Makale Yaz
rdeniro
Bu haberi yazdır
Futbolun Gerektirdikleri
 Eki
13
 2012

Futbol tarihimizde Milli takimlar duzeyinde yasadigimiz herhalde iki tane basarimiz vardir.Birincisi dunya kupasi 3. lugu digeri de Avrupa sampiyonasi 3.lugu.Yani 2008 yilindan beridir surekli iddialiyiz gucluyuz havamiz cok iyi kamplar super futbolcular da artik cogu avrupadan geliyor , kendilerini gelistirmis avrupa futboluna ayak uydurmus oyuncular , hoca kismina bakiyorsun dunyaca unlu olani da geliyor genc dinamik olani da geliyor , para desen o konuda hic sikinti yok e o zaman tablo boyle olunca da insan ister istemez soruyor sikinti nerede ? 

Karsi taraftan baktigimizda en son basarisini efsanevi oyuncumuz HAGI ile dunya kupasi 3. lugunde birakmis bir romanyadan bahsedersek eger , mesela mutu bu adam 2000 yilindan beridir hala Galatasaraya gelemedi mesela , genelde vukuatlariyla gundemde , sonra tanidik bir tamas geldiginde elestirilmisti gittiginde oh cekilmisti ama gelistirmis kendini bravo stancu zaten bildigimiz bir oyuncu kadroda tutulmaliydi dedigimiz , birde 2-3 sene oncesine kadar yine romenlerin hagisi diye anlatilan udinese de iyi bir performans sergilemis olmasina ragmen granadaya giden gabriel torje , benim dunku macta cok begendigim tek forvet nasil olur ders verir nitelikte oynayan schalkeli ciprian marica ve bir emsal razvan rat ! kalbur ustu diye sayilabilecek oyunculari bunlar bizimkileri saymaya gerek dahi yok malumunuz isim kalite olarak cok daha ust seviye ve takimlarda oynayan oyuncular ve simdi gelelim asil sorumuza futbolun gereksinimlerine !

Cruyff bosuna dememis futbol basit oyun zor olan oynamak diye ! hicbirimiz teknik direktor degiliz yapmamisizdir  ama izledigimiz mac sayisi ( canli ya da tv den ) benim diyen teknik direktorden az degildir kanimca.O yuzden nacizane goruslerimiz elbette vardir , dun romanya bir deplasman takimi nasil oynar resmen tablosunu cizdi , cogumuz ekran basinda uyudu cogumuz statta bazilarimiz hayattan 90 dakika bosuna gitti dedi bazilarimizda keske alex i ugurlasaydim dedi. Adamlar alan daraltiyor ceza sahalari onunda 2-3 lu sikistirma yapiyor ve kazandiklari an cok seri bir sekilde DIKINE tek ve sakin oynayarak takimlarini ileri tasiyorlar atilan golde gordugumuz gibi bir anda ileri firlayan bir oyuncu atiyor golu . Burada volkanin cok buyuk hatasi olmasina ragmen o konuya deginmeyecegim geriye kalan 10 kisi ne oynadi da kaleciyi elestirelim.

Biz estonya macinda da kotu oynadik arkadaslar 0-0 ken rakip 10 kisi kalmasaydi nice dakikalar kivranirdik oyunu cozemiyoruz hele hele mazalllah 1-0 geriye dusersek altindan kalkamiyoruz estonya macini kartla kurtardik romanya uykudan uyandirdi.Estonyalilarin dedigini kulagimiza kupe etmeliydik "turkiye guclu 10 kisi kaldik ama yine de yenebilirdik , romanya ise tutkulu oynuyor ''





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Ağustos (1)
 
Şubat (1)
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...