Makale Yaz
erdu35
Bu haberi yazdır
Süper Kupalı Galatasaray
 Ağu
13
 2012

 

Süper kupayı kazanan Süper Galatasaray ile ilgili yazıma Aslanlarımızı tebrik ederek başlamak istiyorum.Hepsine yürekten teşekkürler.Aslında kupayı kazanmalarından ziyade Aslan gibi mücadele ettikleri , yürekleriyle oynadıkları ve pozitif futbolu sahaya güzel yansıttıkları için teşekkür etmeliyiz Aslanlarımıza.Çünkü bu kupa artık geride kaldı ve bize kupadan geriye kalan oynadığımız futbol olacak.İleriye daha 'Umut'lu ve 'İnan'çlı bakmamızı sağlayacak.

Maçın analinizine gelirsek eğer ; önde basan , rakibi bozan , saha parselasyonunu ve savunma ve hücumda kaymaları çok iyi yaparak başladık.Derli toplu ne yaptığını ve ne istediğini bilen 11 Aslan vardı sahada.Hücum presimiz karşısında topla oynama yeteneği sınırlı Fenerbahçe savunması rahatsız oldu ve pozisyonlar bulmaya başladık.Pozisyonları bulmamızın yanı sıra Fenerbahçe savunmasının yaptığı pas hataları onların özgüvenin zedelenmesine ve bizim özgüvenimizinde artmasına sebep oldu.İlk yarıda çok rahat 3-0'ı yakalayabilecek Galatasaray maalesef ilk şutunu 33. dakika da çeken Fenerbahçe karşısında ilkyarıyı 1-1 eşitlikle kapadı.

Hamit Altıntop'un maç eksiğinden dolayı ( Yanılmıyorsam geçen sene Madrid forması ile 5 maça çıkmıştı.) etkisiz kalması dışında sahada etkisiz oyuncumuz yoktu.Hamit'te en kısa zamanda maç eksiğini tam anlamıyla kapattıktan sonra takımımıza daha da güç katacaktır.Ama buna rağmen Eboue ile savunmada yardımlaşma konusunda gayet iyiydi Hamit.

Elmander ve Umut'un yaptıkları hücum presi ise rakip savunmaların korkulu rüyası olacaktır.Hücum presinin forvetlerden başladığını düşünürsek ve bunu belki de en iyi yapacak 2 oyuncu ( Elmander ve Umut) bizim kadromuzda olduğu için rakipler çok sıkıntı yaşayacaktır.Genel ligimizi düşündüğümde bu 2 oyuncunun yaptığı presten düzgün top çıkarabilecek bir savunma görmüyorum açıkçası.

Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise fiziğimizin çok iyi olmasıydı.Çok az ikili mücadele kaybettik.Hemen hemen hepsini kazandık ve yüzde 90 ayakta kalan taraf biz olduk.Bunun sonucunda da kupa bize geldi.Güçlü ve diri bir takımımız var.Ve sahada gördüğüm kadarıyla birimiz hepimiz , hepimiz birimiz için mantığıyla oynuyoruz.Bu durum ekstra sevindirici tabiki biz taraftarlar için.

Kadro derinliğinin iyi olmasının başarı da önemli bir faktör olduğunu hepimiz biliyoruz.Şuanda bu durum bizim için gayet olumlu.Giren ve çıkan oyuncular arasında kalite farkı olarak uçurum yok çok yakın mesafeler var.Ujfalusi'nin yerine Danny'nin , Burak'ın yerine Umut'un oynadığını düşünürsek eğer yüzeysel olarak bu durumu çok net gördük Süper Kupa finalinde.Rotasyonu iyi yaptığımız sürece yoğun sezonda minimum yorgunlukla maksimum kazanç sağlayabilir takımımız.

Televizyondan gördüğümüz kadarıyla da Galatasaray'da herkes birbiri için mücadele ediyor ve güzel bir arkadaşlık ortamı var.Bunun içinde başta Fatih Terim olmak üzere teknik ekibimize de teşekkürü borç bilmeliyiz.

İnşallah tüm Galatasaray ailesi için güzel bir sezon olur ve kupalarla son bulur bu sezon.Transferlerde ki görüşmeleri yürüten idarecilerimizden , teknik ekibimize , oyuncularımızdan , takım personeline kadar bu takımda emeği olan herkese teşekkürler şimdiden.Tabi en büyük teşekkürlerden birisi de büyük Galatasaray taraftarına gitmeli.

2012-2013 model Galatasaray şuan için gayet güzel inşallah böyle devam eder diyelim.Camia olarak başarısız olmamız için bir neden göremiyorum.İnşallah herşey daha güzel olur.

Saygı ve Sevgilerimle.

Erdoğan BİNOĞLU

 





Etiketler : Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...