Makale Yaz
cockpit
Bu haberi yazdır
Hagi , Sneijder ve Hero !!!
 Oca
18
 2013

Sneijder transferi ilk gündeme geldiğimde zihnim beni 1996 yılına götürdü,  basında Hagi’nin Galatasaray ile anlaştığı açıklamaları yer alıyordu.

Bu büyük futbol matematikçisi, bazılarının çocukluk bazılarının ise gençlik kahramanıydı. İlk oynanan özel maçta Galatasaray – Monaco maçında bir frikik olduğunda sanki her frikik golle sonuçlanacak gibi ekrana kitlenirdik  Sonra zaten herkezin malumu olduğu ard arda başarılar ve muhteşem gollerle dolu seneler aktı geçti ve gerek ekrandan gerek Stadyumdan kopamadık. Ercan Taner’in Rapid maçında Hagi’nin attığı golde  tüylerimizi diken diken eden ve yüreğimizi titreten söylemi sonradan dillere pelesenk oldu, Hagi ! Hagi! Hagi! Hagi! Bu unutulmaz futbol ilahını izlediğim ve başarılarına canlı canlı tanık olduğumuz için hepimizin şanslı olduğunu düşünüyorum.

Gelip gelmeyeceği muamma olan Sneijder asla bir Hagi değildir ve olması beklenmemektedir ama beklentilerimiz küçüklüğümüzden bu yana kahramanlarla ve kahramanlıklarla dolu değil midir?

Hep bir kahramanlık öyküsü anlatılırken dikkat kesilmez miyiz?Hep biri çıkacak ve prensesi Kötü Kral’ın elinden kurtaracak diye beklemez miyiz?  Hep zenginden alıp  fakire veren  kahramanları sevmez miyiz? İmkansızı başaran, ezber bozan  gerek yerel kahramanlar gerek ulusal kahramanları hala tüm kuşaklar 7’den 77’ye sevmiyor muyuz? Bunun içindir ki Hagi bizim kuşağın unutulmaz kahramanıdır. "Ölü yaprak vuruşu" tabir edilen kendine has vuruşları Dünya’da kaç futbolcu yapabilir? Zora giren maçı bir frikik, bir ara pası veya mesafe tanımaksızın hareketli toplara dans ettirerek attığı goller ile giden kaç maçı geri döndürmüştür saymakla bitmez.

Bu yüzdendir ki Selçuk İnan, seneler sonra bizi heyecanlandıran bir frikik üstadı olmuştur. Sabri Sarıoğlu’nun tüm durak topları kullanmaya başladığı ve intihara teşebbüs ettiren serbest vuruşlarından sonra Selçuk İnan ile birlikte artık her frikik atışlarında heyecan duymaya ve nefeslerimizi tutarak izlemeye ve kahramanlarımızı tekrar hatırlamaya başladık. Sneijder eğer gelirse belki bir Hagi olmayacak ama Galatasaray yeni kahramanına kavuşacak, kötu giden bir maçı çevirebilme yetisine sahip olan bir  " HERO” hepimizin senelerdir beklentisi idi. Transfer olur olmaz ,  KAP’a klubü ile anlaşıldığı bildirdi ve futbolcudan haber beklenmektedir belki "KAP-TI KAÇTI" olacak ama bizim beklentilerimiz hep aynı olacak beklediğimizin Sneijder değil, çocukluğumuzdan beri alışık olduğumuz bir kahraman olduğunu unutmayalım.

Sevgiyle Kalın….





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...