsantresinin cokta üst seviyelerde olmadiginida gördük..

Ben sahsen Galatasarayin bir "elemani" olmaktan gurur duyarim,hatta floryada kapicilik bile yaparim.Oralari temizlerim.Bu konuda enaniyetim bir salise dahi kiprasmaz.Ama bana göre sayin Terimin sorunu elemanlik kategorisinde olmak degil,kasini,gözünü,burnunu,huyunu,suyunu sevmedigi kisi veya kisilerin floryada cirit atmasiydi.Gerci Galatasaray sevdasi bir cok seyi insana ignore ettirmeliydi.Fakat belirli hedeflere odaklanirsaniz ve bu hedeflere varmada bu kisi veya kisileri paranoyak bir ruh haliyle engel görürüseniz, psikolojniz bozulur calisamassiniz.Degil Drogbayi,gözünüz Messiyi bile görmez,zira Messiyi getirecek kisilerden hoslanmiyorsunuz.

Iste bu gibi durumlarda "profeyonellik" denilen sey isin icine girer.Ve sizi " eleman" olarak medyaya,aleme deklare ederler.Buna diplomaside,sen profesyonelsin,isine bak, dermektir. Gerci modern dünyada dogrusuda budur.Bize has olan "eti senin kemigi benim" felsefesinin emmaresi yok artik bu dünyada.Ben cok inaniyorumki Terim,Galatasarayi müthis seviyor.Ama ask, bazen degil cogu zaman patolojik boytutlarda sevda duyulan seye acayip zarar verir..Asik olan adamin karisini eve kitlemesi gibi...

Sayin Terimin sitemli,bazi yerlere direk,bazi yerlere indirek olarak gönderdigi,yari polemik,yari sitemkar beyanatlarindan anladik bunlari..Hatta rahmetli Canaydinin sayin Terimin bu tür refleksleri ve sitemleri altinda ezildiginide görüp,sahit olmadikmi...malesef..

Fakat sayin Aysal profresyonel olmanin haricinde,müthis bir tüccar ve cok yetenekli bir hukukcu..Bu kisiler kadrosunu secer,bilmedigi konularda utanmadan cekinmeden direk yardim alirlar,ve islerinede kimseyi karistirmazlar..

Iste bu düzen ve idare felsefesi ülkemize yeni ithal olmustur.Iyikide olmustur.Galatasarayin( bunun sayesinde) geleceginin cok cok daha aydinlik oldugunu,olcagini cok iyi biliyorum.Galatasaray,bu gün ayni bir Bayern München gibi idare edilmektedir..Ve böylede kalmalidir.

Sayin Terimin,yeteneginden kimsenin süphesi yok.Fakat bati normalarina entegre olmada,eskiye oranla daha az olmakla birlikte,hala problemleri oldugunu iyi bilmeliyiz.Iste bu yönde sayin Terimin Galatasarayin hatirina degismesi vaz gecilmezdir.Degisecektirde..Ve yine sayin Terimin,futbolu kendisinden daha iyi bilenlerin de oldugunu kabul etmesi elzemdir.

Yoksa "ben bilirim,ben ederim" paranoyasi ile cokta basarili olacagini zannetmiyorum....

Otoritesini psikotravmaya cevirmedikce,kendisi cok iyi bir motivatördür...Ve buda teknik adamin,antrenörün en önemli özelligidir...Öyle ya...

Drogbaya gol atmasini,Sneijdere frikik atmasini ögretecek hali yok heralde..

Ama onlarin ruhlarini Galatasaraya entegre edebilecek ulviyete sahip bir kisilik sayin Terim...

Kendilerinden cok seyler bekliyoruz...Birde transferler icin baskanimiza ve yönetime tesekkür etmesini ...tabiki..

Tesekkürler sayin Terim....





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Şubat (1)
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...