Makale Yaz
gmelek
Bu haberi yazdır
Drogba ve Burak Yılmaz ikilemi
 Oca
28
 2013

Yazıma, değerli Editör ve Okuyucu renkdaşlarıma iyi bir hafta dileyerek başlamak istiyorum.

Evet, zor bir maçı en az hasarla geride bırakmış olmanın sevinci var öncelikle... Tabii geriye kalan sorular da az değil ; Melo gerçekten tükürdü mü yoksa Oğuzhan Oscar adayı olur mu ? Ya da Sneijder ilk maçında 10 kişilik bir takım içindeki performansla doğru değerlendirilebilir mi ? Veya, Hamit gerçekten üstüne gidilidiği kadar kötü mü oynadı ?? ... vs.  bunları zaten günboyu yorumlayacaktır arkadaşlarımız.

Ancak ben hakkımı yurtdışından gelen bazı bilgiler üzerine Burak'ın gitme ihtimali ve Drogba transferini yazarak kullanmak istiyorum.

Öncelikle Drogba ile kesin olarak anlaşılmış olduğunu kabul ederek takımımıza hayırlı olsun diyelim. Bunun yanında, bize öncelikli olarak gerekli olmadığını  ve o paraları vereceksek öncelikle Kolo Toure'yi almak gerektiğini düşünmekteyim. Tam da bunları düşünürken, bir anda internetten Burak'ın CSKA Moskova ve Atl. Madrid'den birine gideceğini ökudum. Bu da Drogba'ya neden apar topar imza attırıldığını açıklıyor. Ancak Burak satılmalı mı ? Satılırsa bunun bedeli ne olmalı ?

Ben Burak gibi henüz 27 yaşında ( Temmuz'da 28 olacak ) ve futbolunun en verimli dönemlerinden birinde ve dahası Türk statüsündeki bir yıldızın satılmasına anlam veremiyorum. Sonuçta piyasada yerine koyacak Türk olmadığından otomatikman yabancı transferi kaçınılmaz oluyor, bulunabilecek en iyi seçenek de Drogba şu dakikada.

Yanlış anlaşılmasın bence Drogba önümüzdeki 1,5-2 seneyi domine edebilecek kadar güçlü bir oyuncu hala.. Üstelik de son 15 yılın en büyük transferi olarak gördüğüm Sneijder'den de daha hazır şekilde gelecektir, zira maç eksiği yok. Ayrıca benim asıl beklentim takımdaki mevcut forvetlere ve de özellikle altyapı ve yeni A takıma yükselecek genç forvet adaylarına çok iyi bir örnek teşkil edebilecek olması.

Bu anlamda bakılırsa yerinde bir transfer, yaşı ne olursa olsun. Tabii toplam maliyetinin de 10 milyon Eur civarında olacağını unutmamak gerek.Ancak Drogba'yı yukarıda bahsettiğim sebeplerle almak ne kadar anlamlı ise Burak'ı satmak da ( bonservisinden 20 milyon Eur üstünde kazanmıyorsak ) bir o kadar anlamsız değerli renkdaşlar...

Evet Burak'a kızıp, onu tenkit ettiğimiz yönleri yok değil. Ancak bir de istatistiklere bakmak gerek. Sonuçta bu adam gol atsın diye alındı ve de bolca atıyor !! Gol demişken aklıma geldi, Jardel'e de zamanında eleştirecek yer bulamayıp sonunda "bu adam pres yapmıyor" diyenleri dün gibi hatırlarım, o gidince neler olduğunu da tabii..

Son olarak bir de yabancı kısıtlaması var... Özellikle Afrika Kupası sonrasında oluşacak kadroda, ben Burak olmadan süper lig için 11'i kuramıyorum. Yabancı sınırını aşmadan kurabilen varsa beni de yorum bölümüne yazarak lütfen bilgilendirsin..

Hepinize sevgi ve saygılarımla..

Güçlü MELEK





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...