Makale Yaz
alirizacigri
Bu haberi yazdır
"ÇİLEK" mi "GENÇ YETENEKLER" mi ?
 Tem
24
 2012

Sevgili Galatasaraylılar,

Ülkemizdeki yetenekleri keşfedelim…

Transfer dönemi içerisinde böyle bir yazıyı ele almak belki de sizlere sıkıcı bir konu gibi de gelse, genç oyunculara yapılacak yatırımların önemi çok büyüktür. Bu yatırım da transferlerin başka bir ayağıdır.

Küçük yaştaki çocuklarımız sokaklarda futbol oynarken bir tek hayal ile yaşarlar. 4 büyüklerde oynayabilmek. Yazıyı okuyan ve bu hayal ile yaşamış, ama sonuçta bunu gerçeğe dönüştürememiş birçok kişinin olduğunu da tahmin etmek güç değil. Neden GALATASARAY olarak bu havuzdan yararlanmaya artık başlamayalım!

Kamuoyunda “ÇİLEK” transfer olarak tanımlanan ve kanımca gereksiz olacak bir hücum hattı takviyesi düşünülmekte. Bu transfer için biçilmiş bütçeyle, Türkiye’mizin her bir ilini tek tek ziyaret ederek 12-18 yaşlar arasındaki çocuklarımız ve gençlerimiz incelenmelidir. İnceleme için yüksek maaşlar göze alınarak, yurt dışından ve Türkiye’den üst düzey antrenörler bir araya getirilmelidir. Eğer bu şekilde oluşturulan grup 81 ile de giderse, bu seçmelere katılımlar kendiliğinden oluşacaktır. Her çocuğumuz kendisini göstermek için elinden geleni yapacaktır. Katılımlar sonucunda azımsanmayacak derecede yetenek keşfi olacağından şüphem yoktur. İncelemeler ve araştırmalar sonucunda beğenilen çocuklarımız Galatasaray’ımızın alt yapısını kazandırılmalıdır.

Bu projenin bir tek handikabı bulunmaktadır. Bu yaşlardaki çocuklarımız yaşlarından dolayı ailelerinden ayrılmayı istemeyeceklerdir. Bunun yanında aileleri de çocuklarının temel eğitimlerine (ilk ve orta öğretim) devam etmelerini isteyeceklerdir. Bu sorun tek bir şekilde aşılır. Beğenilen çocuklarımıza İstanbul’dan eğitimlerini devam ettirecekleri kurumlar sağlanır ve ailelerine (eğer isterlerse çocuklarıyla gelmeyi) de lojman tarzı yerler tahsis edilebilinir.

Bunun sonucunda çocuklarımız, onların aileleri ve Galatasaray’ımızda kârlı çıkacaktır.

Bu yazının amacı artık ülkemizdeki değerlerin fark edilmesini istememdir. “ÇİLEK” transferine harcanacak muhtemel 10-15 milyon euroların bu denli bir projeye harcanması, hem Galatasaray’ımıza hem de Türk futboluna artı değer şüphesiz katacaktır. Bu fikrin bir şekilde Galatasaray’ımızın yönetimine ve yahut ilgililerine ulaşması dilerim.

Saygılar…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...