Makale Yaz
atalayilhanli
Bu haberi yazdır
Yabancılar Kontejanı Ve Olacaklar
 Tem
16
 2012

Arkadaşlar öncelikle TFF'nin şu anda yabancı kontenjanıyla ilgili düşünceleri ortada.Şu anda en fazla 8 yabancı takım kadrosunda bulunabilir. Önümüzdeki yıllarda bu sayı Türk Milli Takımı'nın daha çok oyuncu yetiştirmesi için düşürülecek. Bu durumda kulübümüzün şu anda elinde olan yabancılardan bazılarını göndermesi gerekiyor.Ama oyuncuları göndermek de kolay değil.Oyuncuların kapı gibi kontratları var. Şu anda takımımızın bünyesinde Muslera-Ujfalusi-Dany-Eboue-Culio-Pino-Riera-Amrabat-Elmander ve Baros olmak üzere 10 tane yabancı var. Henüz yapılmamış transferler var.

Bana göre geçen sezonun en iyi oyuncularından Melo var.Melo sadece takımın defansif yükünü çekmedi tekniğiyle,attığı gollerle,Selçukla uyumuyla önemli katkı yaptı.Melo ya da o bölgeye transfer yapılması gerekiyor.Sonuç olarak yabancı sayısı 11 olacak.Üstüne üstelik bir de Çilek konuşuluyor.Takımda Muslera-Ujfalusi-Dany-Eboue-Amrabat ve Elmander'in yeri garanti.6 Oyuncumuz tamam.2 Yabancı hakkımız kaldı.Melo alınırsa tek bir yabancı hakkı olacak. Elde Baros-Riera-Culio-Pino var. Bu yabancıyı seçmede Fatih Terim'i zor bir karar bekliyor ama yönetimi de bu oyunculara talip çıkmazsa fesih bedelleri bekliyor.Riera senelik 2.9 milyon euro garanti para kazanıyor. Geçen sezon çok verimli olamadı ama bu sene patlama yapabilir. Gitmek istemeyecektir. Çünkü bu parayı başka hiçbir yerde alamaz. Katarda piyasa yapabilecek bir oyuncu da olmadığından ayrılırsa kulüpten tazminatını alır.

Culio taraftar onu çok sevdi. Yıllık ücreti cazip birden fazla mevkide oynayabiliyor. Kalırsa orta sahaya ve sol kanada iyi alternatif olacaktır. Baros 2.5 milyon euro kazanıyor.Euro 2012 de patlama yapamadı ve talibi yok.onu da göndermek zor olacaktır.giderse de bonservis beklememek gerekir.çünkü gitmek için bonservisini isteyecektir.

Pinoyu göndermek çok da zor olmasa gerek. Ama bu kadar derdin arasında acaba şu düşünülemez mi culionun arjantinli milli takım geçmişi yok.bu yüzden türk vatandaşı olup iyi bir alternatif olabilir.böylece rieraya bir sezon daha şans verilebilir.takım daha geniş bir kadroyla süper ligde ve şampiyonlar liginde mücadele edebilir.son olarak melo alınsın başka yabancı transfere gerek yok.Türk oyunculara yönelmeliyiz.Sercan-Gökhan-Alper-Serdar Aziz gibi oyuncuları almaya çalışmalıyız.Ligdeki yükselen piyasayı da takas yaparak kasamızdan çıkacak parayı azaltabiliriz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...