Makale Yaz
emresa
Bu haberi yazdır
General ve Süreci Doğru Okumak Üzerine
 Eki
09
 2012

 

Malumumuz olmak üzere son bir kaç maçtır yenilen yada berabere kalan sonuçlar alıyoruz. Olabilir.Futbol da herşey vardır.Hiç bir takım sürekli aynı sonuçları alamaz zaten. Fakat beni rahatsız eden Osman Tamburacı gibi öfkesini,nefrete dönüştürerek sözde Galatasaraylı geçinip Fenerbahçe tarihini yazan bireylerin şu süreci fırsat bilerek Fatih Terim üzerinden takımı akıl ve izan dışı argümanlar ile yerden yere vurmasıdır.Tabiki muhatap sadece Tamburacı değil.Onun gibi olan malum bir kaç Galatasaraylı görünen yazarlardır. 

Bu yazı da Tamburacı'ya ve onun akıl ve izan dışı argümanlarına cevap verecek değiliz.Değmez. Bizim gibi aklı ve mantığı ve gs sevgisi her daim herşeyin önünde gelen insanlar için başka şeyler konuşmak icab ediyor.

Eskişehirspor maçın da,takımın Braga maçının şok etkisini ve sarsıntısını üzerinden atamadığını net olarak gördük. Futbolcular kafa olarak saha da değillerdi.Ta ki gol gelene kadar. Gol geldikten sonra takım kendine gelmeye başladı.Fatih Hoca'nın da müdahaleleri ile konsantrasyon sağlandı ve takım daha derli oynamaya başladı.

Eskişehirspor'un golü tamamen yoktan varolan ve hesapta olmayan bir biçimde geldi.Chris ve diğer futbolcular arasındaki uyumsuzluk ve anlaşmazlığın bir eseri olarak yenen bu gol bize aslında çok önemli bir gerçeği göstermiştir. 

Takımımızın General eksikliği! Şu an ki Gs'nin bir Hagi'ye ihtiyacı yok belki ama mutlak surette bir Popescu'ya ihtiyacı var.Ujfalusi bu misyonu başarıyla yerine getirirken hesapta olmayan sakatlığı ile takımın defans kurgusu ve takım savunmasının bel kemiği diyebilceğimiz bölge kaotik bir dengesizlik yaşamaya başlamıştır.

Ujfa takıma dönse bile sezon sonun da futbolu bırakacağından Fatih Hoca'nın gelecek 5 sene için saha içinde onun Generali olabilcek vasıflara sahip üst düzey bir defans oyuncusu bulması şart olmuştur. Onun yanında en az Eboue kadar yetenekli bir sol bek oyuncusunun da alınmasıyla Gs defans hattı Avrupa'nın sayılı defans hatlarından birisi olacaktır.Şu süreç de ilk yarı sonaerene kadar Terim,danny ve semih ikilisi ile işi götürmek isteyecektir.Chris bence bu takımın ideal oyuncusu değil.Bu sezonluk bile olsa ideal olan adam değil.

Bu arada Emre Çolak hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.Emre,Terimin ona sağladığı özel himayeli desteği sayesinde yeteneklerini geliştirip şu an ki noktaya ulaşabilmiştir. Fakat Emre'de son maçlarda bazı olumsuzluklar var.Topla aşırı oynama isteği,top ayağına gelir gelmez kendi ekseninde gerekli gereksiz dönmeleri ve çok düşünmesi.Oysa yaratıcı oyuncular top kendilerine gelmeden evvel ne yapacaklarını belirler ve top geldiğinde onu tereddütsüz yaparlar."Top bana gelmeden önce saha için de kim nerede ve ne yapabilir sürekli bunu gözlerim ve top ayağıma geldiğinde benim kime pas atacağım çoktan bellidir." Xavi Hernandez

Ayrıca Emre'nin 2-3 kişinin müsait olduğu pozisyonlarda pas atmak yerine doğrudan şut çekme tercihlerinde bulunması da onu antipatik yapar.Kendisini çok seviyorum ve umarım arda ve emre belözoğlu abilerine benzemez diye de diliyorum. 

Son olarak takımımız,her başarılı takımın yaşayabilceği bir potansiyel form düşüklüğü dönemine girmiş olabilir.Melo,Hamit ve Amrabat fit duruma geldiklerin de ki gelmeleri yakındır,devre arasını yine lider bitireceğimize inanıyorum. Devre arasında yapılacak bir sol bek takviyesi ve ayrıca enternasyonel düzeyde bir golcü transferi ile Galatasaray'ın durdurulamıyacağına inanıyorum.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...